Pełnoziarnisty makaron spaghetti z aromatycznymi, wyrazistymi wołowo-drobiowymi kuleczkami z sosem z dojrzewających w słońcu pomidorów. Brzmi bardzo klasycznie, ale smakuje rewelacyjnie. Składniki: Mięsne kuleczki: 250g
Szalona Kuchnia EwelinyDrobiowo - serowa rolada z zieloną niespodzianką z groszku i pachnącej bazylii to nie tylko świetna imprezowa przekąska, ale również pełnowartościowe danie obiadowe. Składniki: Ciasto serowe: 4
Szalona Kuchnia EwelinyNiezwykle aromatyczna, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim smaczna potrawa jest idealną propozycją dla fanów kurczaka z warzywami w wersji na słodko. Składniki: 800g piersi z
Szalona Kuchnia EwelinyAromatyczna lasagne przekładana warstwami zdrowego szpinaku połączonego z intensywnym smakiem czosnku. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: 15 płatów lasagne 600g mrożonego szpinaku 350g
Szalona Kuchnia EwelinyLekka potrawka na bazie dzikiego ryżu, aromatycznego, wyraźnie przyprawionego fileta z kurczaka, zielonego groszku, kukurydzy oraz chrupiącego brokułu i prażonych orzeszków. Składniki: 450g fileta z kurczaka
Szalona Kuchnia EwelinyIdealne danie dla fanów kurczaka przyrządzonego na ostro. Papryczka chilli w połączeniu z czosnkiem, oraz dodatek sosu sojowego nadają tej potrawie charakterny, wyrazisty, a jednocześnie oryginalny
Szalona Kuchnia EwelinyFajna propozycja na przygotowanie smacznej, pożywnej i niezwykle zjawiskowo wyglądającej wersji spaghetti. Połączenie makaronu z zielonym pesto oraz krewetkami tworzy jednolitą całość, która obłędnie smakuje. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyNaleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania
Szalona Kuchnia EwelinyKotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów roladek. Składniki: 7
Szalona Kuchnia EwelinyPieczenie z piersi indyczej przygotowuję dość często, a za każdym razem staram się przyprawić ją w inny sposób. Tym razem dodałam cebulę i kalafiora, które upieczone
Kuchenne zapiski EdytyWykwintne mięso marynowane z dodatkiem miodu, faszerowane słodkimi morelami i otulone aromatem wędzonego boczku doskonale sprawdza się w roli dania obiadowego jak również zimnej przekąski. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyDelikatna ryba w aromatycznej, ostrej marynacie na bazie smaków kuchni azjatyckiej: ciemnego sosu sojowego, pachnącego świeżego imbiru, orzeźwiającej limonki, chrupiącego sezamu i pikantnej małej papryczki. Składniki
Szalona Kuchnia EwelinyZdrowa wersja frytek z selera obsypanych aromatyczną mieszanką rozmarynu, bazylii, tymianku, szałwii lekarskiej, mięty pieprzowej, cząbru ogrodowego, oregano oraz majeranku wchodzących w skład ziół prowansalskich mogą
Szalona Kuchnia EwelinyProste i szybkie w przygotowaniu danie na bazie soczystego, niezwykle aromatycznego łososia w towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo pożywna zapiekanka na bazie ryżu, kurczaka mocno przyprawionego curry, zielonego brokułu, oraz wyrazistego smaku sosu czosnkowego to świetna propozycja na błyskawiczny i do tego smaczny
Szalona Kuchnia Eweliny