Poczytajcie cały post a sami się przekonacie jakie to proste ;) Za kilka dni obchodzę imieniny i postanowiłam sama sobie zrobić prezent ;) A jak wiecie uwielbiam piec ciasta. Dlatego też szukając dla siebie czegoś przydatnego, co by mnie ucieszyło odwiedziłam stronę MyGiftDNA.pl i od razu powędrowałam do działu prezent dla mistrza kuchni
Zrób to smaczniePrzedstawiam kolejny przepis na proste, szybki i pyszne ciasteczka bananowe. Tym razem w wersji czekoladowej. Pół banana rozgniatamy i dodajemy do ciasta, natomiast drugie pół kroimy w drobną kostkę, które razem z gorzką czekoladą stanowi dodatek do ciastek i sprawia, że bardzo fajnie się prezentują. Jeśli ktoś chcę to ciastka można dosłodzić ksylitolem lub miodem, choć moim zdaniem
Healthy food explorerfermentuje, dzięki czemu jego smak jest wyjątkowy. Chleb jest z dodatkiem samego soku z marchwi bez dodatku wody. W wykonaniu bardzo prosty i tak naprawdę nie zmieniałam w przepisie prawie nic. Zamiast rodzynek dodałam tylko suszoną żurawinę a ciasto rosło w koszyczku. Piekłam na nagrzanej blasze z piekarnika. Chleb jest słodkawy i taki wyjątkowo śniadaniowy. Można go jeść z białym
Leśny Zakątekdorosłych. Moje ulubione z czekoladową polewą...💜 Bardzo proste i szybkie do zrobienia! Do przygotowania muffinek możecie zachęcić Wasze pociechy, z pewnością będą zachwycone 😊 Składniki: ciasto: mąka 500 g, cukier 350 g, masło 250 g, jajka 4 szt, mleko 250 ml, kakao 3 łyżki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier waniliowy 1 opakowanie, polewa: czekolada mleczna
kulinarne odsłony patijagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku. Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne. Prosta konstrukcja, która może być wykonana w wersji glutenowej lub bezglutenowej. Nie może się nie udać. Kruche ciasto bezglutenowe: 200 g mąki kukurydzianej 100 g skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka mielonego lnu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl
Ze smakiem bez glutenujagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku. Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne. Prosta konstrukcja, która może być wykonana w wersji glutenowej lub bezglutenowej. Nie może się nie udać. Kruche ciasto bezglutenowe: 200 g mąki kukurydzianej 100 g skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka mielonego lnu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl
Ze smakiem bez glutenudziś naszło mnie na takie proste, znane i bardzo lubiane danie! Właściwie to może deser... zwał jak zwał ... smakują mega! Składniki na ciasto; 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka oleju 3 duże jabłka olej do smażenia cukier do oprószenia Przygotowanie; Wszystkie składniki na ciasto miksujemy
Radość kipiąca uśmiechem.Środek bułeczek jest z ciągnącym się serem i pieczarkami, a bazą sosu jest ketchup. Pyszna przekąska z prostych składników, które prawie zawsze mamy w domu. Długo są świeże i nie twardnieją. Rewelacja <3 ~~PRZEPIS~~ Ciasto mąka pszenna 0.5 kg. mleko lekko ciepłe 1 szkl. masło roztopione 10 g. sól 1 łyżeczka cukier
Kuchnia Paulettesdotyk nieba o smaku truskawki :-) Delikatne, puszyste, niezwykle aromatyczne.. ciasto biszkoptowe z mąki jaglanej z dodatkiem truskawek. To ciasto polecam każdemu - bez mleka, glutenu, tłuszczu. Jest wspaniałe dla dzieci, niemal dietetyczne, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam!! Czas przygotowywania: 25 minut Pieczenie: 25 minut Ilość porcji: 6-8 kawałków z tortownicy średnicy
