smaczne, są też zdrowe i niskokaloryczne. Ta sałatka swoim niecodziennym smakiem na pewno zaskoczy gości na domowym przyjęciu. Składniki: 0,5 kg młodej kapusty 4 ogórki małosolne pomidorki koktajlowe 0,5 cebuli 5 młodych marchewek szczypiorek kilka łyżek czerwonych porzeczek dressing ziołowy Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, główkę kroimy na ćwiartki, a następnie szatkujemy. Ogórki małosolne przekrawamy na pół(...)następnie kroimy w talarki. Pomidorki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Porzeczki obrywamy z gałązek. Wszystkie warzywa mieszamy i polewamy dressingiem ziołowym. Smacznego
Salonik smakówwykorzystać produkty z zakamarków lodówki, skomponowałam zapiekankę. I szczerze przyznam, że to jedna z lepszych zapiekanek, które udało mi się przygotować. Składniki: 800 g małych młodych ziemniaków duża gałązka pomidorków koktajlowych 1/2 młodej cukinii 100 g chudego wędzonego boczku w bardzo cienkich plastrach 150 g miękkiego żółtego sera (Gouda, Złoty Mazur, Edamski) 1/2 szklanki kukurydzy 3-4 ząbki drobno posiekanego(...)solą i pieprzem. Boczek posiekać w paseczki, a cukinię zetrzeć na tarce do mizerii w cienkie plastry. W naczyniu do zapiekania ułożyć ziemniaki, boczek, posiekany czosnek, umyte pomidorki, odsączoną kukurydzę, cukinię, i posiekaną natkę. Posypać ziołami do pizzy. Na wierzch zetrzeć połowę sera, zalać sosem i zetrzeć drugą połowę sera. Zapiekać w 190 o C aż warzywa zmiękną
Czerwień i błękitmoże pstrąg w sałatce ? Pycha :D Składniki 2 filety z pstrąga wędzonego 6 pomidorków koktajlowych 1 szalotka sałata mix oliwki 10 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 1 ogórek 1 zielona papryka kapary 2 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek octu balsamicznego sól , pieprz Przygotowanie Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki(...)Sałatę rozłożyłem na talerzu . Na niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem
R'n'G Kitchensosie z przepysznym parmezanem Składniki 400 g tortellini z nadzieniem mięsnym 200 g śmietany sól olej 100 g sera pleśniowego pieprz tłuszcz do wysmarowania formy 50 g parmezanu pomidorki koktajlowe Przygotowanie Tortellini ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju. Odcedziłem, przelałem zimna wodą i osączyłem. Piekarnik rozgrzałem do 220 stopni C. Śmietanę podgrzałem w garnku, dodałem pokruszony(...)się rozpuścił. Sos doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Pierożki przełożyłem do miski i delikatnie wymieszałem z sosem serowo-śmietanowym. Naczynie żaroodporne posmarowałem tłuszczem, następnie wyłożyłem tortellini z sosem. Pomidorki pokroiłem na połówki, obłożyłem pierożki. Parmezan starłem na tarce o małych oczkach, posypałem nim pierożki. Naczynie umieściłem w połowie wysokości piekarnika, zapiekałem ok. 10 minut, aż na wierzchu utworzyła
R'n'G KitchenIdealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs. Składniki 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych) 1 ogórek sałatkowy pęczek szczypiorku Sos: 3 łyżki octu ryżowego 50 ml oliwy z oliwek 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce
R'n'G KitchenKuchnia śródziemnomorska. Idealna propozycja na lekką kolację. Składniki 200 g sera feta 2 bakłażany 300 g pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta cukru sól pieprz 3 łyżki kaszy bulgur Przygotowanie Piekarnik rozgrzałem do 200 stopni C. Bakłażany po umyciu, przekroiłem wzdłuż. Posypałem solą, odczekałem ,aż pojawiła się „rosa”, osuszyłem. Usunąłem pestki a miąższ wydrążyłem(...)wymieszałem. Pomidory po umyciu przekroiłem na pół i także przyprawiłem oregano, solą i cukrem. Naczynie żaroodporne naoliwiłem, ułożyłem w nim bakłażana nafaszerowanego wcześniej przygotowaną masą. Rozłożyłem na nich połówki pomidorków, wlałem dwie łyżki wody, łyżkę oliwy i zapiekałem przez około godzinę
