prosta sałatka - 3526 przepisów (strona:36/236)

Quinoa – komosa ryżowa – sałatka tajska z orzechowo-imbirowym sosem 223

Bez glutenu, mega zdrowa, wegańska. Kolorowa i przepyszna. Idealna na upały. Słodko-kwaśna, chrupiąca, z wyraźnym smakiem imbiru i orzeszków ziemnych. Sama w roli głównej z

Karo in the Kitchen
Bakłażany smażone po chińsku 277

Bakłażan przygotowany po chińsku zyskuje nowy wymiar – jest miękki i delikatny w teksturze, nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Smaku i wigoru dodają mu pasta chili, ocet

Karo in the Kitchen
Marchewka pieczona do obiadu – z masłem, czosnkiem, pomarańczą i Srirachą 208

Marchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do

Karo in the Kitchen
Sałatka z marynowaną wędzoną papryką 141

Przepyszna, prosta, szybka sałatka <3 <3 Majonez od Folwark <3<3 Składniki słoik papryki konserwowej 4 jajka słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 200 g szynki drobiowej ( u mnie delikatesowa z kurczaka ) puszka ananasa sól pieprz majonez szczypiorek     Przygotowanie   Jajka ugotowane na twardo pokroiłem w kostkę. Podobnie, szynkę, paprykę, ananasa. Odsączyłem seler

R'n'G Kitchen
Jajka w majonezie 153

Sałatka niesłychanie prosta i szybka do wykonania, a co najważniejsze bardzo tania. Wystarczą cztery składniki i gotowe:) Króluje ona na moim stole, kiedy w ostatniej chwili dowiaduję się że ktoś mnie odwiedzi. Stanowi także świetną propozycję na piątkową kolację. Jajka w majonezie Składniki: 6 – 8 jajek puszka groszku konserwowego 6 – 8 średniej wielkości ogórków kiszonych

PatiGotuje
Sałatka ze szparagów z oliwą, octem winnym i świeżo mielonym pieprzem 160

rozgotowane powinno być to około 5-8 minut w zależności od ich grubości. Następnie "odcedzić, pokroić na kawałki. Skropić oliwą, octem winnym lub cytryną, trochę popieprzyć i wymieszać." Sałatka jest prosta, ale pyszna, smak szparagów nie jest niczym zdominowany. Smacznego

Gocha gotuje!
Ser halloumi w cukinii z malinami 253

Hej ho! Dziś będzie restauracyjnie: Ser halloumi z cukinią okrągłą, sorbetem malinowo miętowym, plackami z anyżem oraz oliwą orzechowo-rozmarynową. Dekoracyjnie szczaw krwisty. Każdy z Was

Kuchnia PROzdrowotna
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ 156

Pożywna i aromatyczna SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ, czerwoną... Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I PAPRYKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Łączenie smaków FOODPAIRING 291

Witajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z pieczonymi burakami i jajkami 297

Pieczone buraki to dodatek idealny do sałatek. Dzisiaj zachęcam do przygotowania bardzo prostej i smacznej sałatki z mieszanką sałat, burakami, czerwoną cebulą, prażonym słonecznikiem oraz jajkami na twardo. Całość polałam domowym sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej. Pycha! Składniki na 3-4 porcje: 3-4 garście mieszanki sałat  3 średniej wielkości buraki 1/2 czerwonej cebuli 3 jajka

Ugotować
Sałatka z zielonej soczewicy i selera 167

zrobić to w taki sposób, żeby móc potem z mściwą satysfakcją patrzeć, jak Najcierpliwszy pochłania coś, co teoretycznie, miało go zabić. Pozwólcie, że wam przedstawię najlepszą sałatkę z surowym selerem. Prosta, szybka i przepyszna! SAŁATKA Z ZIELONEJ SOCZEWICY, SELERA I JABŁEK 1 szklanka ugotowanej, zielonej soczewicy 1 ząbek czosnku ½ selera korzeniowego ½ twardego jabłka 2 łyżki rodzynek 2 łyżki oleju

ladykitchen
Mięsa wolno gotowane - alternatywa dla fast-food 257

Czas na recenzję absolutnego hitu dyskontów i marketów czyli mięs wolno gotowanych. Dla mnie jest to produkt roku 2017 ponieważ jest unikalny, innowacyjny i dostępny dla

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka duńska z makaronem 176

Sałatka jest prosta i smaczna. Przyznam, że również doskonale syci! Przepis posiadam ze starych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie!  250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki)  250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela

Di gotuje
MAKARON Z PIECZONYM KALAFIOREM, PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI 167

nasza miłość, wie każdy, kto zna nas choć trochę. Możemy jeść je codziennie, pod każdą postacią. W sosach, z warzywami, owocami, twarogiem (i skwareczkami!), zupełnie bez niczego, w sałatkach, zapiekankach… Prosty, szybki i smaczny sposób na jedzenie. Ten makaron jednak, to nasz hit tego lata. Przygotowanie trwa zaledwie tyle, ile piecze się kalafior, a smak czuć jeszcze długo potem

OliveandThyme

Proponowane wyszukiwania