AniaGotuje.plkrem z dyni, sałatki, widziałam również przepisy na kotlety z nią w roli głównej. Można też po prostu zrobić ciasto, właśnie takie jak prezentuję w tym przepisie <klik>. Jak zabrać się do takiego puree ? To bardzo proste chociaż czasochłonne. Nastawiamy piekarnik na około 190-200 stopni. Dynię myjemy, kroimy w na mniejsze części, wydrążamy miąższ
Justa próbuje gotowaćspędzić cudowny czas na zewnątrz? Jednakże podniebienie domaga się deseru, więc trzeba coś wymyślić. I właśnie takim idealnym pomysłem na ciasto bez pieczenia jest ta oto tarta na ciasteczkowym spodzie, z domowym budyniem i owocami. Jest przepyszna, prosta i robi wrażenie na gościach. Jej smak możecie zmieniać w zależności od rodzaju ciasteczek, które użyjecie – może by tak maślane, korzenne
Magda Kucharzypoczuć. Ponieważ to nie był mój dzień, lub jak lubi mawiać mąż „dzień konia”, to przepis musiał być prosty i nie angażujący mnie zbytnio;) Nie wiem jak Wy, ale ja jakoś szczególnie do pieczywa czy ciasta na pizze, preferuję używać świeże drożdże. Padło na przepis ze strony http://zdrowepieczywo.blogspot.com/ . W przepisie poczyniłam dwie zmiany. Jedna to zamiana mąki
Mieszam w GarnkuPrzepyszne, jogurtowe placuszki typu pancakes z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i bardzo, bardzo smaczne. Bardzo proste do wykonania. Idealne na letnie śniadanie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na: 6 czubatych łyżek mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 1 jajko 140 g jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy z oliwek
Kuchnia bezglutenowamleka i mieszamy. Budyń studzimy, zimny miksujemy z margaryną. Wystudzone blaty przekładamy kremem i gotowe :-) Ciasto przechowujemy w lodówce. Ciasto jest pyszne, bardzo ładnie i elegancko wygląda. Polecam każdemu by wypróbował przepis bo warto, jest niezwykle proste, zawsze wychodzi :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki
Di gotujepszennej tortowej 1 łyżka kakao 3 łyżki oleju rzepakowego Dodatki śmietanka czekoladowa 30 % granat cukier puder i kakao Wszystkie składniki ciasta miksujemy, tak aby nie było grudek. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nagrzewamy naleśnikarkę i jednym prostym ruchem smażymy naleśniki z obydwu stron.Bez dodatku tłuszczu. Odkładamy na bok. Smażenie w ten sposób jest przyjemne. Można wyjść
Z Kuchni Do Kuchniminimum swoją obecność w kuchni, a nie było by nic słodkiego do popołudniowej kawy zrobiłam na szybko, tak trochę awaryjnie proste muffinki, oczywiście adekwatnie do pory roku, z jesiennymi jabłkami. MUFFINY Z JABŁKAMI i MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Składniki: ciasto: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 125 g masła
Bon appetit mon amiePrzeważnie raz w tygodniu staram się upiec chleb. Najczęściej piekę prosty chleb półrazowy. Tym razem zrobiłam podobny chleb, ale z mąki pszennej i mąki pszennej pełnoziarnistej graham. Ciasto wyrobiłam rękoma i zamiast wody dodałam maślankę. Chlebek upiekł się pięknie i smakował pysznie. W strukturze jest zwarty. Taki chleb jest też sycący i zdrowszy od zwykłego chleba pszenno-żytniego. Zachęcam
Zakątek rozkoszy kulinarnychWczoraj zrobiłam rozetki. To bardzo proste i szybkie do przygotowanie smażone ciasteczka. Smaży się je tak jak faworki , w głębokim tłuszczu, ale ciasto robi się w kilka chwil. Wystarczy tylko mieć odpowiednią foremkę do takich ciastek i można smażyć! Taka foremka jest u mnie w domu od wielu lat. Kupiła ją bardzo dawno temu, kiedy byłam małą dziewczynką, moja
