Cześć!Beza Pavlova lub znana pod inną nazwą jako Tort Pavłova jest rodzajem słodkiego deseru składającego się z bezy, bitej śmietany i świeżych owoców. Dziś chciałabym
Pora coś zjeśćCześć!Czy wiecie, że tradycja wypiekania Krakowskich Obwarzanków sięga kilka wieków wstecz? Pierwsza zapisana wzmianka była wydana przez księcia Bolesława Wstydliwego.Skąd taka nazwa? Wzięła się
Pora coś zjeśćCześć!Czy wiecie jaka firma produkuje tyle czegoś pysznego do jedzenia, że w ciągu roku wyprodukowanymi słoikami można okrążyć Ziemię 1,4 razy? Nie macie jeszcze
Pora coś zjeśćWitam Was!Walentynki już za kilka dni.Dla zapominalskich - tak, w TEN CZWARTEK! :)Kilka propozycji na walentynkowe desery już Wam pokazałam, znajdziecie je TUTAJ.Dzisiaj z kolei mam
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj chciałabym przypomnieć Wam smak dzieciństwa... Kto pamięta te smażone ciasteczka ze swoich rodzinnych domów?Mam nadzieję, że wielu z Was podniesie rękę :)Zatem biegnijcie
Pora coś zjeśćCześć!Od kilku dni w kioskach możemy znaleźć najnowszy numer Magazynu Smak.Czym Smak wyróżnia się na tle innych czasopism? Jest wydrukowany na grubym, charakterystycznie pachnącym papierze
Pora coś zjeśćCześć!Czy wiecie, że fasola została sprowadzona w XVI wieku do Europy przez hiszpańskich i portugalskich konkwistadorów? Istnieje wiele przepisów z fasolą, ale z pewnością najbardziej
Pora coś zjeśćWitam Was!Już za kilka dni w kioskach znajdziemy drugi numer Kukbuka, zatem chciałam Wam jeszcze zaprezentować przepis z poprzedniego numeru. Danie, na które przepis znajdziecie
Pora coś zjeśćCześć!Lassi jest tradycyjnym jogurtowym napojem. Pochodzi on z Punjabu - regionu na pograniczu Indii i Pakistanu. Tradycyjne lassi zawiera zmieszany ze sobą jogurt, wodę i przyprawy
Pora coś zjeśćCześć! Wiecie czym są funfetti cakes? Są to ciasta z dodatkiem kolorowej posypki, którą zazwyczaj używa się do dekoracji zewnętrznej :)Można dodawać jej do ciast
Pora coś zjeśćCześć! Tak tak... w końcu zgłosiłam się do Bloger Chefa :) Nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale warto chyba spróbować, prawda? Tematem tego półfinału była
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj wpis z okazji konkursu organizowanego przez PepsiCo :)Konkurs polegał na stworzeniu bezalkoholowego drinka na bazie napoju z oferty PepsiCo. Ja wybrałam 7up o smaku
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Dzisiaj ze zdjęcia spogląda na Was sycylijskie słońce, czujecie jego ciepło? :) Oba składniki pysznej sałatki pochodzą z Sycylii i przyjechały do Polski kilka
Pora coś zjeśćCześć!Toscakaka czyli skandynawskie ciasto ucierane z migdałami i słonym karmelem! To ciasto zawładnęło moim sercem i jest (na chwilę obecną :-) ) na 1 miejscu wśród moich
Pora coś zjeśćWitam Was!Brassica oleracea gemmifera - brzmi dziwacznie? Chyba tak, aczkolwiek pod tą nazwą kryje się znienawidzona przez dzieciaki i wielką grupę dorosłych... brukselka (kapusta brukselska). Swoim
Pora coś zjeść