por - 14468 przepisów (strona:337/965)

Gazpacho prawdziwie andaluzyjskie, choć z naszej kuchni 86

pozbyć się nasion i skórek.  Przecieram porcjami odrzucając je porcja po porcji. Finalnie mam około 1,2 litra(x2), co daje mi z każdej części 4 talerze. Teraz pora na chłodzenie, ale i na kontrolę smaku i konsystencji. Gdy wedle własnego zdania uznamy, że jest za gęste dolewamy wody. Ewentualnie dosmaczamy solą, pieprzem, można też octem i oliwą. Takie

I tu będę miała takie te
Ciasto ucierane wzbogacone 101

Zdarza mi się, że piekąc tartę kruszonkową, czy crumble zrobię za dużo kruszonki w stosunku do ilości owoców. Zawijam wtedy kruszonkę w folię i wrzucam do zamrażalki. Dzisiaj przyszła pora na zużycie zapasów kruszonki do ciasta migdałowo pistacjowego ze śliwkami. To taki sposób na wykorzystanie resztek. Oczywiście możecie pominąć kruszonkę i upiec ciasto ucierane z owocami . Do ciasta wykorzystałam duże

codojedzenia
Omlet z pomidorami i serem żółtym 89

resztę dnia. Takie stanowisko przyjmuje również wielu dietetyków. Słodkie śniadania nie są dla wszystkich i warto mieć to stwierdzenie na uwadze. Jeśli źle się czujesz po owsiance zjedzonej w porze śniadaniowej, to spróbuj zmienić swoje śniadaniowe menu w kolejnych dnia i obserwuj swoje samopoczucie. Omlet śniadaniowy z jajek z pomidorem malinowym i serem żółtym wychodzi przepyszny, jest sycący. Jeśli chcesz

ProstePesto.pl
Jajka faszerowane awokado – wypróbuj nasze propozycje! 100

wielu zwolenników. Na ich stołach goszczą nie tylko jajka nadziewane pieczarkami, ale i jajecznica z kurkami lub jajka sadzone ze smardzami . Do grzybów wyśmienicie pasuje oregano, rozmaryn czy por. Jajka faszerowane awokado i szynką – jaką wędlinę wybrać? Jajka faszerowane awokado i szynką to przekąska dla osób uwielbiających wędliny. Możemy sięgnąć po szynki parzone lub wędzone. Wybór wędliny będzie miał

Ugotowane pozamiatane
Szybka tarta z ciasta francuskiego na słono z warzywami i serem 147

masło do wysmarowania formy * Jakie warzywa do tarty? Do mojej tarty użyłam pomidorków, które posypała pokrojoną w kostkę, pieczarki, paprykę czerwoną, małą cebulką oraz posiekanym szczypiorkiem. Możesz też użyć: pora, szpinaku, groszku lub papryki konserwowej). Pieczarki możesz zetrzeć na grubych oczkach tarki lub pokroić na cienkie plastry. Inne dodatki do tarty. Możesz także dodać pokrojoną w kostkę szynkę konserwową, kiełbasę

Ania gotuje
Kosmetyki z filtrem – dlaczego warto stosować je przez cały rok? 90

okresie letnim, kiedy promieniowanie słoneczne jest najintensywniejsze. Jednak warto pamiętać o nich również w czasie jesieni, zimy, czy wiosny. Jaką wysokość filtra wybrać? Uzależnione jest to nie tylko od pory roku, ale także warunków klimatycznych i czasu ekspozycji na słońce. Równie istotne są indywidualne uwarunkowania, czyli  karnacja oraz reakcja skóry na słońce . Jeśli masz już za sobą kąpiele słoneczne

Via Gusto
Batony proteinowe – Oshee 85

Widzieliście już te batoniki proteinowe od Oschee? Do tej pory można je kupić w Kauflandzie, drogeriach Superpharm oraz w niektórych klubach fitness ale pewnie pojawią się w innych sklepach. Dajcie znać czy już je próbowaliście, gdzie kupiliście i oczywiście czy Wam smakowały 😊       Nazwa: Wysokobiałkowa czekolada mleczna bez dodatku cukrów z nadzieniem (30 %) arachidowym i nadzieniem (20 %) karmelowym

