jogurtu naturalnego, sok z połowy cytryny i łyżkę sosu sojowego całość mieszamy i doprawiamy solą i cukrem. Na półmisku układamy ćwiartki pomidora, plasterki pieczarek, sera camembert i kalafiora , polewamy sosem jogurtowym. Odstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite Daniadodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę soli i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na 15 minut do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Po tym czasie polewamy sosem przygotowaną sałatkę
Smakowite Daniakurki z cebulą. Do miski wlewamy rozbite jajka, dodajemy śmietanę oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, całość dokładnie mieszamy , doprawiamy sola i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy tartę i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniarazem łączymy i chwilkę gotujemy . Natkę pietruszki drobno siekamy. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron spaghetti i gotujemy według przepisu na opakowaniu.Ugotowany makaron odcedzamy. Porcję makaronu rozkładamy na talerzu polewamy sosem i posypujemy natka pietruszki
Smakowite Daniakostkę a natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy podsmażone nóżki pieczarek, dodajemy pomidorki oraz wrzucamy plasterki oliwek, pokrojoną cebulę i ser feta. Sałatkę posypujemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, całość delikatnie mieszamy. Sałatką wypełniamy kapelusze pieczarek
Smakowite Daniaparze. Do miski wlewamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy szczyptą soli oraz majerankiem lub bazylią, całość mieszamy. Ugotowanego brokuła przekładamy do formy do pieczenia lub naczynia żaroodpornego polewamy sosem czosnkowym i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem . Zapiekamy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Smakowite Daniaposmarowanej tłuszczem i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy około 25- 30 minut. W kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy pozostałą czekoladę . Lekko wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta
Smakowite Daniakostkę. Do miski przekładamy majonez oraz jogurt i całość mieszamy. Na półmisku układamy różyczki ugotowanego brokuła, usmażoną pierś z kurczaka, dodajemy również ser feta i plasterki zielonego ogórka. Sałatkę polewamy sosem majonezowo - jogurtowym
Smakowite Daniaminut. Upieczony keks zostawiamy w formie do wystudzenia. Do miski wlewamy wrzątek dodajemy sok z cytryny i stopniowo wsypujemy cukier puder cały czas mieszając. Tak przygotowanym lukrem polewamy wystudzony keks, wierzch ciasta dekorujemy pozostałą skórką pomarańczową
Smakowite Daniacałość doprawiamy białym pieprzem i solą, dodajemy również łyżkę miodu oraz natkę pietruszki, wszystko dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy liście mniszka, ćwiartki jajek oraz odsączone z syropu mandarynki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Smakowite DaniaPrzez praskę do miski przeciskamy czosnek, lekko oprószamy solą i czarnym pieprzem, dodajemy przyprawę curry i majonez, wszystko dokładnie mieszamy. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy, dodajemy do kapusty, surówkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy
Smakowite Daniaminut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. W tym czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę całość lekko solimy i dokładnie mieszamy. Po 20 minutach pieczenia zapiekankę polewamy przygotowanym sosem jajeczno- śmietanowym i pieczemy kolejne 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Smakowite Daniaogórki kiszone i rzodkiewkę, na końcu dodajemy mozzarellę. Do miski przeciskamy przez praskę ząbek czosnku dodajemy szczyptę soli, pieprz wlewamy oliwę z oliwek a także sok z cytryny. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i dokładnie łączymy wszystkie składniki
Smakowite Daniawlewamy oliwę z oliwek, dodajemy wodę i musztardę, wsypujemy szczyptę czosnku granulowanego oraz ziół prowansalskich,wszystko dokładnie mieszamy. Do miski wrzucamy kalafior, brokuła oraz pomidory, sałatkę posypujemy koperkiem i polewamy sosem, wszystko mieszamy
Smakowite Daniaśmietanę kremówkę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń przekrawamy na mniejsze części, a truskawki wzdłuż na połówki. Na wystudzoną bezę nakładamy ubitą kremówkę i polewamy ją musem brzoskwiniowym. Bezę dekorujemy brzoskwiniami i truskawkami
Smakowite Dania