Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNa szybki deser proponuję domowy kisiel porzeczkowy. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuSezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldUwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na
Ana Mari's worldWykorzystanie rolady jako spodu i boków ciasta juz gdzieś widziałam wcześniej, dlatego inicjatorem się nie okrzyknę. ;) Jest to na prawdę świetne rozwiązanie i chyba się ze
MamaOskarkaPatrzcie jaki Simba jest juz duży! :o ♥ Truskawki... Podczas gdy my zrywaliśmy truskawki Simba upodobał sobie wylegiwanie się wśród czosnku, okej... Brzoskwinie... Czarna porzeczka... I czerwona... Agrest, który kupiłyśmy z mamą niestety był do babci za późno przywieziony i cóż, nie przyjął się...Może za rok coś z niego wyrośnie? ;) Jabłuszka... Maliny
breakfast of dreamsOstatnimi czasy doba zdecydowanie jest dla nas za krótka, ale mimo zmęczenia ogromnie nas to wszystko cieszy co aktualnie dzieje się w naszym życiu! Poznajemy nowych
Plate of JoySkładniki: 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 100 ml śmietanki kilka kropel soku z cytryny ( opcjonalnie ) melon owoce ( maliny, porzeczka czarna, czerwona ) Przygotowanie: Do jogurtu wsypać cukier puder, wymieszać. Wlać śmietankę z owocami i wszystko ładnie połączyć. przelać do pojemniczków. Wstawić do zamrażarki. Melona obrać ze skórki, wydrążyć z pestek, pokroić i zmiksować. Można dodać kilka kropel
Gaździnka warzyPudding z nasion chia to deser na trzy naj: po pierwsze jest to najprostszy przepis w przygotowaniu - wystarczy zamieszać wszystkie składniki i pozostawić w lodówce
Food Squareróżniące się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza się odrobiną mąki ziemniaczanej
Pożeraczka, czyli raz adobrzewitaminę C, która ułatwia wchłaniania żelaza. Duża ilość żelaza znajduje się również w: pietruszce, pestkach dyni, szpinaku, burakach, pokrzywie. W witaminę C bogate są natomiast: zielona i czerwona papryka, czarna porzeczka, brukselka, kalafior, szpinak, kiwi, pomarańcze, biała i czerwona kapusta, pomidory. Osoby niejedzące mięsa nie powinny pić więcej niż 3 filiżanki kawy czy herbaty dziennie. Zawarte w nich
Qlinarnie i Qlinarniemama kupiła 0,5kg tych owoców od razu pomyślałam o takich drożdżówkach właśnie! Słodkie ciasto drożdżowe i kwaskowate owoce - idealnie! A Wy, lubicie porzeczki? Wolicie czarne czy czerwone? A może białe? ;) DROŻDŻÓWKI Z PORZECZKAMI przepis autorski // 6 bułeczek ~320g mąki pszennej ~130ml "letniego" mleka (roślinne też się sprawdzi, ja uzyłam sojowego) ~2 łyżki masła, rozpuszczonego i ostudzonego
chili & sugarMałe cebulki obrać (dużą posiekać), marchewkę i seler pokroić w grubą kostkę.Na gęsim tłuszczu podsmażyć mięso, dodać cebulę, chwilę smażyć. Dodać pozostałe warzywa, bulion, pigwę, cassis, macerowane porzeczki, anchois, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie.Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. 90 minut, dolewając wody jeśli będzie taka konieczność. Po godzinie gotowania doprawić solą i pieprzem.Sos przelać(...)rondla, dodać połamaną czekoladę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Na talerzach rozprowadzić po kilka łyżek sosu, na sos wyłożyć kawałki jelenia, przybrać czerwonym pieprzem, kilkoma porzeczkami nasączonymi alkoholem (dla nieletnich bez tego dodatku
SzczyptaSmaQdobra aż tyle to i ja nie zjem. Ale z pomocą rodziny to bardzo możliwe :) Aby urozmaicić smak tego wypieku tym razem do jabłek dodałam również sezonowe porzeczki - czarne i czerwone. Muszę przyznać - świetne połączenie! Dopóki jeszcze macie możliwość wykorzystywania świeżych owoców, wypróbujcie ta wersję koniecznie! Zapraszam na szarlotkę z porzeczkami."Składniki200 g masła4,5 szklanki mąki2 żółtkajajkoszklanka
Słodkie Przyjemności