przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:20/368)

Obiadokolacja czyli pizza maraton 210

kebab z papryką to pizza z mięsem mielonym. Mięso mielone przyprawiam podobnie jak mięso na kebab stąd nazwy pizzy. Sos do pizzy to najprostszy sos pomidorowy, który przyrządzam z przecieru pomidorowego. Mieszam tylko składniki, sosu nie gotuję, czyli totalna łatwizna. Też tak macie? Pieczecie często pizzę? Pizza kebab Składniki: na 4 pizze o średnicy 25 cm Ciasto na pizzę(...)pieprzu 1 mała cebula + 1 duża cebula słoik grillowanej papryki w occie mała puszka kukurydzy 400 g mozzarella natka pietruszki do dekoracji oregano do posypania Sos pomidorowy 1 słoik przecieru pomidorowego, ok. 150 ml 50 ml wody 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Rozpuść drożdże w ciepłym mleku. Wlej

codojedzenia
Parmigiana z selera korzeniowego (zapiekanka z serem i sosem pomidorowym) 179

jajka 2 ząbki czosnku ok. 75 g bułki tartej 1 łyżeczka suszonego majeranku,  spora szczypta soli i pieprzu olej do smażenia na sos pomidorowy: 800 ml przecieru pomidorowego (lub krojonych pomidorów z puszki), 1 ząbek czosnku, szczypta soli, szczypta pieprzu, szczypta cukru, 1 łyżka octu z czerwonego wina, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 150 g sera cheddar lub innego(...)mące (strzepnij nadmiar), następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej i smaż z dwóch stron na złoty kolor na oleju.  Przygotuj sos pomidorowy mieszając w misce przecier pomidorowy z rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz pozostałymi składnikami.  Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj sosem pomidorowym. Na nim ułóż warstwę kotletów z selera korzeniowego. Posmaruj

Chilli Czosnek i Oliwa
Tradycyjne gołąbki z pomidorowym sosem 134

masła 200 ml warzywnego bulionu lub wody Sos pomidorowy 400 ml warzywnego bulionu lub wody 1 cebula 1 czosnek solo garść liści bazylii 2 łyżki oliwy 50 g przecieru pomidorowego 50 g masła 150 ml śmietanki, 36% sól i pieprz do smaku Włóż kapustę do garnka na tyle dużego, aby kapustą się zmieściła w całości i była pod wodą. Gotuj(...)minut. W międzyczasie ugotuj sos. Do rondelka włóż masło i podgrzewaj aż się rozpuści. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i bazylię. Smaż aż cebula się zeszkli. Dodaj przecier pomidorowy. Podsmażony przecier staje się łagodniejszy w smaku. Dlatego zawsze smażę przecier za nim dodam go do jakiejkolwiek potrawy. Następnie wlej bulion, śmietanę, dopraw solą, pieprzem i gotuj sos przez

codojedzenia
Shakshuka 174

Składniki: 4 jajka 200 ml domowego przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz  tutaj ) 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól (np. ziołowa) listki świeżej bazylii, kolendry lub natki pietruszki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę oraz poszatkowany czosnek. Smażymy(...)zeszklenia. Dodajemy przecier pomidorowy i podgrzewamy aż sos się zredukuje i będzie gęsty. W sosie robimy 4 wgłębienia i wbijamy do nich jajka. Przykrywamy patelnię przykrywką i smażymy około 5 minut do momentu aż białko jajek się zetnie. Przed podaniem posypujemy listkami ulubionych ziół

Qchnia po prostu
Pyszne skrzydełka pieczone 144

Pomysł na szybkie skrzydełka pieczone w smacznej marynacie słodko-kwaśnej. Składniki: 7-8 skrzydełek 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka miodu łyżka oliwy z oliwek łyżka soku z limonki oregano chili papryka wędzona sól Przygotowanie W miseczce mieszamy przyprawy, przecier pomidorowy, miód, oliwę i sok z limonki. Skrzydełka myjemy, osuszamy i odcinamy lotki. Smarujemy je marynatą i odstawiamy na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 152

mięsa mielonego mieszanego 2 ząbki czosnku posiekane 1 łyżeczka wędzonej papryki (można zamienić na słodką, jeśli nie masz do niej dostępu) 1 łyżeczka suszonego oregano 200 ml passaty lub przecieru pomidorowego (z butli 700 ml) sól, pieprz 1 łyżeczka mielonej kolendry 20 g startego żółtego sera Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Batata przekrój na pół, miąższ natnij(...)łyżka oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka mielonej papryki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 piersi z kurczaka 1 kulka mozzarelli 1 pomidor garść świeżych listków bazylii 100 ml passaty lub przecieru pomidorowego (tej, która została) 1 łyżka octu balsamicznego 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Ziemniaki obierz i pokrój na półksiężyce. Wrzuć do brytfanki, polej 1 łyżką oliwy, dopraw solą, pieprzem, łyżeczką słodkiej

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegetariańskie leczo 130

Czas wykonania: 30 – 40 min Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 300 g cukinii 300 g papryki 300 g cebuli 300 g pomidorów 400 g pieczarek 80 g przecieru pomidorowego 1 ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka masła Przygotowanie: Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki i cukinię. Całość posolić i dusić(...)czasie pokroić i dodać paprykę. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do lecza. Na koniec dodać przecier pomidorowy i pieprz. Całość gotować, do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulę 2. Dodać pieczarki 3. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Szybka zupa z ciecierzycy z puszki 183

