pomidor - 8433 przepisów (strona:431/563)

Tydzień w moim telefonie XXXIV 142

Wasze propozycje  do końca maja! Przechodząc do zdjęć, mój tydzień wyglądał tak : * wizyta w ZUS-ie z koleżanką to stracone pół godziny z życia   * śniadanie idealne - suszone pomidory * nagroda w konkursie   * kolejna nagroda w konkursie   * dietetyczne śniadanko   * nowe talerze do zdjęć z Tesco   * testowanie produktów polecanych przez Pana Makłowicza  * pyszna sałatka

Magiczne Życie Marty
Pizza prawdziwie włoska 150

wyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić ciasto aż będzie odchodziło od ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia.  Dodatki : * sos pomidorowy   * szynka * pomidory * ser żółty  Przygotowanie : Ciasto rozwałkować bądź rozciągnąć. Przełożyć na blaszkę. Piekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec

Magiczne Życie Marty
Bruschetta z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi 188

zaprezentować klasyczne połączenie gruszki, gorgonzoli i orzechów. Już wcześniej gorgonzolę i gruszkę mogliście zobaczyć tutaj . A bruschetta? To klasyczna antipasti czyli włoska przekąska. Zazwyczaj przygotowuje się ją z pomidorami, ale my akurat mieliśmy ochotę na takie połączenie ;-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Białe kiełbaski zapiekane z dynią 122

Dzień dobry! Czasem brak pomysłu na obiad, prawda? Wystarczy połączyć kilka składników i upiec je w piekarniku, smaczny obiad gotowy! Dlatego też dzisiaj prezentuję prosty pomysł na zapiekane pomidory i dynię z białą kiełbasą. Bardzo banalnie, ale i bardzo smacznie! Zapraszam! Przepis pochodzi z miesięcznika Moje smaki życia, nr 11/2013 z moimi modyfikacjami . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz

Pora coś zjeść
Top 12 najpopularniejszych przepisów w 2013 139

wielu inspiracji kulinarnych, udanych potraw, kuchni, która się sama sprząta po gotowaniu :-) i czego tylko sobie wymarzycie! Do zobaczenia (napisania) w 2014 roku! miejsce 12 Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Sałatka we włoskim stylu 372

się przygotować coś ciekawszego, w końcu można leniwie wstać z łóżka, na spokojnie przygotować śniadanie. Takim śniadaniem w ostatni weekend była sałatka we włoskim stylu. Połączenie klasycznego caprese czyli pomidorów i mozzarelli z sałatą i szynką parmeńską. Niezwykle smaczna, mimo swojej prostoty, kolorowa, optymistycznie nastawiająca na nowy dzień. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Sos boloński (ragù alla bolognese) 146

spaghetti - sos boloński jest na tyle ciężki, że ten makaron go nie umie utrzymać, jedynie paski tagiatelle (ewentualnie pappardelle) dobrze się sprawdzają, sos boloński to nie tylko mięso i pomidory, bazylia i oregano (to nie są główne przyprawy jakie używa się we Włoszech!), podstawą tego sosu jest warzywne ragout, czerwone wino i mleko, które sprawi, że mięso będzie delikatniejsze

Pora coś zjeść
Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem 6842

Post Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Pizza z tuńczykiem, oliwkami i porem 245

Post Pizza z tuńczykiem, oliwkami i porem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
CHLEB WIELKANOCNY. Debiut. 180

Zapach świeżego chleba o poranku. Ciepła pajda z masłem wiejskim, prawdziwym. I plastrem pomidora. Rozpływający się kęs. Jeszcze, jeszcze trochę chcę. Właśnie taki poranek pamiętam. We wspomnieniach z babcią w roli głównej. To ten chleb. Ten, który tak pachniał co rano. CHLEB WIELKANOCNY. (Babciny.; na dwie porcje; ) 1 kg mąki pszennej 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka siemienia lnianego

W kuchni Karmel-itki
Restaurant Day - Poznań, 19.08.2012 222

też muf finy. Do tego, rzecz jasna, kawa. Na poddaszu ustawiono stoły, stworzono kącik dla dzieci. Niewielu zwiedzających, aczkolwiek parę osób się przewijało. Kasia zamówiła sobie naleśnika z pomidorami   sardynka,   gdy ja pastwiłam się nad jej aparatem. Przy okazji poznałyśmy parę niesamowicie przyjacielskich ludzi. Później zeszłyśmy do parku. Tam poustawiano leżaki, ludzie też przynieśli swoje koce

W kuchni Karmel-itki
IV Festiwal "KOŚCIAN SMAKUJE" - 19.08.2012. 213

się z organizatorem eventów i pokazów kulinarnych, wymieniłyśmy z nim kontakty. Można go znaleźć tu: KUŹNIA DOBREGO SMAKU bądź tu: SMACZKI. Cóż takiego gotowali? Na pierwszy rzut poszły faszerowane pomidory. Interesujący był farsz – ricotta, jajko, przyprawy i bułka tarta wraz z bazylią. Zapiekamy i podajemy. Druga propozycją była bruschetta, pomidorowa z oliwkami i kaparami. Dwie propozycje szybkie i tanie

W kuchni Karmel-itki
LIEBSTER BLOG. 198

znajduje się w lodówce. Ale przede wszystkim od tego, ile mam czasu do wyjścia na pociąg. 2. Ulubione warzywo stosowane najczęściej do przygotowywania dań w Twojej kuchni? Chyba pomidory. Wykorzystuję je do naprawdę wielu dań. I ziemniaki, jako podstawa obiadu, co wyniosłam z domu. 3. Jaka była najbardziej znienawidzona przez Ciebie potrawa z dzieciństwa? Znienawidzona? Jako dzieciak jadłam niemalże wszystko

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 178

konfiturą z botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ SANDACZ Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ NA PUREE Z KALAFIORA OŚMIORNICE W SALSIE Z PALONYCH POMIDORÓW TRUFELKI CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI Z TATAREM Z TRUSKAWEK I MIĘTĄ LUB Z ANANASA Z BAZYLIĄ SMOOTHIE ANANASOWE Z BAZYLIĄ Kiedy już wszyscy się pojawili, blogerzy przywdziali białe fartuchy i słuchali trików

W kuchni Karmel-itki
BABKA GRYSIKOWA Z ŻURAWINĄ. 179

BABCE GRYSIKOWEJ Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ i po KREMIE ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z KOZIM SEREM dziś przedstawię kolejny przepis dotyczący tego samego tematu. Zapewne te trzy receptury nie zakończą mojej przygody z kuchnią Małopolski, gdyż po wstępnym rozpoznaniu, rodzinie spodobały się smaki wykorzystywane w potrawach. Jedyną ujmą jest to, że nie lubi nikt prócz mnie kozich serów. Skandal! Ale, każdy

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania