stkę syna mojej koleżanki. Prosty, domowy i podobno pyszny. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 3 małe śmietany kremówki * 2 śmietan-fixy * 2 łyżki cukru pudru * szklanka soku pomarańczowego * słoiczek dżemu malinowego albo wiśniowego * 200g gorzkiej czekolady * mała krem ówka * owoce do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blat , każdy nasączyć sokiem pomarańczowym i przełożyć d żemem i kremówką
Magiczne Życie Martyprzed spożyciem). Sałatkę tworzy dojrzałe mango, melon, brzoskwinie. Kontrastu dodają ciemne jeżyny i truskawki. Sok, w którym macerują się owoce powstaje z połączenia przepysznego miąższu z marakui z sokiem pomarańczowym, świeżą miętą, odrobiną oliwy i octu balsamicznego. Polecam! Składniki sosu do sałatki: 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy z miąższem (można wycisnąć sok lub kupić świeży(...)Składniki sałatki: 2 dojrzałe brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzały żółty melon 125 g jeżyn 300 g truskawek Przygotowanie: Miąższ marakui wydrążyć do dużej miski, wlać sok pomarańczowy, dodać ocet balsamiczny i oliwę oraz posiekane w paseczki listki mięty. Wszystko wymieszać. 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy extra vergine
Moja Delicjaodrobiny wyobraźni przy ich tworzeniu możemy zadziwić rodzinę i znajomych. Dziś zapraszam Was na pucharkowy deser a la ptasie mleczko – lekka pianka pod ciasteczkową kruszonką. Dziś w orzeźwiającej pomarańczowej wersji. Deser zazwyczaj zwieńcza bita śmietana lub gałka lodów. Prosto i smacznie. Nic tylko jeść Spróbujcie. Składniki: (na 3 pucharki) 3 czubate łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie o obniżonej(...)zawartości tłuszczu) 1 galaretka mocno pomarańczowa na 500 ml 11/4 szklanki wody 1 opakowanie ciasteczek regionalnych w polewie kakaowej Cukry Nyskie bita śmietana (lub gałka lodów) owocowa posypka, np. mango Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w 11/4 szklanki wody. Studzimy (, ale uważamy, żeby nie zaczęła tężeć). Do galaretki dodajemy 3 czubate łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu
Słodkie okruszkimusicie je spróbować. Składniki: 200 g margaryny 1 szklanka cukru 1 jajko 1 łyżeczek cukru waniliowego 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku pomarańczowego Margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą przez sitko i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy sok pomarańczowy i wszystko miksujemy. Ciasto zwykłym wałkiem rozwałkowujemy
Pyszności SłodkościSkładniki na kurczaka w pomarańczowym sosie: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oleju 1 duża cebula 1 czerwona papryka szczypta soli 1 pomarańcza 200 ml soku z pomarańczy 1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej sos sojowy cukier ocet jabłkowy lub sok z cytryny 1/2 łyżeczki do potraw chińskich (ewentualnie) papryka ostra do smaku Mięso kroimy w około(...)próbujemy i doprawiamy do smaku cukrem, octem, sosem sojowym i papryką ostrą, pamiętając że całość ma mieć słodko-kwaśny smak. Gdyby sos był za gęsty dolewamy wody lub soku pomarańczowego. Podajemy z ryżem. Gotowe
Rozpustne gotowanieczerwonych kuzynek; karmel nabiera dzięki nim ślicznej, różowo-czerwonej barwy. Chrupiące orzeszki w słodkim karmelu i waniliowe, cudownie kremowe lody. Idealny letni deser. Spróbujcie koniecznie! Semifreddo z orzechami w pomarańczowym karmelu Składniki: (na formę silikonową do babki z kominem o pojemności 2,5 l) 3 białka 4 żółtka 150 g cukru pudru 2 łyżki ekstraktu z wanilii 500 ml śmietany(...)kremówki (38%) orzechy w pomarańczowym karmelu: 200 g orzechów laskowych 100 g cukru 100 ml soku z czerwonych pomarańczy skórka otarta z 1 czerwonej pomarańczy 1/6 łyżeczki soli dodatkowo: 4 czerwone pomarańcze Orzechy rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 st. przez 10 minut. Gorące orzechy przełożyć na czystą ściereczkę i pocierać, aż zejdą z nich skórki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMoje Wypieki 4 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 200 ml oleju skórka otarta z cytryny i pomarańczy 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka ubić z cukrem, aż masa potroi objętość ( trwa to około 5-8 minut). Ona rodzaje mąk(...)proszku do pieczenia przesiać do miski i odstawić. Do masy jajecznej cienkim strumieniem wlewać olej, ciągle miksując. Następnie dodać aromat pomarańczowy. Wyłącznik mikser, dodać mąkę. Wymieszać rózgą, tylko do połączenia składników. Przelać do formy i piec w 170 stopniach przez 45 minut lub do suchego patyczka