Smaczna PyzaProsty domowy krem kokosowy, smakuje jak rafaello, można go zjeść na naleśnikach, chlebie, użyć do kremu do ciasta (o tym wkrótce), lub zjeść prosto ze słoika :) Składniki (na 150 g kremu): - 200 g wiórków kokosowych (nie odtłuszczonych), - 2 łyżki cukru pudru, zmielonego ksylitolu lub odrobinę stewii. Wykonanie: Kremu nie wychodzi dużo, więc można zrobić od razu podwójną porcję
Co na wege obiad?www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis znalazłam na blogu: Olgi Smile. Krem w przygotowaniu jest banalnie prosty a smakuje rewelacyjnie. Sam rozpływa się w ustach i doskonale sprawdza się jako nadzienie do naleśników, ciast, ciasteczek. Można dodawać go do koktajli lub wyjadać prosto ze słoiczka. Pycha! Od siebie dodałam odrobinę mleczka kokosowego, ale nie jest
Di gotujewielu potrawach jest on niewyczuwalny – na smalcu można nawet przyrządzać ciasta i słodkie potrawy, w tradycyjnej polskiej kuchni kruche ciasto i pączki były właśnie na smalcu). Przepis na czysty smalec domowy , niezastąpiony w kuchni, jest bardzo prosty, bo ma tylko jeden składnik: słonina Z podgardla albo boczku także można wytopić smalec, ale uzyskamy mniej smalcu, a więcej skwarków
PaleoSMAKkolejny razem z innymi blogerami i nie tylko brałyśmy udział w wydarzeniu "Ciasto na niedzielę" a tym razem można było upiec eklerki albo ptysie [ klik ] Ja wybrałam eklerki bardzo proste ale jakże smakowite. Do dekoracji użyłam płatków róż które cudnie aromatyzowały deser. Zapraszam serdecznie na pyszny deser. Eklerki z bitą śmietaną, czekoladą i płatkami róż. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanietelefonicznie (zastanawiam się nad założeniem infolii :D ) - przygotowała dwa spotkania dla Babek z Nowej Huty na których pokazałam jak wykonać proste owocowe desery, gofry oraz piernikowy deser - powstało moje piękne logo zaprojektowane przez Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę
Mania Wypiekaniapochodzi z programu "30 minut Jamie'go" - doskonałe połączenie bazylii, cytryny i parmezanu. Zgodnie z deklaracją Jamie'go przepis jest bardzo prosty i szybki, a danie zaskakująco aromatyczne i pyszne:) Wprawdzie Jamie proponował, aby tagliatelle zrobić z gotowego ciasta na makaron, ale ja użyłam gotowych wstążek tagliatelle. Na domowy makaron także przyjdzie czas - jak tylko odkopię w składziku moich rodziców
Kulinarne Inspiracjekrążek smarujemy połową kremu jogurtowego i przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem. Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort. Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliBardzo szybka i prosta w przygotowaniu drożdżówka. Nie wymaga wielkiego nakładu pracy a zachwyca smakiem. Słodki marcepan idealnie współgra z ciastem drożdżowym. Chrupiące migdały i soczyste jabłko wzbogacają jej smak. Robiłam ją już trzy razy, wiec jak się domyślacie musi dobrze smakować. I choć z marcepanem, który bardziej zarezerwowany jest na święta Bożego Narodzenia tak i świąteczny Wielkanocny stół
Made By Mom And SonSmaczne, klasyczne pierogi z mięsem i skwarkami zagościły dzisiaj na moim stole. Proste w przygotowaniu a zarazem sycące mogą stanowić danie główne . Zapraszam do wypróbowania. składniki na 24 pierogi ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej jajko 2/3 szklanki gorącej wody
Smakowite DaniaPyszne połączenia sernika z makowcem czyli prosty sero-makowiec, wypiek w sam raz na stół wigilijny lub domowe przyjęcie. To pyszne, wilgotne ciasto, które długo zachowuje świeżość i niezwykle dobrze smakuje. składniki na formę 22 na 28 cm masa
