Składniki na około 20 szt.:skórka z 1 pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 80 g masła 60 g cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mąki pszennej 6 szt. landrynek w różnych kolorach 20 szt. drewnianych patyczków (mogą być takie jak do szaszłyków)Dzisiaj zaprezentuję jak w prosty sposób można wykonać efektowną ozdobę na święta wielkanocne. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier i utrzeć na puch. Następnie dodać sok z wyciśniętej połówki pomarańczy, skórkę pomarańczową i roztrzepane jajko. M... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...