pomysł na obiad - 8009 przepisów (strona:143/534)

Łososiowa tajska sałatka z cytrusowym winegretem 154

Przepyszna, niezwykle aromatyczna, pachnąca Tajlandią sałatka z pieczonym łososiem, chińskim makaronem, chrupiącymi orzeszkami i świeżą kolendrą, polana orzeźwiającym winegretem z limonki, cytryny i trawy cytrynowej to

Szalona Kuchnia Eweliny
Morszczuk na szpinaku 123

Delikatna ryba pieczona ze świeżymi pomidorami, podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki to szybki i prosty w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 500g fileta

Szalona Kuchnia Eweliny
Faszerowane udka otulone boczusiem 137

Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego, owiniętego wędzonym boczkiem udka z kurczaka faszerowanego łagodnym serkiem śmietankowym świetnie współgrającym z wyrazistymi suszonymi pomidorami. Składniki: 8 sztuk podudzia z

Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto 120

Delikatne mięso z kurczaka nadziane niezwykle aromatycznym pesto na bazie pachnącego koperku, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to świetna propozycja na szybki w przygotowaniu, lekki obiad

Szalona Kuchnia Eweliny
Mocno pomidorowa zapiekanka z kurczakiem 338

Smaczna, sycąca zapiekanka na bazie dzikiego ryżu,  dużej ilości świeżych pomidorów, aromatycznych przypraw oraz słodkiej cebuli połączonej z wyrazistym smakiem czosnku. Całość zapieczona z mozzarellą

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa sałatka obiadowa 135

Sałatka z wyrazistym kurczakiem, świeżym bobem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, prażonymi orzeszkami i nektarynką, podana z aromatycznym dressingiem z delikatną nutą słodkości to idealny pomysł na lekki, sezonowy obiad. Składniki: 200g fileta z kurczaka 450g mrożonego bobu 100g sałaty karbowanej 4 rzodkiewki 8 pomidorków koktajlowych 2 nektarynki 80g orzeszków ziemnych 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do kurczaka olej kokosowy Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
KACZKA W POMARAŃCZACH 173

   Kaczka w pomarańczach, to nasze kolejne smakowite odkrycie. Nigdy wcześniej nie przygotowywałam kaczki w ten sposób, choć wiele razy o nim słyszałam. Gdyby nie

Smaczne Zdrowe
Pulpeciki z indyka w sosie serowym 128

Mojej córeczce bardzo zasmakowały pulpeciki w sosie serowym. Szczerze mówiąc nam również. Pyszny i szybki pomysł na domowy, rozgrzewający obiad! 500 ml bulionu drobiowego Pulpeciki: 250 g mięsa z indyka 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka natki pietruszki (świeżej) Sól Pieprz Dodatkowo: 1 łyżka mąki pszennej 100 g kremowego serka topionego z papryką 2 łyżki jogurtu

VioletoweKucharzenie
Pięcioskładnikowa sałatka do obiadu 130

sałatce znajdziemy składniki, które każdy z nas zawsze ma w lodówce:). Robię ją często do obiadu kiedy nie mam pomysłu na inną surówkę.  1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 pęczek szczypiorku  sos: 4 łyżki oleju, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżka miodu, 1 łyżka sosu z cytryny, sól, pieprz 1. Sałatę

Szefowa kuchni
PYZY Z MIĘSEM. KARTACZE. CEPELINY 186

   Pyzy z mięsem, kartacze, cepeliny, pewnie jeszcze i inne nazwy znajdą się dla tego dania. Pewnie znajdą się też i tacy, którzy orzekną, że

Smaczne Zdrowe
Rosół z awokado i chili 230

Produkty potrzebne: cebula - 2 sztuki czosnek- 5 ząbki papryczka chili- 2 sztuki małe piersi z kurczaka- 500gram grzybki suszone- 100 gram oliwa z oliwek lub olej

pichciszto
Niedziela: Kurczak w cytrusach z ziemniakami Hasselback 161

Pieczony kurczak w cytrusach – pachnący pomarańczą – i cudowne ziemniaki z czosnkiem. To danie nie tylko wspaniale wygląda na talerzu, ale tak też smakuje. Czas

Niedzielny kucharz
Pierogi z soczewicą, wędzonym twarogiem i suszonymi pomidorami 116

Pierogi z soczewicą, wędzonym twarogiem i suszonymi pomidorami to mój absolutny hit! No mega smak i sama sobie dziękowałam, że z

Kolorowy Przepisownik
FORSZMAK 167

   Forszmak to tradycyjna potrawa regionalna. Choć dla mnie do tej pory nie znana, to dzieci stwierdziły, że danie znają ze szkolnej stołówki ... Na szkolne

Smaczne Zdrowe
Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami 307

Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas nie tylko duchowo, ale też pod względem tradycyjnych potraw na wigilijnym i świątecznym stole

Kolorowy Przepisownik