Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem 223Wykwintne mięso marynowane z dodatkiem miodu, faszerowane słodkimi morelami i otulone aromatem wędzonego boczku doskonale sprawdza się w roli dania obiadowego jak również zimnej przekąski. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Pikantny łosoś pachnący Azją 180Delikatna ryba w aromatycznej, ostrej marynacie na bazie smaków kuchni azjatyckiej: ciemnego sosu sojowego, pachnącego świeżego imbiru, orzeźwiającej limonki, chrupiącego sezamu i pikantnej małej papryczki. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Prowansalskie frytki z selera 207Zdrowa wersja frytek z selera obsypanych aromatyczną mieszanką rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwii lekarskiej, mięty pieprzowej, cząbru ogrodowego, oregano oraz majeranku wchodzących w skład ziół prowansalskich mogą
Szalona Kuchnia Eweliny
Pijany łosoś 213Proste i szybkie w przygotowaniu danie na bazie soczystego, niezwykle aromatycznego łososia w towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje
Szalona Kuchnia Eweliny
Ryżowa zapiekanka z kurczakiem w curry, brokułem i sosem czosnkowym 1289Bardzo pożywna zapiekanka na bazie ryżu, kurczaka mocno przyprawionego curry, zielonego brokułu, oraz wyrazistego smaku sosu czosnkowego to świetna propozycja na błyskawiczny i do tego smaczny
Szalona Kuchnia Eweliny
Zupa porowa z mięsem 239Niezwykle aromatyczna zupa przygotowana na bazie słodko - ostrego pora, sycącego mielonego mięsa, podana z chrupiącymi złocistymi grzankami to doskonały pomysł szybki, mocno rozgrzewający obiad na jesienne i zimowe dni. Składniki: 500g mięsa wieprzowego z łopatki 5 porów 400g serka topionego śmietankowego 1 cebula 1 ząbek czosnku natka z pietruszki 1,5l wody sól pieprz olej vegeta Wykonanie
Szalona Kuchnia Eweliny
Schabowe z selera 343Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową wszystkim
Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka filet z dorsza na zielono 194Sałatka z pieczoną rybą, świeżym szpinakiem, zielonymi warzywami: groszkiem, ogórkiem i bobem, do tego chrupiący prażony słonecznik i całość polana delikatnym miodowo – koperkowym orzeźwiającym dressingiem. Składniki
Szalona Kuchnia Eweliny
Rurki ze szpinakiem 175Jest to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron z pszenicy durum, szpinak
Szalona Kuchnia Eweliny
Łososiowa tajska sałatka z cytrusowym winegretem 206Przepyszna, niezwykle aromatyczna, pachnąca Tajlandią sałatka z pieczonym łososiem, chińskim makaronem, chrupiącymi orzeszkami i świeżą kolendrą, polana orzeźwiającym winegretem z limonki, cytryny i trawy cytrynowej to
Szalona Kuchnia Eweliny
Morszczuk na szpinaku 177Delikatna ryba pieczona ze świeżymi pomidorami, podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki to szybki i prosty w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 500g fileta
Szalona Kuchnia Eweliny
Faszerowane udka otulone boczusiem 200Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego, owiniętego wędzonym boczkiem udka z kurczaka faszerowanego łagodnym serkiem śmietankowym świetnie współgrającym z wyrazistymi suszonymi pomidorami. Składniki: 8 sztuk podudzia z
Szalona Kuchnia Eweliny
Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto 183Delikatne mięso z kurczaka nadziane niezwykle aromatycznym pesto na bazie pachnącego koperku, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to świetna propozycja na szybki w przygotowaniu, lekki obiad
Szalona Kuchnia Eweliny
Mocno pomidorowa zapiekanka z kurczakiem 394Smaczna, sycąca zapiekanka na bazie dzikiego ryżu, dużej ilości świeżych pomidorów, aromatycznych przypraw oraz słodkiej cebuli połączonej z wyrazistym smakiem czosnku. Całość zapieczona z mozzarellą
Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa sałatka obiadowa 188Sałatka z wyrazistym kurczakiem, świeżym bobem, chrupiącą rzodkiewką, sałatą, prażonymi orzeszkami i nektarynką, podana z aromatycznym dressingiem z delikatną nutą słodkości to idealny pomysł na lekki, sezonowy obiad. Składniki: 200g fileta z kurczaka 450g mrożonego bobu 100g sałaty karbowanej 4 rzodkiewki 8 pomidorków koktajlowych 2 nektarynki 80g orzeszków ziemnych 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do kurczaka olej kokosowy Dressing
Szalona Kuchnia Eweliny