Czekoladowe kulki z ryżu preparowanego z orzechami włoskimi

Czekoladowe kulki z ryżu preparowanego z orzechami włoskimi

Czekoladowe kulki z ryżu preparowanego z orzechami włoskimi

Kulki z preparowanego (dmuchanego) ryżu z dodatkiem roztopionej czekolady i uprażonych orzechów włoskich. Wyjątkowo prosta, słodka przekąska, którą bardzo szybko przygotujemy. Składniki: 80 g ryżu preparowanego 0,5 szklanki orzechów włoskich 200 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 60 g masła 2 łyżki śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać. W kąpieli wodnej roztopić masło z czekoladą i śmietanką. Dodać uprażone orzechy i dmuchany ryż. Wymieszać i w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, czekolada, orzechy, śniadanie, śniadania, orzechy włoskie, ciasteczka, ciasto, desery, deser, przekąska, ciastka kremówki, przekąski, ciasteczka z czekolada, ciasto z bezami, bez pieczenia, pyszne ciasto, szybkie przekąski, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z orzechami, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybka kremówka, szybkie śniadanie, szybki deser, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.