Smakowite Daniazupełnie innym sernikiem niż te jakie przeważnie piekę. Zazwyczaj robię lekkie, kremowe serniczki, pieczone w kąpieli wodnej. Ten jest na kruchym cieście a masa serowa z prawdziwego twarogu ma inną, bardziej zwartą konsystencję. Jest jednak bardzo smaczny i prosty do upieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaJest to moja wariacja na temat zupy cebulowej. Jak widać przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Taką zupę można podawać z grzankami z serem lub zapiec z czapeczką zrobioną z ciasta francuskiego. Może taką opcję też kiedyś zrobię i zamieszczę zdjęcia jak to wygląda. Ponadto można posypać wierzch zupy świeżym tymiankiem. Składniki: 1-1,5 l rosołu z kury
IMPRESJA SMAKUsobie na niż pozwala, w większych lub mniejszych porcjach. w naszym domu pizza na stole króluje dość często. Jest prosta, szybka i sycąca. po kilku eksperymentach udało nam się stworzyć idealne proporcje na pizze na cienkim cieście. dla lepszego smaku zamiast pszennej maki dodaje gryczana, dzięki czemu ciasto zyskuje na chrupkości. Dodatki to sprawa indywidualna, jednak jeżeli chcecie
Słodkie Przyjemnościsłodko, czyli zapraszam na tradycyjne niemieckie pierniczki. Miękkie, lukrowane, z cytrynową i pomarańczową nutką. Doskonałe i proste do zrobienia. Inspiracja Moje wypieki . Pierniczki lebkuchen Proporcje na 30 ciasteczek Czas przygotowania: 240 minut Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 550 85 g zmielonych migdałów 3 łyżeczki przyprawy do piernika lub domowej przyprawy
Kulinarne przygody Gatitywcześniej i zamknąć w ładnym pudełku lub słoiku. Ozdobione kolorowym lukrem wyglądają uroczo, a ich przygotowanie jest naprawdę dziecinnie proste :) Składniki na kruche ciasteczka Składniki na lukier +kolorowe barwniki spożywcze Ciasteczka przygotowujemy według przepisu . Wykrojone z ciasta serduszka przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem lub papierem do pieczenia, pieczemy około 10 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Po upieczeniu
Ciastkozercytarczycy, reumatyzm, osteoporozę,choroby serca, choroby układu krążenia ...to olej rzepakowy i bałabuchy są właśnie dla Ciebie ! Wykonanie jest banalnie proste, a produkt końcowy , tak go nazwę, można jeść na wiele sposobów. Ogranicza nas jedynie brak fantazji. Ciasto ziemniaczane przygotowujemy z ugotowanych 12-15 dużych ziemniaków, tłuczemy i studzimy. Następnie dodajemy mąkę, olej rzepakowy, sól, jajko i wyrabiamy
Z Kuchni Do Kuchnijeszcze dluzej niz w ostatnim czasie, to podziele sie przepisem na pyszne czekoladowe tarty. To moj imieninowy wypiek, szybki, prosty i pyszny. Taka mala namiasta lata. Zapraszam :-) Mini tarty czekoladowe z malinami skladniki na 4 tarty ciasto: 1 jajko 150g maki 90g masla szczypta soli 1 lyzka cukru wykonanie: Wszystkie skladniki ciasta zagniatamy, formujemy kule i owinieta w folie spozywcza
Przysmaki KarolkiPomysł na ciasto, do którego można wykorzystać pozostały mak oraz zbrązowiałe banany. Ciasto ze względu na mak i białą śnieżną polewę świetnie będzie się prezentowało na świątecznym stole. Jest proste i tanie, idealne. Po prostu banana bread. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpudru1 jajko200ml mleka75g rozpuszczonej margaryny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cynamonu Wykonanie:- wszystkie składniki dokładnie zmiksować, łącznie z ostudzoną margaryną- ciasto nakładać łyżeczką do papilotek wypełniając 2/3 foremkipiec w 190 stopniach przez około 25 minut Bardzo prosty i szybki w wykonaniu przepis, muffiny ładnie wyrastają i kuszą swym aromatem już podczas pieczenia. Z powyższego przepisu wychodzi 9 sztuk