R'n'G Kitchenmłoda kapusta zasmażana. Ja troszkę ja zmodyfikowałem dodatkami. Wyszło pysznie. Można podać solo albo z pieczywem. Pasuje do schabowego i innych mięs. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 150 g szynki prosciutto duża łyżka mąki sól pieprz pęczek koperku 1 łyżka masła 8 szt średnich pieczarek Przygotowanie Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno. Zalałem około(...)szklankami wody. Posoliłem , dodałem pokrojona marchewkę i zagotowałem od czasu do czasu mieszając. Po około 10 minutach dodałem pokrojone pomidorki. Zamieszałem. Gotowałem około 15 minut. Na patelni rozgrzałem masło, na którym podsmażyłem posiekaną cebulę i smażyłem do jej zeszklenia. Następnie dodałem pokrojone dość grubo pieczarki. Dusiłem chwilę , aż zmiękły. Cebulę wraz z pieczarkami dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem krótko
R'n'G KitchenDzisiaj mamy ją do obiadu (kurczak) ,ale równie dobrze nadaje się na lekką ,wieczorną przekąskę. Składniki 80 g rukoli 200 g pomidorków cherry 4 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu Sos: 50 ml oliwy z oliwek 5 ml octu winnego 40 ml sosu pikantnego z mango i tamaryndowca (można zastąpić mieszanką musztardy ,chili i miodu) Przygotowanie Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Rukolę przekładamy do czterech miseczek ,w których będziemy podawać surówkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki ,dzielimy na 4 części i dokładamy do rukoli. Na wierzch posypujemy marynowany pieprz. Oliwę mieszamy z sosem i octem winnym. Polewamy nim surówkę ,tuż przed samym podaniem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchennajczęściej w sklepach pakowane po 6 sztuk 4 łyżeczki kremowego serka topionego MSM Mońki 20 nasion bobu (po 5 na pieczarkę) 4 plasterki sera morskiego MSM Mońki 12 suszonych pomidorków koktajlowych Jarmuż do smaku i dekoracji :) PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć. Jeżeli trzeba to obrać. Sposób na obierani pieczarek znajdziesz u niesamowitej OlgiSmile ( klik ) i ( klik ). Umyte i osuszone pieczarki wysmarować(...)środka serkiem topionym, ułożyć ugotowany i obrany bób. Na górę przykryć plastrami sera. Na wierzch dodać pomidorki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Po wyjęciu udekorować jarmużem. Morski MSM Mońki należy do rodziny serów dojrzewających typu holenderskiego. Przez smakoszy ceniony jest za lekko pikantny smak. Charakteryzuje się miękkim, sprężystym miąższem usianym niewielkimi oczkami o nieregularnym kształcie. Zarówno
ClauditteMissCookingzastąpią ale też będzie smacznie. Polecam! inspiracją był przepis z tej strony składniki ok 120 g sera halloumi 50 g rukoli doniczka rukwi wodnej 100 g pomidorków cherry, przekrojone na połowę 100 g groszku cukrowego garść grzanek - opcjonalnie sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej bazylii 1 łyżka(...)grillować na złoty kolor z obu stron. Groszek zalać gotującą wodą i gotować przez 3 minuty - odcedzić, ostudzić w zimnej wodzie. Wymieszać w misce groszek, rukiew, rukolę, pomidorki cherry i grzanki. Wymieszać składniki sosu. Polać sałatę, na wierzchu położyć ser i natychmiast podawać. Smacznego