Candy Pandas
Jak utrzymać porządek w kuchni i jak przechowywać, żeby nie marnować 96

także jej styl. Wybierz takie meble i akcesoria, które przypadną Ci do gustu. To Ty masz czuć się dobrze w swojej kuchni! Jeśli wybór mebli masz już za sobą, pora na akcesoria. Dobierz je do stylu całej kuchni https://www.amart.pl/category/wyposazenie-kuchni. Na przykład w kuchni w stylu loftowym świetnie sprawdza się drewniane akcesoria, a także z imitacji kamienia. Właściwa organizacja

ProstePesto.pl
Gulasz z grzybami, czyli przepis pełen aromatu 88

filtr. Garnek ustaw na palniku ustawionym na średnią moc grzania, a gdy jego zawartość zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i duś gulasz pod przykryciem aż do miękkości mięsa. Teraz pora na doprawienie potrawy. Jakie przypraw podkreślą smak gulaszu z grzybami leśnymi? Poza dodanymi wcześniej przyprawami ziarnistymi warto doprawić gulasz majerankiem, słodką mieloną papryką, solą i pieprzem . Nie podam konkretnej ilości przypraw

Rozdomowiona
Fale Dunaju z malinami – sprawdzony przepis na pyszne ciasto 79

Fale Dunaju z malinami to klasyczne ciasto, znane od lat i popularne do tej pory. Nic dziwnego, bo jest bardzo smaczne. Składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z owocami, kremu budyniowego i polewy czekoladowej. Przepis jest wypróbowany i sprawdzony wiele razy z różnymi owocami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste, a krem pyszny i aksamitny. Niepotrzebnie tylko dociskałam maliny, kiedy

e-PrzepisyKulinarne
Chałka z kruszonką 87

Jeżeli do tej pory chałka z kruszonką kojarzyła Wam się z pracochłonnym, skomplikowanym wypiekiem, ten przepis zmieni Wasze zdanie. Łatwo dostępne składniki, prosta i czytelna instrukcja, a efekt przepyszny! Chałka z tego przepisu jest puszysta, mięciutka, delikatna i idealnie maślana. Puszysta chałka z kruszonką Chałka z kruszonką to jeden z najważniejszych smaków mojego dzieciństwa. Uwielbiałam ją jeść na śniadanie

Na-talerzu.pl
Rolady Nadziewane Pieczarkami W Sosie Z Suszonych Grzybów 88

zachęcam Was do zrobienia sobie takich rolad i tego sosu, bo rolady jak i sos wyszły przepyszne. Drugim powodem aby zrobić takie danie jest zużycie grzybów suszonych, przecież już pora aby szykować miejsce na nowe zbiory ;) Natomiast jeśli urlopujecie się i nie w głowie Wam gotowanie to zapraszam na sam koniec przepisu, tam mam dla Was pyszne propozycje gotowych dań

Gotowanie...to proste !
Letnie spaghetti z kremowym bakłażanem 81

charakternymi kaparami, które dodają daniu więcej głębi. Całość doprawiona aromatycznym oregano i płatkami chilli, które zapewniają przyjemne szczypnięcie w język. To proste i przepyszne spaghetti, które zachwyca o każdej porze dnia i nocy! :) Mnóstwo smaku, kremowe kawałki bakłażana, spręzyste nitki makaronu, po którym ślizga się pomidorowy sos, pozostawiający w kącikach ust wspomnienie włoskiej biesiady i rozkosznego letniego słońca. Kilka płynnych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gorąco na Korfu 88

Benitses. Chcieliśmy mieć blisko do morza i mieszkać w małym hotelu. Właścicielka hotelu Maria jest bardzo sympatyczna i pomocna. Niestety temperatury są tu obecnie wyższe niż normalnie o tej porze i mówiąc szczerze poza stolicą wyspy Korfu nic więcej na razie nie zobaczyliśmy, bo jest gorąco na granicy wytrzymałości. Nasza gospodyni mówi, że takiej niepogody już dawno nie było

codojedzenia
Chlebki Naan na zakwasie chlebowym 78

Zapraszam dziś na kolejną odsłonę wykorzystania zakwasu chlebowego! Do tej pory z części zakwasu, którą często się wyrzuca robiłam już puszyste pankejki i chrupiące krakersy , a tym razem stawiam przed Wami stosik ciepłych chlebków Naan. To pyszne, indyjskie płaskie pieczywo, które tradycyjnie jest wypiekane na drożdżach w specjalnym piecu tandoor, możecie sobie przygotować w zaciszu własnych kuchni :) Gdy cienko rozwałkowane

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania