Na szczęście tylko kształtem przypomina wyboistą drogę, bo wykonanie to szybka prosta :) W sumie zajęło mi to nie całe 10 minut. Bez pieczenia i zbędnej
Blondynka GotujeOrzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKulki z preparowanego (dmuchanego) ryżu z dodatkiem roztopionej czekolady i uprażonych orzechów włoskich. Wyjątkowo prosta, słodka przekąska, którą bardzo szybko przygotujemy. Składniki: 80 g ryżu
Oryginalny smakCóż mogę powiedzieć o tym serniku - jest BOSKI! Pod każdym względem, a do tego jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. Ma idealną konsystencję, jest delikatny, kremowy, orzeźwiający
DefinicjaSmakuCudowna surówka z udziałem nieodzownej sałaty, prosta, ale wyjątkowość stanowi udział tak bardzo zdrowego siemienia lnianego, dosypujmy do wszystkich dań te ziarenka z uwagi na
kgwjanczewoBardzo fajny i prosty przepis na sos który pasuje do kanapek, gołąbków, krokietów i właściwie wszystkiego :) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 15 dag papryczki chili ( może
kgwjanczewoTarta limonkowa jest idealna na letnie dni. Jest dość słodka ale jednocześnie kwaskowa a w dodatku prosta do przygotowania. Można ją zresztą przygotować nawet jak
UgotujmyTo.plOryginalna włoska pizza charakteryzuję się bardzo cienkim chrupiącym ciastem. Klasyczna Margherita składa się z pomidorów, mozzarelli, bazylii, oliwy z oliwek, niekiedy również z oliwek. Najlepsza mąka
Słodka StronaSzybki deserek dla tych, którzy mają ochotę na małe co nieco Soczyste mango, kremowy serek i herbatniki … Kilka składników, banalnie prosty w przygotowaniu, a efekt
Oryginalny smakSkładniki : 25 dag cukru 1/2 kg mąki 15 dag masła 4 jajka Przygotowanie : Utrzeć masło z cukrem , a potem wbijać po jednym jajku i ucierać Wsypać
Proste Potrawywielbicieli parówek, pizzy, ciepłych kolacji czy przekąsek to danie jest rewelacyjne! wspaniale smakuje, ładnie wygląda, proste w wykonaniu, sami spójrzcie i spróbujcie! Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka drożdży świeżych 2 łyżki letniego mleka łyżeczka cukru 4 łyżki oleju szklanka letniego mleka sól, przyprawy ulubione tak jak do pizzy - zależy czy się lubi - można bez 4 szt parówek(...)miską pod ściereczką do wyrośnięcia. Po podwojeniu objętości rozczynu, wymieszać z mąką w tej samej miseczce, dolać mleko i olej, można dosypać ulubione przyprawy, tak jak do pizzy, zagnieść ciasto w kulkę. Po podwojeniu objętości, kulkę ciasta podzielić na 4 placuszki centymetrowej grubości, posmarować przecierem pomidorowym, położyć parówki, złożyć powstałe placuszki w kształt pieroga zlepiając jak pieróg z jednej strony
kgwjanczewomoje przepisy na kulinarne wspaniałości zamknięte w słoikach. Dziś prezentuję bardzo prosty, sprawdzony i wyjątkowo smaczny przepis na gruszki w syropie. Swą wyjątkowość zawdzięcza przyprawom, które idealnie komponują się z dość mdłym smakiem gruszek, nadając im wyjątkowości i charakteru. Bardzo polecam, bo to świetna baza do deserów i ciast. Składniki na gruszki w syropie: (u mnie 2 słoiki: jeden
Rozpustne gotowaniewilgotne, takie jak lubimy. Bardzo proste w przygotowaniu. Do jego wykonania nie potrzeba nawet wagi, ponieważ miarką jest kubeczek po jogurcie. Wesji jogurtowca jest bez liku; pysznie smakuje bez dodatków, posypane cukrem pudrem, z owocami czy czekoladowymi łezkami, z dodatkiem ulubionego likieru, przełożone kremem patissiere lub nutellą. Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami, czyli ciasto siedem kubeczków Cytuję przepis (orygiał
Mia Cucina Sofietaczasie powinno mniej więcej podwoić objętość. Kiedy ciasto rośnie smaruję formy. Na tę babę potrzebujecie jednej naaaprawdę dużej lub dwóch form, tradycyjnej i takiej gdzieś o 1/3 mniejszej. Chyba z tego wiecznego zakochania w Mężu zapomniałam, że do drożdżowego nie sypie się blach bułką, wystarczy tylko wysmarowanie masłem. Przez ten prosty błąd miałam problem z gładkim rozprowadzeniem na gotowych babach(...)stopni. Po pół godzinie pora upiec baby. Gotowe po ok. 30 minutach pieczenia. Najlepiej zrobić próbę wbijając drewniany patyczek pod koniec pieczenia. Jeżeli pozostanie po wyjęciu suchy, ciasta są gotowe. Gotowe babki studzę na kratce kuchennej. Jeszcze ciepłe można po prostu posypać cukrem pudrem Jeżeli mają być lukrowane lub polane czekoladą, muszą być wystudzone. I to tyle. Urosły
I tu będę miała takie testężeć, ciasto ostygnąć, typowo kruche ciasto nie schłodzi się w lodówce, nie mówiąc o upieczeniu. W takich chwilach zawsze z pomocą przychodzi mi moja kulinarna Biblia, czyli stary zeszyt mojej Mamy. Uwielbiam te poplamione, pożółkłe kartki, powkładane dodatkowe przepisy i zagadkowe receptury znane tylko Mamie. A wśród nich właśnie ten szybki przepis na proste ciasteczka. Pyszne i ekspresowe! Składniki(...)skórka z 1/2 cytryny DODATKOWO: 1 białko do posmarowania cukier puder do posypania 300g twardej marmolady o dowolnym smaku (u mnie wieloowocowa, z zaprzyjaźnionej, malutkiej przetwórni) Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, podzielić na 3 części. Jedną zostawić na stolnicy, dwie pozostałe włożyć do lodówki. Ciasto obficie podsypując mąką rozwałkować na duży prostokąt. Całą powierzchnię posmarować marmoladą, zwinąć
Cakes By Kejt