Sezonowy klasyk czyli zupa szczawiowa to coś co trzeba zrobić w wiosenne dni!. Zdaję sobie sprawę że zupa ta ma tyle samo smakoszy co przeciwników dlatego
Kuchnia PROzdrowotnaDziś królują ziołowe inspiracje z rumiankiem na czele. Daje on ulgę żołądkowi, pomaga na alergie i działa przeciwzapalnie. Za sprawą młodej marchewki nasz wzrok się ożywi
Kuchnia PROzdrowotnaRobi się coraz cieplej, słonko z dnia na dzień bardziej nas będzie przygrzewać więc naturalną odpowiedzią na to są koktajle :) Z sezonowym rabarbarem, aromatyczną miętą czy
Kuchnia PROzdrowotnaKonkursy to zawsze wyzwanie, bo produkt zostaje nam z góry narzucony. Inną kwestią jest to czy go lubimy i tu trudno powiedzieć że się go nie
Kuchnia PROzdrowotnaKruche ciasto, najsmaczniejsze owoce: truskawki i maliny, gęsty budyń oraz lekka białkowa pianka - To musi Wam zasmakować!. Jak zawsze prezentuje przepisy proste a zarazem smaczne
Kuchnia PROzdrowotnaWspółczesny zasięg alergii jako dolegliwości stał się niemal tak ogromny jak nadwaga. W mniejszym lub większym stopniu ogromna rzesza osób zmaga się alergią przynajmniej raz w
Kuchnia PROzdrowotnaMamy wiosnę to i odnośnie jedzenia nasuwa nam się tylko jedno określenie: ŚWIEŻOŚĆ. Dania z makaronem cieszą się dużą popularnością ze względu na szybkość ich przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaSkoro majówka to i botwinka z rabarbarem w sklepie :). Nigdy nie myślałem łączyć tych dwóch składników ale dziś pomyślałem że zaryzykuję. Absolutnie spontanicznie również nawinęła się
Kuchnia PROzdrowotnaHej!, po raz kolejny przedstawiam Wam ciasto które nie dość że zrobicie szybko to i będzie zdrowe. Ciasto przygotowane zostanie w połowie na mące jaglanej, użyjemy
Kuchnia PROzdrowotnaNie lubiany w dzieciństwie, kojarzony tylko i wyłącznie z lekiem na anemię szpinak wraca do łask niczym bumerang. Obecnie świeże liście szpinaku są dostępne w wielu
Kuchnia PROzdrowotnaMoże to dziwić ale czasem świetne lekarstwa dosłownie rosną nam pod nogami i gdy wygospodarujemy trochę czasu to świetnym pomysłem jest wybranie się na zbiór mniszka
Kuchnia PROzdrowotnakilkukrotnie złożonej foli aluminiowej i siup na grilla. Często mieszane mięsko robiło się na średnio rozgrzanym ruszcie przez około 40 minut, więc miałam czas skroić warzywa na prostą lekką sałatkę. Kiedy mięso było już gotowe, a grill wytracał temperaturę pozostało podgrzać na nim pszenne tortille i nałożyć składniki, zalać świeżym, aromatycznym sosem jogurtowo - czosnkowym, złożyć i pałaszować
Kuchnia po mojemuJedna z ulubionych zup wielu rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a
Kuchnia PROzdrowotnaPokrzywa obecnie znów wraca do łask i szczególnie jest lubiana przez kobiety ze względu na zbawienne działanie na cerę, włosy czy paznokcie. Jej działanie jednak jest
Kuchnia PROzdrowotna