Smakołyki BerenikiCiasteczka pachnące chałwą. Delikatne, z wierzchu chrupiące, wewnątrz mięciutkie i sprężyste. Słodkie, kuszące. Mielona kawa,dodana do ciasta, nadaje niezwykłej struktury. Drobinki kawy bawią się w ustach, czuć je wyraźnie, choć nie natrętnie.Banalnie proste, oszałamiająco pyszne. Potrafią zawrócić w głowie.Po MUFFINKACH TAHINI została mi połowa szklanki sezamowej pasty. Mam coś takiego, że nie lubię trzymać w domu
W kuchni Karmel-itkiwartości różnych parametrów. Na zdjęciu poniżej zamieszczam obiekty, które fotografowaliśmy, czyli cynamonowe ślimaczki, czekoladowe muffiny, włoski stół oraz ciasto. Kuba już wcześniej przygotował dla nas kompozycje, które musieliśmy uchwycić na zdjęciach. Ponadto, podpowiedział jak w prosty, a zarazem ciekawy sposób dobrać w zaciszu domowym dodatki do fotografowanej przez nas scenerii. Następnie pokazał nam różne triki w zakresie
Fabryka pomysłówtruskawkami. Poniższe ciasto sprawdzi się idealnie jako słodka, letnia przekąska. Ponadto do jego przygotowania nie potrzebujemy piekarnika ani miksera. Ciasto grysikowe składa się z herbatników, białej masy z kaszy manny, galaretki o smaku truskawkowym i świeżych truskawek. Łatwe, proste i bardzo smaczne. P.S. Grysik to inaczej kaszka manna :) Składniki na blachę o wymiarach 20 x 20/25(...)wylać mleczną masę. Gdy lekko ostygnie powbijać truskawki. Całość zalać lekko tężejącą galaretką. Najlepiej galaretkę wlewać stopniowo. Jeżeli truskawki popłyną do góry to wystarczy, że powbijacie je wykałaczką ;). Przygotowane ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroić po zastygnięciu galaretki. Spód z herbatników, masa z kaszy manny, truskawki i galaretka Pomysł na ciasto ze strony Moje Wypieki
UgotowaćDziś zapraszam na ciasto, które u mnie w domu zniknęło w tempie ekspresowym, aż musiałam się upominać o pozostawienie kawałeczka do zdjęć. Zasadniczo bardzo proste - delikatne czekoladowe blaty biszkoptowe i krem budyniowy z dodatkiem białej czekolady, ot wydawałoby się nic specjalnego, ale moim domownikom bardzo posmakowało. Przepis znalazłam kiedyś w sieci, nie podam źródła, bo spisałam go sobie(...)łyżki ciepłej wody Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy wodę i znów mieszamy. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x35 cm) i pieczemy ok. 15 minut w 170 st.C. Jeżeli macie piekarnik z termoobiegiem możecie jednocześnie upiec 2 biszkopty, jeśli
Cynamonowe szczęściesezonie nie podchodzą, choć dwa lata temu wcinałam, aż mi się uszy trzęsły... Na szczęście w ciastach i deserach wszelakich nadal mnie zachwycają. Tę tartę miałam ochotę przygotować, odkąd zobaczyłam ją w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007, czyli ładnych parę lat temu. Połączenie rabarbaru z marcepanem kusiło mnie ogromnie, pewnie dlatego, że było mi całkowicie obce. Kwaśne łodygi(...)płatków migdałowych dodatkowo: 1 łyżeczka cukru pudru Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie dokładnie rozetrzeć palcami. Dolać wodę, szybko zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę wysmarowaną masłem. Schłodzić przez 15 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzePieczenie chleba często kojarzy się z mozolnym wyrabianiem ciasta, długim czasem oczekiwania na wyrastanie i jakąś tajemną wiedzą, którą trzeba posiadać, żeby wszystko poszło ok :P A ja mam dla Was bardzo prosty przepis na domowe pieczywo na drożdżach. Nie wymaga wyrabiania, potrzebuje tylko chwilę na wyrośnięcie. Jest zdrowe i pyszne! Ryżowy chleb drożdżowy z dodatkiem pełnoziarnistej mąki owsianej