Stare Garypieprz cayenne nadzienie 1/2 kostki sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 10 suszonych pomidorów 1 duża czerwona cebula makaron orzo 2 szklanki makaronu orzo (w kształcie ryżu) 15-20 pomidorków koktajlowych 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 łyżki tartego parmezanu /grana padano świeżozmielony pieprz sól morska oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy(...)patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek pokrojony w plasterki i posiekany drobno rozmaryn. Gdy cebula się zeszkli, a rozmaryn uwolni aromat wrzucamy na patelnię pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i starty parmezan (lub grana padano), doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ściągamy z ognia. Upieczone rolady wyjmujemy z piekarnika
DefinicjaSmakupracy. Pierwotnie miał byc kolorowy makaron, ale akurat miałam taki. Nie jest to danie cięzkie mimo ,że można się najeść...ot taki typowo letni makaron. Składniki: pomidorki koktailowe (paczka 250-300g) rukola pół paczki smażone boczniaki pieprz sól ser Wykonanie: Pokrojone boczniaki smażymy jak w tym przypisie tylko pokrojone w paski. Na patelnię wrzucamy pomidorki
Lubczyk i Waniliasmaku. 600 g mięsa gulaszowego 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 litra wody 1 zielona papryka 7 pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 5 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 150 g słodkiej kukurydzy 1 łyżka przyprawy meksykańskiej 1 łyżeczka przyprawy do zup Sól, Pieprz Mięso gulaszowe myjemy i osuszamy. Przyprawiamy słodką(...)Zieloną paprykę kroimy w kosteczkę, pietruszkę oraz marchewkę obieramy i kroimy w kółeczka, pieczarki w plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą, dokładnie mieszamy, gotujemy. Pod koniec dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość doprawiamy przyprawą do zup, przyprawą meksykańską, solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości mięsa
VioletoweKucharzeniejuż tak przygotowanego osobnika przygotowanie potrawy zajmie Wam godzinkę. Serdecznie Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 szt przygotowanej i obgotowanej ośmiornicy - 5-6 młodych ziemniaków - puszka pomidorów włoskich - gałązka pomidorków koktajlowych - 10-15 zielonych oliwek - garść świeżej bazylii - garść świeżej natki pietruszki - 5 łyżek oliwy z oliwek - 3 ząbki czosnku - odrobina chili - młoda cebula - 150 ml wina białego wytrawnego WYKONANIE(...)garnku rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć posiekaną w piórka cebulę, czosnek, ośmiornicę - Dusimy ciągle mieszając 5 minut, wlej wino - dusimy 10 minut, całe wino powinno odparować - dodaj pomidorki koktajlowe dusimy 5 minut - następnie zalej wodą ośmiornicę (około 500ml), dodaj pokrojone, obrane młode ziemniaki - gotujemy 30 minut pod przykryciem - po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, dusimy kolejne 10 minut
SMYKWKUCHNIPyszna i zdrowa sałatka na śniadanie zamiast ukochanego musli?! Czemu nie?! Dziś mam dla Was przepis na tę ulubioną! Świeżutka , chrupiąca roszponka , aromatyczna szynka parmeńska , soczyste pomidorki, serek halloumi i pyszny, kremowy sos balsamiczny. Niezwykle szybkie i obłędnie pyszne połączenie! Idealnym dodatkiem jest szklanka soku pomarańczowego, która nie tylko doda energii, ale też zaspokoi jedną z 5 porcji warzyw(...)ocet balsamiczny – 5 łyżek * miód – 1 łyżeczka * syrop malinowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeżą sałatę mieszamy z pokruszonym serem halloumi i pokrojonymi pomidorkami. Dodajemy szynkę parmeńską i polewamy kremem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i syropu malinowego. Tak jak już mówiłam idealnym dodatkiem jest szklanka soku pomarańczowego, która nie tylko doda energii, ale też zaspokoi jedną
Ostra na Słodko