Szybkie, proste koszyczki które są idealne na imprezę na przykład andrzejkową. Zrobimy je z kilku składników, a podstawą jest ciasto filo, ketchup i ser. Czy może być coś prostszego. Są fajne chrupiące, dobre na ciepło i na zimno. Można je zabrać na wynos idąc do kogoś. Do ich zrobienia wykorzystałam ketchup łagodny Kotlin , ale można dodać
wesoła kuchniaPyszne, na jeden kęs, na imprezę, dla dzieciaczków, na przekąskę po prostu idealne : > Składniki na około 20 malutkich ciastek pizzowych: Ciasto: 1 i 1/3 szkl
Gotowanie...to proste !Dynia to baza idealna do ciasta, deserów jak i sosu! Dzisiaj zapraszam Was na pulpeciki wieprzowe z mielonej łopatki ugotowane w sosie dyniowym. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Warto dodać, że sos dyniowy jest idealnie kremowy i mocno sycący. Zachęcam do przygotowania 😀 Składniki na 4-6 porcji: co najmniej 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki
Ugotowaćprzygotowania ciastek użyłam własnie takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych lub innych (u mnie jaglane) 200 g startej
Via GustoPrzepis na lekki i pyszny jogurtowo-serowy tort na zimno z masą świeżych lub mrożonych owoców. Bardzo szybki w przygotowaniu, dzięki temu, że nie musimy piec
AleTorcikPrzepis na lekki i pyszny jogurtowo-serowy tort na zimno z masą świeżych lub mrożonych owoców. Bardzo szybki w przygotowaniu, dzięki temu, że nie musimy piec
AleTorcikoglądanie widoków z Apulli na Youtubie oraz testowanie przepisów z tego regionu Dziś zapraszam Was na tarallucci – to niezwykle prosta przekąska, którą możemy wykonać w wersji słodkiej oraz słonej. Tarallucci to małutki, okrągłe pieczywo, przygotowane z kruchego ciasta, na bazie mąki pszennej, dobrej oliwy oraz białego, wytrawnego wina i aromatycznych przypraw. Koniecznie musicie spróbować Tarallucci 500 g mąki
365 dni dookoła kuchniceliakią lub nietolerancją pokarmową. Zdrowe, przepyszne, a w dodatku banalnie proste w przygotowaniu, nic dodać, nic ująć. Idealne na śniadanie, bądź deser. Zapraszam! Składniki (8 mini-bułeczek): Ciasto: 3 jajka 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego + odrobina do posmarowania bułeczek 2 łyżki mleczka kokosowego 1 szklanka mąki kokosowej 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka syropu daktylowego bio (opcjonalnie
Smiling ShrimpHej! Clafoutis to przysmak Francji. Warto je zrobić, bo jest ekstremalnie proste. Do czego je porównać. Mmm.... Moja pierwsza myśl jaka przyszła po upieczeniu
Tylko pysznieMayes „Pod słońcem Toskanii”, że wręcz poczułam proste, włoskie smaki płynące z kart książki. Jeden z przepisów spodobał mi się szczególnie. Torta della nonna, czyli ciasto włoskiej babci, które „wydaje się początkiem i końcem włoskich deserów”. Można go zasmakować w wielu włoskich kawiarniach czy barach. To taki klasyk cukierniczy. Więc dlaczego nie upiec
Raj dla Podniebienianitki przeciągam między ciastem a spodem blaszki, delikatnie naciągając końce ku górze. Tak uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może to zrobić po swojemu. I tym sposobem mamy, prosty, delikatny idealnie równy sernik na mega kruchym czekoladowym spodzie
Dieta moja pasjaHej! Dziś polecam zapiekankę "Dwa smaki". Czemu taka nazwa? Z bardzo prostej przyczyny. Jeśli w planach mam wykorzystanie pieczarek, to muszę pomyśleć też
Tylko pysznieWitajcie ponownie :) Dziś pokażę Wam mój sposób na szybką i smaczną pizzę z patelni. Jest to przepis dość prosty, i dla osób, który najdzie ochota własnie na pizzę, ale nie mają zbyt dużo czasu, by robić ciasto drożdżowe. Wiadomo, że smak obu pizz jest inny, ale warto spróbować i przekonać się, że taka pizza może być również bardzo smaczna
Gotuj z MąkąPieczona kapusta to prosty, aromatyczny i wyśmienity dodatek do obiadu. Wystarczy nasmarować ja oliwą z oliwek, posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim, doprawić solą i pieprzem i upiec
Oryginalny smak