Cześć!Weekend majowy szybko minął, ale przynajmniej dzięki niemu trochę się odprężyłam, wypoczęłam i pozwiedzałam Gdańsk, posiedziałam nad morzem, które kocham!Niestety trzeba wrócić do szarej
Pora coś zjeśćCześć!Jest upał, to fakt.A jak upał, to... lemoniada? Mrożona kawa? W sumie też... ale tym razem chodzi o LODY!Lody, lody dla ochłody ;-). Można wyjść
Pora coś zjeśćWitam Was! Bzy już zakwitły i pięknie pachną. Konwalie powoli je doganiają i już otwierają swoje piękne białe kwiaty. W warzywniakach botwinka, szpinak, szparagi i ... rabarbar
Pora coś zjeśćCześć!Wciąż pozostajemy w klimacie rabarbarowym, w końcu sezon w pełni! Dlatego też dzisiaj na blogu przepis na kisiel z rabarbaru, zainspirowany najnowszym numerem Magazynu Smak
Pora coś zjeśćWitam Was! Miały być dzisiaj szparagi, ale z prostej przyczyny będzie moja wersja lemoniady! Jaka ta przyczyna? Upał za moim oknem, który zapewne Wam się również
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj wyjątkowo będzie bez przepisu, jest zbyt prosty, aby szczegółowo go opisywać. Kilka dni temu zapytałam Was na fanpage jaki jest Wasze ulubione danie obiadowe.Czytaj
Pora coś zjeśćCześć!Dzisiaj zapraszam Was na kolejną porcyjkę lodów (wcześniejsze znajdziecie tutaj).Tym razem postanowiłam je nieco urozmaicić dodając pomarańcze oraz melisę.Te dwa składniki bardzo dobrze
Pora coś zjeśćWitam Was!Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować kolejną sztandarową potrawę letnią, której nie może zabraknąć na Waszych stołach!Pyszny, orzeźwiający chłodnik, z botwinką, młodymi buraczkami, ogórkiem ;-). Czego
Pora coś zjeśćWitam Was!Prezentuję Wam kolejną sztandarową propozycję sezonu rabarbarowego.Kompot z dodatkiem jabłek i truskawek oraz przypraw, które dadzą mu miły i ciekawy aromat. Polecam sączyć go
Pora coś zjeśćCześć!Ciabatty chyba nie trzeba Wam przedstawiać.Jakiś czas temu odkryłam podstawowy przepis u dziewczyn z Smakowity Chleb i od tego dnia ciabatta gości u nas
Pora coś zjeśćWitam Was!Uwielbiam kapustę! A Wy? Mogłabym ją jeść w każdej formie, na surowo, kiszoną, duszoną, gotowaną, w zupie.Z racji tego, iż mamy okres wiosenny, w
Pora coś zjeśćCześć!Mimo, iż pogoda może nie do końca sprzyja pałaszowaniu lodów, to i tak zdecydowałam się na tak szybką publikację, bo przecież dzień dziecka za niecały
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro
Pora coś zjeśćWitam!Lubicie risotto? Jeśli ktoś z Was jeszcze nie próbował, to jest to idealna chwila!Pyszne, kremowe risotto to idealne danie obiadowe, które każdy z Was
Pora coś zjeśćDzień dobry!Kto z Was jadł kiedyś pesto?A kto chciałby?Klasyczne pesto przygotowuje się z liści bazylii i orzeszków piniowych. Moja bazylia jest jeszcze malutka
Pora coś zjeść