Moja Galeria Smakujajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorącego mleka aromat rumowy 2 łyżki skórki pomarańczowej garść rodzynek polewa HELIO o smaku czekolady białej opcjonalnie kolorowa posypka do dekoracji Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, a następnie siekamy (lub ugniatamy ręką) aż uzyskamy grudki wielkości ziarenek(...)ryżu. Jajka ubijamy z cukrami, pod koniec ubijania wlewamy gorące mleko, a następnie mąkę z masłem. Gdy składniki się połączą dodajemy aromat, skórkę pomarańczową i rodzynki. Całość starannie mieszamy, przekładamy do foremki i pieczemy ok 50 minut w 170 st. C. Po ostudzeniu polewamy polewą i dekorujemy w dowolny sposób
Cynamonowe szczęściemleka skondensowanego słodzonego 400 ml skórki pomarańczowej w syropie (do ciast) 750 ml wódki Mleko zmiksować ze skórką pomarańczową na jednolitą masę, stopniowo do blendera wlać wódkę.. Rozlać do butelek
Gotowanie jest łatwebardzo się pomyliłam wiem tylko ja. KOKTAJL SZPINAKOWY z MANGO Składniki : (na 1 dużą porcje) 1 duża garść szpinaku typu baby 1 mango 1 banan 1/3 szklanki soku pomarańczowego kilka listków świeżej melisy (opcjonalnie) Przygotowanie: Szpinak płuczemy w wodzie. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do blendera i miksujemy do otrzymania gładkiego musu(...)Opcjonalnie przed zmiksowaniem dobrze jest pokrojone mango i pokrojonego banana lekko zamrozić. Jeśli koktajl będzie za gęsty dodajemy więcej soku pomarańczowego
Bon appetit mon amiezapach trufli jak najbardziej na plus. Może odrobinkę za słodka, ale w ogólnym rozrachunku, kupiłabym ją chętnie. Bardzo smaczna i niezwykle aromatyczna okazała się czekolada z nadzieniem pomarańczowo - migdałowym. Kilka kosteczek zjedliśmy solo, reszta posłużyła do przygotowania tych babeczek (klik) . Czekolada jest mocno pomarańczowa, z delikatnym jedynie posmakiem migdałów. Ogromny plus za cudowny aromat. Nadzienie orzechowo-mleczne
W poszukiwaniu inspiracjinajlepiej waniliowego domowej roboty 60 g wiórków kokosowych 60 g masła kokosowego około 600 ml mleka roślinnego (można też użyć puszkę mleka kokosowego wymieszać z 300 ml wody) Warstwa pomarańczowa: 1 duża pomarańcza łyżka agaru *opcjonalnie cukier brązowy, jeżeli pomarańcza jest kwaśna Przygotowanie: Zacznij od namoczenia daktyli w dokładnie 100 ml gorącej wody. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, masło kokosowe(...)ciepłe przełóż masę kokosową, też ciepłą i odstaw do przestudzenia. Obierz ze skóry pomarańczę, agar rozpuść w niewielkiej ilości wody i zblenuj całość. Na lekko przestudzone ciasto wyłóż ostatnią, pomarańczową warstwę. Schłodz dokładnie całość w lodówce (chociaż prze godzinkę). Smacznego
greenscarfogromny! Weny twórczej mi nie brakuje, więc i dzisiaj podrzucam pomysł na jeszcze jeden cudowny napój owocowy, gotowy w mgnieniu oka, uwielbiam! Ostatnio zmiksowane koktajle: Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Koktajl owocowy z białym winem Koktajl pietruszkowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Składniki: 1 porcja 200 g jogurtu greckiego 1 jabłko
Moja smaczna kuchniaplaster na krzyż. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni celsjusza . Rozłożyć plastry dyni na płaskiej blasze wyłożonej folią aluminiową albo pergaminem . W misce połączyć oliwę , miód, ocet balsamiczny , sok pomarańczowy, otartą skórkę i 1/2 szklanki żurawin . Wylać mieszaninę na blachę z dynią i za pomocą rąk lub szpatułki równomiernie rozprowadzić na każdym kawałku dyni . Piec przez 20 minut. Zwiększyć temperaturę(...)będzie miękka i zacznie rumienić się na brzegach, a marynata i żurawina karmelizować ) . Wyjąć z piekarnika i doprawić do smaku solą wedle uznania (można także skropić dodatkowym sokiem z pomarańczowy, miódem lub octem balsamiczny m ) . To read this in English click here: „Nothing speaks Thanksgiving louder than this delicious threesome” KLIKNIJ
Jem więc Jestemmleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem • 500 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru • 1 galaretka pomarańczowa • 1 galaretka lazurowa • 4 mandarynki Sposób przygotowania 1. ciasto Miękką margarynę utrzeć z cukrem dodać po 1 jajku na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)być dość rzadka 3. Wystudzone ciasto pokruszyć wymieszać z powstałą polewą połowę ciasta wyłożyć dno tortownicy 4. Śmietanę ubić z łyżką cukru,dodawać stopniowo ściętą galaretkę pomarańczową i pokrojone w kostkę pozostałe mandarynki 5. Połowę ubitej śmietany wyłożyć na ciasto w tortownicy Dać pokrojone galaretki w kostkę resztę śmietany i na samą górę resztę ciasta
W królestwie smaków Beaty