Pyszne ciasto jabłkowe intensywnie pachnące cynamonem. Mięciutkie, wilgotne w środku z delikatnie chrupiącą skórką. Ciasto na bazie mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i kurkumy jest zdrową
Pora na pora i pomidoraPyszne rozgrzewające danie idealne na jesienną pogodę. Kurczak w porach przygotowany na oleju rzepakowym, a do tego puree z pieczonego selera i ziemniaków oraz domowy sos żurawinowy. Genialny obiad! Składniki: podwójny filet z kurczaka ok. 500 g porów pęczek szczypiorku kieliszek białego wina wytrawnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego Puree: 1 seler 2 ziemniaki 1 łyżka(...)około 5-10 min. Obieramy warzywa ze skórki. Blendujemy z dodatkiem masła i jogurtu greckiego na gładką masę. Przyprawiamy pieprzem,solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Mieszamy i gotowe! Pora oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy pora oraz szczypiorek i smażymy razem ok. 5 min. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe
Kuchnia MagdaLenyKażdy zainteresowany wie do czego służy pasta cukrowa, osobom nie w temacie już spieszę z wyjaśnieniem. Nie, nie jest do jedzenia, chociaż można by się uprzeć
Pora na poraGorąca czekolada jest najlepsza na takie paskudne, zimne, jesienne dni, jak dzisiaj. 1,5 szklanki wody 2/3 szklanki cukru (lub wg uznania) trochę ponad pół
Pora na poraDopiero teraz gdy oglądam bloga widzę ile jemy słodyczy, choć tak naprawdę jest to mała część.. Dzisiaj ciastka lane, rozlane. Skąd taka nazwa ? A
Pora na poraOstatnio na blogu pojawił się wpis z sosem miętowym na bazie sera feta. Wraz z wpisem pojawiły się pytania - do czego go wykorzystać? Oto moja propozycja
Pora na pora i pomidoraKolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną
Pora na poraLato!!! Mięta w ogrodzie rozrosłą się jak szalona... Tyle pysznych rzeczy do przyrządzenia. Dziś decydowałam się na sos miętowy z mocnym akcentem fety, świetny jako dip
Pora na pora i pomidoraZapiekanka spokojnie starczy dla 3 - 4 osób, na niedzielną kolację idealna. Moja wygłodzona rodzina, zwabiona zapachem tak szybko się na to rzuciła, ze nawet nie zdążyłam
Pora na poraMłode pędy sosny najlepiej zbierać na początku maja. Koniecznie z kilku drzewek, żeby nie oskubać tylko jednego, ponieważ uniemożliwimy mu tym wzrost. Nie wybieramy tych największych
Pora na poraRewelacja na Bałtyku - WAKACJE ! Z tej okazji postanowiłam zrobić ciasto z malinami. Pierwotnie miało być zupełnie inne niż wyszło, ale oczywiście, z tej wakacyjnej radości pomyliłam
Pora na poraPor to bliski kuzyn czosnku i cebuli. Od tysięcy lat uprawiany... Artykuł NA PORA PRZYSZŁA PORA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINENie jadam często pieczywa, ale jeżeli już mnie ochota na nie weźmie, lubię je czasem upiec sama. Nie potrzeba żadnego zakwasu, chleb jest banalny w przygotowaniu
Pora na pora