ogrzewa w zimnie. Korzystam z tejże lodówki turystycznej już od pewnego czasu, towarzyszyła mi podczas rodzinnej jednodniowej wycieczki, na krótkim biwaku i na pikniku. Do tej pory cały czas jestem zadowolona. Jest pojemna, zmieściła wszystko to, co przygotowałam do zabrania ze sobą. Zdarza mi się nawet, że włączam ja w domu, stawiam w kąciku, aby nikomu nie przeszkadzała
Zrób to smaczniezbierać leśne skarby. Przebywając w lesie, tak naprawdę dajemy sobie mnóstwo zdrowia. A co konkretnie? Poznajcie 7 powodów dla których warto chodzić do lasu Las – przepiękny o każdej porze roku 7 powodów dla których warto chodzić do lasu 1. Świeże powietrze Jeśli chcesz zaczerpnąć świeżego powietrza, wolnego od smogu i innych zanieczyszczeń, idź do lasu! 2. Naturalny odstresowywacz Zieleń
Natka Pietruszkiprodukt sprawdziła się bardzo dobrze. System odpinanej rączki działa bez zarzutu - łatwo i lekko. Pierwszym daniem, które przygotowałam był: kurczak (filet) w botwince i młodej kapuście, ale do tej pory przygotowałam z jej pomocą jeszcze kilka codziennych dań tak jak jajecznica czy moje ulubione kotleciki brokułowe ... Kurczaka z botwinką podsmażyłam na dosłownie kilku kroplach oleju - bez żadnego
Lena Gotujesałatkami. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na dania z kurczakiem:) Kurczak w sosie z marchewką i curry, składniki: 500 g piersi z kurczaka, cebula lub biała część pora, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki sosu sojowego (lub do smaku), średniej wielkości marchewka, ok. 2-3szklanki wody lub bulionu drobiowego, ok. 1/3 szklanki słodkiej śmietanki lub mleka albo
Lekcje w kuchnimusimy poświęcać go na wymyślanie nowych potraw ani robienie zakupów. Ponadto nie musimy sami przygotowywać posiłków. Warto zaznaczyć, że diety pudełkowe często zawierają wiele potraw, których do tej pory nie znaliśmy. Mogą więc zainspirować nas do poszerzenia naszych kulinarnych horyzontów. Plan diety pudełkowej może pomóc w osiągnięciu zamierzonej wagi poprzez dostarczenie odpowiedniej ilości kalorii. Regularne spożywanie gotowych obiadów dietetycznych prowadzi
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczęsto kupujesz, a szybko się psuje i trafia prawie w całości do śmietnika. Na pewno będziesz w stanie właściwie je zidentyfikować. Zachowaj dyscyplinę Gdy już wykonasz wszystkie wcześniejsze etapy, pora zabrać się za zakupy. Pamiętaj, że najważniejszym elementem mającym wpływ na ostateczny wynik i oszczędności jest twoja samodyscyplina. To ona decyduje ostatecznie o tym, czy ulubione chrupki trafią do koszyka
ProstePesto.plwykonanie absolutnie nie sprawi nikomu trudności! Przepis na chałkę drożdżową przygotowałam dla Was krok po kroku – z jej przygotowaniem poradzą sobie nawet Ci, który do tej pory nie mieli styczności z ciastem drożdżowym . Jest lekko słodka – świetnie będzie smakować zarówno ze słodkimi dodatkami typu konfitury, kremy czekoladowe czy marmolada. Ale inne dodatki również tutaj będą całkiem nieźle pasować
Ostra na Słodkokuchni, które potrafią zrobić “obiad z niczego” – jesteśmy domowymi księgowymi – jesteśmy pierwszymi nauczycielkami – jesteśmy psycholożkami dającymi bezpłatne wsparcie w każdej sytuacji i o każdej porze dnia i nocy I na tym nie koniec. Jesteśmy tym wszystkim i nawet więcej. Nie jesteśmy tylko matkami. My JESTEŚMY SUPERKOBIETAMI!! Zatem kochane Mamy, już dzisiaj składam Wam wyrazy
Lamarida.plKażda pora roku ma swoje kolory, zapachy i smaki. Apetyt w maju pobudzają świeże warzywa z polskich upraw, zachęcając do częstszego gotowania w domu. Łukasz Odolski z gospodarstwa Warzywniczek mówi, jakie plony przynosi maj. Mówi także, dlaczego zostawił etat w korporacji na rzecz powrotu do rodzinnej tradycji uprawy roli. Co do zaoferowania ma nam wiosna w maju
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!książce Piotra Ciemnego znajdziesz aż 60 ciekawych przepisów z aromatycznymi chwastami w roli głównej. Autor umieścił je w czterech rozdziałach: Wiosna, Lato, Jesień i Zima. W zależności od pory roku, dostępne są różne rodzaje ziół, które możemy wykorzystać w kuchni. Taki podział bardzo ułatwia szukanie pysznego przepisu. Każdy przepis jest ciekawy i wręcz zachęca do wypróbowania. Czy próbowaliście kiedyś karmelową
Słodkie okruszkikruchym spodzie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 18 minut. Spód po upieczeniu nie musi być w uchylonym piekarniku, więc od razu możecie go wyjąć. Pora na przygotowanie masy serowej. Możecie wykorzystać i zmielić biały ser, trzeba to zrobić trzykrotnie. Wolę jednak przepis na sernik z wiaderka, znacznie przyśpiesza to pracę, dzięki temu nasz sernik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowanego ciasta dodawane są bakalie, czekolada bądź owoce. W muffinkach łączyć można bardzo wiele różnych dodatków, wszystko zależy od tego co akurat mamy dostępne w domu bądź od pory roku. I tak ja w sezonie wiosennym oraz letnim najczęściej sięgam po świeże owoce . W moim domu bardzo popularne są muffinki z truskawkami , wiśniami, malinami oraz borówkami. Te owoce łączę często
MeCooksdzień. Zresztą nie tylko Chleb, ale o tym niebawem 😉 Chleb 00 jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu, ale w smaku jak dla mnie jest najlepszy, jaki do tej pory zrobiłem. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, nie przynudzam dalej, tylko życzę Ci smacznego, mój drogi czytelniku z Chlebem 00, który ma licencję na zajadanie się nim. Nazywam
RafalCookśrodek. Pieczemy ok. 50 – 60 minut. Ciasto wyjmujemy z formy po całkowitym wystudzeniu. Ciasto truskawkowo – rabarbarowe Przyznamy się, że uwielbiamy połączenie truskawek i rabarbaru, szczególnie o tej porze roku. Rabarbar ma cudownie cierpko – owocowy, orzeźwiający smak i doskonale pasuje do słodkich deserów. Przepisy, w których świetnie się sprawdza można wręcz mnożyć. Nasze proste ciasto rabarbarowo – truskawkowe
Kuchnia Na Wypasie