HealthyCreationsdodatkiem parmezanu, doprawione oliwą aromatyzowaną czosnkiem i ziołami. Wszystko w lekkim, kruchym cieście. Tarta jest nie tylko pyszna, ale też bardzo efektowna - myślę, że przy jej pomocy zrobicie wrażenie na gościach na nie jednym letnim przyjęciu :) Przygotowanie nadzienia do tej tarty jest banalnie proste. W cienkim pokrojeniu warzywa jak zwykle pomorze Wam mandolina , ale nożem też dacie radę(...)Ułożone naprzemiennie plasterki cukinii i pomidorów wyglądają pięknie, niezależnie czy użyjecie formy prostokątnej czy okrągłej. Oczywiście nieco więcej pracy włożycie w przygotowanie kruchego ciasta - ciasto trzeba wcześniej schłodzić w lodówce, a przed nałożeniem nadzienia podpiec obciążone suchą fasolą. Ale tak to już jest z kruchym ciastem. Jednak efekt z pewnością wynagrodzi Wam wysiłek włożony w przygotowane tego przepisu
Chilli Czosnek i OliwaTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min -PORCJE: 20 Ciasto borówkowe z posypką CIASTO 50 dag mąki 5 dag drożdży 1 jajko 4 żółtka 15 dag margaryny 2 łyżki cukru 50 ml mleka POSYPKA 10 dag margaryny 1 żółtko
Gotuję Testujęczyli jogurt, olej, jajka. Teraz wystaczy wymieszać zawartość obu misek- krótko mikserem, lub przy użyciu rózgi. Na koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką by połączyły się z ciastem. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki lub babeczki wyłożonych papilotkami do wysokości 3/4. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut
Walijskie Pichceniebłędzie! Najtrudniej wybrać zestaw ciekawych, ale prostych przepisów – na dania, które każde z nas zje z przyjemnością i które dobrze się przechowają lub zamrożą. Jaki jest na to sposób? Długie poszukiwania (lub gotowe menu od nas ;-)). Pomysł na włoskie menu z tego tygodnia wziął się od przepisu na pizzę na cieście z kalafiora, który Eugeniusz znalazł na Tasty.co
Niedzielny kucharzgrypę . Jest to przepis, którym dawno temu podzieliła się ze mną moja Babcia, a przecież babcie wiedzą, co najlepsze! Cebulka a la chutney do śledzi i nie tylko – prosty przepis krok po kroku Do przygotowania cebulki będziecie potrzebować: 1 kg cebuli 1 mały koncentrat pomidorowy (200 g) 3-4 łyżki oleju około 1 szklanki gorącej wody 1 łyżeczkę cukru(...)domowego, świeżo upieczonego chleba (przepis na domowy chleb bezglutenowy znajdziecie TUTAJ ) Smacznego! A jeśli szukacie inspiracji na pyszne ciasto, którym można uraczyć swoich gości, polecam mój sernik ! Artykuł Cebulka a la chutney do śledzi i nie tylko – prosty przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondibekonem i świeżym pomidorkiem Nie jest to ciasto, na rasowy omlet , bo ono było by zbyt delikatne , ale jest pyszne . Mój M. uwielbia omlety , każdy bez wyjątku , a im bardziej wypasione , tym lepiej Dzieci też nigdy nimi nie gardzą , co najwyżej oczekują nieco innych dodatków i ogromnej ilości sera . Szybkie i proste danie . Składniki : omlet : 2 jajka
Ogrodnik w podróżyjajko 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżka budyniu czekoladowego kilka rodzynek Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki łączymy w misce np. mieszając łyżką. Na koniec dodajemy kilka rodzynek. Przelewamy do salaterki (ewentualnie wysokiego kubka). Wkładamy do mikrofali na około 3 minuty. Moje ciasto zawsze wychodzi miękkie, lekko wilgotne. Czasem jednak słyszałam od koleżanek, że ich "wypieki" są suche
Słodkie okruszki