
Składniki na około 20 szt.:skórka z 1 pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 80 g masła 60 g cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mąki pszennej 6 szt. landrynek w różnych kolorach 20 szt. drewnianych patyczków (mogą być takie jak do szaszłyków)Dzisiaj zaprezentuję jak w prosty sposób można wykonać efektowną ozdobę na święta wielkanocne. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier i utrzeć na puch. Następnie dodać sok z wyciśniętej połówki pomarańczy, skórkę pomarańczową i roztrzepane jajko. M... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...