Składniki: 1 puszka ciecierzycy (400 g) 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz  tutaj  ) 1 cm imbiru 0/5 l bulionu warzywnego 10 dag śmietany 18% 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne oliwa z oliwek sól dowolny makaron natka pietruszki Sposób wykonania: Cebulę i imbir kroimy w drobną kostkę. W garnku podgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę(...)Szklimy. Dodajemy zmiażdżony czosnek i imbir. Podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy bulion oraz przecier pomidorowy. Odcedzamy ciecierzycę z zalewy i dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut. Odlewamy 1/3 ilość zupy (z kulkami ciecierzycy), dodajemy śmietanę i miksujemy za pomocą blendera. Wlewamy z powrotem do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy na małym ogniu do zagotowania. Podajemy z dowolnym rodzajem

Qchnia po prostu
Wegetariańskie leczo 85

Czas wykonania: 30 – 40 min Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 300 g cukinii 300 g papryki 300 g cebuli 300 g pomidorów 400 g pieczarek 80 g przecieru pomidorowego 1 ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka masła Przygotowanie: Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki i cukinię. Całość posolić i dusić pod przykryciem(...)między czasie pokroić i dodać paprykę. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do lecza. Na koniec dodać przecier pomidorowy i pieprz. Całość gotować, do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulę 2. Dodać pieczarki 3. Dodać cukinię 4. Dodać paprykę oraz pomidory 5. Pod koniec

KuchniaWeDwoje.pl
Szakszuka z warzywami 302

śniadanie, lekki obiad czy kolację. Jest bardzo szybkie do przygotowania, więc warto schować sobie porcję warzyw w zamrażalniku. 1 opakowanie warzyw na patelnię ze szpinakiem Hortex 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 5 jajek sól pieprz szczypiorek masło klarowane Na patelni rozpuścić niewielką ilość masła klarowanego. Wrzucić warzywa i smażyć parę minut pod przykrywką. Nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania warzyw. Przecier pomidorowy

https:KKuchniaMniam
Spaghetti Agi - ulubione 207

smak sosów pomidorowych, a nawet zupy pomidorowej. Spróbujcie :) Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 1 cukinia 3 plastry boczku lub kawałek boczku wędzonego pół puszki fasoli czerwonej ok. 400 gram przecieru pomidorowego pół cebuli (może być czerwona) 2 ząbki czosnku łyżka cukru łyżeczka rozmarynu łyżeczka imbiru szczypta szafranu sól, pieprz masło lub oliwa do smażenia cebulki Wykonanie: Cebulkę kroimy drobno(...)tego dorzucamy fasolę (nie musimy odcedzać). W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. Gdy się woda zagotuje wrzucamy makaron. W międzyczasie na patelnię ze smażonymi warzywami i boczkiem wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy cukier oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem przez czas gotowania się makaronu. Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze. Możemy go polać oliwą

Pyza i Surówka
Buraczki z przecierem pomidorowym 204

już upieczone/ugotowane:) Zaoszczędzi nam to mnóstwo czasu i pyszny dodatek do obiadu przygotujemy ekspresowo. 2 duże czerwone buraki (ok. 500 g) 3-4 łyżki śmietany 30% 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego sok z cytryny do smaku sól, pieprz, cukier Buraki gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki i trzemy na dużych oczkach tarki. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną. Dodajemy

Smaki Na Talerzu
Parmigiana di zucchine – zapiekanka z cukinii FIT 97

pokocha każdy! Namówiłam Was? Do dzieła Spróbujcie również wersji z bakłażanem – parmigiana di melanzane – zapiekanka z bakłażanów FIT . Składniki na 4-5 porcji: – 1kg cukinii – 500ml przecieru pomidorowego – 100g parmezanu – 50-100g panieru wielozbożowego lub domowej bułki tartej – 2 jajka – 4 łyżki mleka – 2 łyżki mąki żytniej 720 – 4 łyżeczki(...)suszonego oregano – 1/2 małej cebuli – listki świeżej bazylii – oliwa z oliwek do smażenia SOS: W rondelku na odrobinie oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy przecier pomidorowy, kilka listków posiekanej, świeżej bazylii, sól i szczyptę suszonego oregano. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. CUKINIA: Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry ok. 5 mm grubości. Oprószamy

Be Fit Be Strong
Żółta fasolka w sosie bolońskim 568

mięsem mielonym. Prosty i bardzo smaczny sposób na fasolkę szparagową. 1 kg fasolki szparagowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego oregano bazylia sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona szczypta cukru oliwa z oliwek tarty parmezan (opcjonalnie) Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Gotować(...)odstawić. Przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Zeszklić i dodać mięso mielone. Mieszając, rozdzielać kawałki mięsa i lekko obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat i dobrze przyprawić. Dusić, aż sos będzie odpowiedniej gęstości. Wymieszać z fasolką szparagową, a przed podaniem można posypać startym parmezanem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Cukinia faszerowana kuskusem i serem pleśniowym 104

chcesz więcej takich dań będę wdzięczna jeśli podzielisz się swą opinią w komentarzu Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 1 duża cukinia 2 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego 50 g kaszy kuskus (1/4 szklanki) 100 g sera pleśniowego 15 g orzechów włoskich lub laskowych zioła, sól, pieprz Przygotowanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (pozostawiając ścianki(...)Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. Miąższ z cukinii i pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Smażyć do czasu, aż woda wyparuje, cały czas mieszając. Dodać przecier pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Całość wymieszać z kuskusem. Wydrążoną cukinię posolić nafaszerować i posypać kawałkami orzechów i serem pleśniowym. Piec przez 40 minut w 180 stopniach

KuchniaWeDwoje.pl