por - 14468 przepisów (strona:341/965)

Gołąbki z kaszą jęczmienną – kuchnia podkarpacka 115

Zapraszam na gołąbki według przepisu Koła Gospodyń Wiejskich z Baryczy, który został opublikowany w książeczce „Potrawy Wigilijne Ziemi Brzozowskiej”. Nie czekajcie jednak do grudnia. To danie smakuje o każdej porze roku! Gołąbki z kaszą jęczmienną – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 główka świeżej kapusty średniej wielkości 300 g ryżu 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 cebule 200-300 g grzybów suszonych

Trzeci talerz
3 PRZEPISY NA ZDROWE I KOLOROWE KOKTAJLE PRZYGOTOWANE W BLENDERZE PRÓŻNIOWYM KOHERSEN 98

musiałam przygotowywać jej malutkie porcje z każdą "zachcianką". Teraz rano przygotowuję pełny kielich koktajlu zamykam go próżniowo, chowam do lodówki i córka cieszy się pysznym, zdrowym koktajlem o każdej porze dnia, kiedy tylko ma na niego ochotę. Od teraz cieszymy się zdrowym, pysznym jedzeniem. Polecam :) Czerwony koktajl owocowy - składniki: * 200 g truskawek * 200 g malin * 100 g mrożonych wiśni

Zrób to smacznie
Krem z kiszonych ogórków 158

krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – Krem z pieczonych pomidorów i papryki – Krem z kalafiora z pistacjami – Krem z zielonych szparagów – Krem z pora z jabłkiem –  zupa taco – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie  co jeść na diecie KREM Z KISZONYCH OGÓRKÓW PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4-5 SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem 127

zdrowszym wydaniu to świetny pomysł na śniadanie , lunch do pracy, piknik czy na kolację ze znajomymi. Sprawdź też inne pomysły na wytrawne wypieki: Tureckie bułeczki śniadaniowe pogaca Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie Frittata z pieczarkami, szynką i brokułem Tarta z botwinką i ricottą na pełnoziarnistym spodzie Drukuj Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem #wprm-recipe

Na-talerzu.pl
Żurek wielkanocny 119

pomysł na kiełbasę białą pieczoną z cebulą . Zapraszamy na pyszny domowy żurek!   Żurek wielkanocny Składniki: Na wywar: marchew: 1 szt. pietruszka: 1 szt. seler: 1/2 szt. biała część pora opalona duża cebula: 1 szt. czosnek: 4 ząbki liść laurowy: 2 szt. ziele angielskie: 4 ziarna pieprz czarny ziarna: 1 łyżeczka woda: 2 litry Żurek: biała kiełbasa surowa domowej roboty

Kuchnia Na Wypasie
Chlebek do żurku 152

się okazuje serwowanie zupy w chlebku jest popularne nie tylko w Polsce. Z takim samym sposobem podawania zup spotkałam się także na Węgrzech. Do tej pory udało mi się zasmakować zaserwowaną w taki sposób zupę fasolową oraz zupę mięsną. Ja w domu w chlebku podaję żurek, zupę z soczewicy oraz bigos. Jako, iż niedługo będzie Wielkanoc chcę Was zachęcić

MeCooks
Babka cytrynowa wielkanocna 107

Smaczna, wilgotna i puszysta babka cytrynowa wielkanocna . Za tydzień Wielkanoc więc najwyższa pora na wybranie przepisu na Menu na Wielkanoc . Na Wielkanoc oprócz całej masy faszerowanych jajek , pasztetów , nie może zabraknąć ciast. Obowiązkowymi wypiekami w wielu polskich domach są mazurki , serniki i babki wielkanocne . z całej gamy babeczek, bab i babek wielkanocnych. Dzisiejsza propozycja to pachnąca cytrynami babka, która jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz białowieski. Zupa Małgorzaty Caprari. 111

czasu. Jeśli nie macie chwili na przygotowanie bazowego wywaru, możecie użyć dobrego, ekologicznego bulionu z kostki. Składniki na bulion: - 3 marchewki - 2 pietruszki- korzeń +natka - pół niewielkiego selera - 1 por - 1 cebula - 2 liście laurowe - 3 ziarna ziela angielskiego - 4 ziarna pieprzu - 2 litry wody - opcjonalnie : - łyżeczka sosu sojowego - 2-3 grzyby leśne - gałązka lubczyku - sól  Jak zrobić bulion

Z Kuchni Do Kuchni
Lekka sałatka na wielkanocny stół – truskawki ze szpinakiem, szparagami, jajkiem i serem 145

kochasz kolorowe sałatki, lekkie, świeże i o zaskakujących połączeniach, to może to być sałatka dla Ciebie. Sałatka z truskawkami zawsze zachwyca swym wyglądem i do tego sprawia o tej porze roku sporo przyjemności – niektórzy jedzą truskawki po raz pierwszy. Na szczęście hiszpańskie truskawki smakują już całkiem nieźle! Jeśli dostaniecie w sklepie jajka przepiórcze, to weźcie je bez zastanowienia 🙂 Dlaczego

Eat me! Fit me!
Wiosna na talerzu – nowalijki i wiosenne ciasta 131

najlepiej? Dbając o siebie, nie zapominaj także o drobnych przyjemnościach. Jedną z nich może być upieczenie pysznego ciasta wiosennego, które będzie wspaniałym dodatkiem do porannej kawy.  O tej porze roku warto wybierać lekkie placki, z niewielką ilością cukru. Dobrym pomysłem jest także przygotowywanie ciast oraz deserów bazujących na jogurcie naturalnym. Dzięki nim plan wdrożenia zdrowych nawyków żywieniowych nie ucierpi

Kuchnia MagdaLeny
Wiosna na talerzu – nowalijki i wiosenne ciasta 131

najlepiej? Dbając o siebie, nie zapominaj także o drobnych przyjemnościach. Jedną z nich może być upieczenie pysznego ciasta wiosennego, które będzie wspaniałym dodatkiem do porannej kawy.  O tej porze roku warto wybierać lekkie placki, z niewielką ilością cukru. Dobrym pomysłem jest także przygotowywanie ciast oraz deserów bazujących na jogurcie naturalnym. Dzięki nim plan wdrożenia zdrowych nawyków żywieniowych nie ucierpi

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z tuńczykiem, jajkami i pieczarkami 99

odstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut, żeby smaki się połączyły. Podobne przepisy: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem Artykuł Sałatka z tuńczykiem, jajkami i pieczarkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto Ambasador 511

różne okazje. Już od dawna chodził mi po głowie pomysł by go przygotować, ale jakoś nie mogłam się za niego zabrać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W końcu przyszła pora i przygotowałam Ambasadora  Ciasto przygotowałam trochę po swojemu, ponieważ w oryginalnym przepisie, który pamiętam ze starych przepisów mamy, obie masy, wchodzące w skład ciasta były przygotowane na budyniu. Ja wykonałam czekoladową

Przepiski.pl
Czasami tak bardzo mi się nie chce…. 94

elektrycznym to już mi ciężko i mi się nie chce   Najtrudniejsze jest chyba to ubieranie/rozbieranie/przebieranie szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Nieopanowaną jeszcze przeze mnie sztuką jest takie wycyrklowanie pory karmienia i pojenia, żeby w podróż jechać z opróżnionym pęcherzem i uniknąć przykrych niespodzianek… Ale u nas niestety za bardzo to się nie udaje (więcej napiszę o tym wkrótce). Zatem

Lamarida.pl