potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:36/295)

Pyszny kurczak w sosie, na obiad 115

Pyszny kurczak w sosie, na obiad Dawno mnie tu nie było, bo szczerze i w kuchni rzadko bywałam – bo praca, bo dom, bo dodatkowe zajęcia

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka z kurczakiem i pęczakiem 103

Sałatka z kurczakiem i pęczakiem Sałatka z kurczakiem i pęczakiem Sałatka jest z niskim indeksem glikemicznym Składniki na 2 porcje : filet z kurczaka  woreczek kaszy

Pomysłowa kuchnia
Fileciki z kurczaka w kremowym sosie porowo-koperkowym 176

Kurczak w kremowym sosie porowo-koperkowym Prosty, szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad. Piersi z kurczaka duszone w kremowym sosie śmietanowym z porem i koperkiem. Potrawa idealnie komponuje się z duszonymi ziemniaczkami i surówką. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 mały por lub pół dużego 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu 100ml śmietanki(...)gotujemy, do momentu, aż sos zgęstnieje *** *** Potrawę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Podajemy duszonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Fileciki z kurczaka w kremowym sosie porowo-koperkowym pochodzi

Blog z Apetytem
Grillowanie – porady 237

przypalić i nie wysuszyć, możemy przygotować potrawę bardzo szybko. To niewątpliwie wielka zaleta grilla. Z drugiej strony, jeśli dysponujemy takim narzędziem jak rożen, możemy opiec nawet całego kurczaka w jednym kawałku. Wymaga to nieco uwagi i cierpliwości, gdyż zajmuje więcej czasu, ale jest atrakcyjną alternatywą dla bardziej typowych potraw z grilla. Istnieje przy tym prawidłowość, że czym większa porcja(...)grilla jak najbardziej polecamy, ale nie z mięsa niewiadomej proweniencji. Naprawdę warto poświęcić nieco więcej czasu, aby przygotować taką potrawę z grilla, która będzie smaczna, zdrowa i estetyczna. W czym / na czym grillujemy? Najlepsze efekty pod względem wyglądu i smaku potrawy uzyskamy, jeśli mięso lub warzywa znajdą się bezpośrednio na ruszcie. W praktyce możliwe to jest tylko w przypadku

Kulinarna Pokusa
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 170

kremami, ciastkami i pikantnymi ciastami. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej mortadeli, szkockiej haggis (potrawa z baraniny podobna do kaszanki), oraz

Zasmakuj Kuchni
Strogonow z kurczaka i pora 95

Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Smak jest bardzo delikatny, a kurczak soczysty. Fantastycznie smakuje z ryżem. Potrawa dla mnie bardzo wiosenna, myślę że aktualnie każdemu przyda się chociaż na talerzu odrobinę wiosny. Na 2 porcje Potrzebujemy: 2 torebki ryżu duża garść pieczarek lub boczniaków 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży por (biała część

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Smaki Indii: Kurczak Tikka Masala (चिकन टिक्का मसाला) 327

pochodzi ona z Indii Brytyjskich, gdzie była sposobem na dostosowanie lokalnej kuchni do brytyjskich gustów smakowych. Jej pierwowzorem mógł być murgh makhani, czyli maślany kurczak - tradycyjne danie pochodzące z Pendżabu w Indiach. Wracając do potrawy - dziś przyrządzałam ją po raz pierwszy - jest aromatyczna, trochę pikantna, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Polecam każdemu, kto szuka niepowtarzalnych smaków :) Składniki(...)minut, co jakiś czas mieszając. 4. Po 12 minutach dodajemy mleko kokosowe, mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Gotowe! Kurczaka tikka masala najczęściej podaje się z chlebkiem naan, ale fantastycznie też smakuje z noodlami :)  Potrawa zainspirowana przepisem ze strony  Kuchnia azjatycka

Tajskie smaki
Tradycyjna Paella valenciana 269

święta do paelli dodawano mięso kurczaka. Paellę przygotowywano nad ogniem z drewna pomarańczowego, dzięki czemu potrawa wchłaniała jego aromat.  Tak powstała pierwsza paella, nazywana paella valenciana, uważana przez wielu za najlepszą z najlepszych . Współczesna paella valenciana zazwyczaj zawiera mięso królika i kurczaka, a dodatek ślimaków uznaje się za opcjonalny, jednak nigdy nie dodaje się do niej owoców morza! Paella(...)smaku opcjonalnie: 250 g ślimaków Przygotowanie: 1. Rozgrzej patelnię. Obsyp brzegi patelni solą, a na środek wlej oliwę (to podobno zapobiega przypalaniu się paelli). Pokrój mięso kurczaka i królika w kostkę. Pałki kurczaka zostaw w całości. Wrzuć mięso na patelnię, duże kawałki z kością połóż na jej środku. Obsmażaj mięso na wolnym ogniu ze wszystkich stron, aż się zezłoci

Chilli Czosnek i Oliwa
Kaszotto z fasolką i cukinią 168

Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa – ale jeśli koniecznie macie na nie ochotę to dodajemy podsmażony, pokrojony w kostkę filet z indyka, albo filet z kurczaka. Zapewniam Was jednak, że bez niego smakuje ono tak samo wyśmienicie :) Zatem zapraszam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Twister jak z KFC 414

Twister z KFC... Chrupiący, soczysty i aromatyczny kurczak. Zielona, chrupiąca sałata i soczysty pomidor. Kremowy sos z nutą czosnku i świeżo zmielonego pieprzu. Całość otulona pszenną

Gospodyni Miejska
Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem 110

teksasko-meksykańska), która charakteryzuje się wyrazistym, pikantnym lub bardzo pikantnym smakiem. Jej niekwestionowaną królową są papryczki chili dodawane (w różnej postaci) niemalże do każdej potrawy, a nawet do deserów. Tacos z pikantnym grillowanym kurczakiem przygotowaliśmy podczas warsztatów kulinarnych. Autorem przepisu jest światowej klasy szef kuchni - Gary Evans - globalny ambasador sosów TABASCO® Sos TABASCO® jako jeden z nielicznych produktów kulinarnych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak w sosie estragonowym 115

ognia na 5 minut. Dodałem białe wino, do smaku sól i pieprz. Zagotowałem na dużym ogniu, zmniejszyłem płomień i dusiłem 20 minut. Posiekany estragon wsypałem do potrawy i dusiłem 10 minut. Wyjąłem kurczaka, trzymałem go w cieple. Zredukowałem sos do połowy objętości. Doprawiłem solą, pieprzem, dodałem śmietanę

R'n'G Kitchen
Kurczak peklowany pieczony w całości w piekarniku babci Basi 312

Polecam peklowanego kurczaka pieczonego w całości w piekarniku na blaszce z rusztem, bądź stojaku specjalnym do kurczaka. ( jak w moim przypadku ). Dla osób które lubią peklowane

Pysznosci Babci Basi
Makaron ryżowy w sosie balsamicznym ze szparagami i kurczakiem 131

prawie” robi różnicę, bo z makaronu ryżowego i bez pomidorów, a na bazie sosu balsamicznego, który nadaje potrawie charakterystyczny słodko-kwaśny smaczek. Kurczak pozostał mi z rosołu i na sałatkę użyłam jedną, dorodną pierś. Trochę zieleniny w postaci szparagów i danie gotowe. Smakuje i na ciepło

To co kocham