foremki i pieczenie w 180 stopniach ok. 20 minut, aż się ładnie zarumieni. Po wyjęciu studzicie, wykładacie na nie budyń, rozsmarowujecie równomiernie. Na budyń wykładacie gruszki i polewacie je pozostałym na dnie rondla lub patelni karmelem. Po wystudzeniu, wkładacie tartę do lodówki na kilka godzin. Można oczywiście się pospieszyć i zjeść wcześniej, ale może warto podroczyć… Smacznego! Click
GRUBY WAŁEKpaski. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą i octem. Umyty koper drobno szatkujemy i razem z ogórkami dodajemy do sosu. Śledzie polewamy sosem i mieszamy. Wstawiamy danie do lodówki na 1-2 godz. aby całość się "przegryzła
Qchnia po prostukawałki. Przygotować dressing - oliwę połączyć z pieprzem cytrynowym, musztardą i sokiem z cytryny. Można dodać do smaku wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Ziemniaki posypujemy piórkami cebuli i wędzonym dorszem. Polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Wstawiamy do lodówki
Atlas Smakówciasto, na wierzchu układamy ponacinane jabłka, lekko wciskając je w ciasto. Pieczemy około 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto studzimy. Cukier puder mieszamy z mlekiem kokosowym. Lukrem polewamy ciasto, a potem posypujemy je wiórkami. Inspiracja tutaj
Kulinarne przygody Gatitysmażę po 1-2 minuty z każdej strony. Następnie przekładam usmażone placki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Usmażone racuchy podaję ze świeżymi owocami i polewam całość miodem lub syropem z agawy. Smacznego, Klaudia
Mango Papajagniazda nasienne i kroimy w łódeczki. Bułkę tartą mieszamy z czterema łyżkami oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Papryczkę (bez pestek) i czosnek drobno siekamy. Układamy dynię w naczyniu żaroodpornym, polewamy pozostałą oliwą. Posypujemy czosnkiem, chili i listkami szałwii. Wierzch posypujemy bułką tartą i serem. Zapiekamy przez około 35-40 minut (aż dynia będzie miękka). Od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeubijemy, aż powstanie ładna pianka ok 10 minut. Sos odstawiamy aby trochę ostygł. W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywną pianę i delikatnie mieszając dodajemy sos cytrynowy. Gotowym sosem polewamy nasze pancakes Smacznego
Niezły Młynekdługo gotowane rozpadną się-delikatnie solimy. Mięso dusimy z cebulą, następnie dokładamy warzywa i dusimy jeszcze ok 15 minut. W patelni/naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, warzywa i znów ziemniaki, polewamy sosem mlecznym i układamy ser. zapiekamy ok 30 minut. Zapiekanka genialnie smakuje z samymi warzywami więc mięso w tym przepisie jest zbędne ale ja dodałam bo miałam - kwestia gustu. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnimlekiem, mąką, jajkiem, ziołami, solą, pieprzem i ząbkiem czosnku. W naczyniu żaroodpornym (na patelni z przykrywką lub naczyniu do zapiekanek) układamy: makaron, mięso, szpinak, posypujemy rzodkiewką, znów makaron i polewamy sosem. Genialnie pasuje do tego jeszcze ser żółty ale ja nie miałam :-(. Zapiekamy ok 20-30 minut, w przypadku naczynia żaroodpornego pod koniec zdejmujemy przykrywkę i jeszcze chwilę zapiekamy
sierotka maRysia w kuchniprzyprawa kebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą i drobniutko posiekaną cebulą. Formujemy z niego wałeczki długości ok 8 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora i ogórka. Dodatkowo podałam jeszcze z frytkami ale ryż curry genialnie by do tego pasował. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniskładniki sosu: czosnek drobno kroimy lub przepuszczamy przez praskę. Pieprzu cayenne dodajemy na czubku noża. mieszamy wszystko dokładnie. W naczyniu żaroodpornym/patelni/formie do zapiekanek układamy: makaron, szparagówka, cebula, makaron. Polewamy sosem i posypujemy starym serem. Zapiekamy ok 25 minut. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnimasę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem, masę i wierzchni placek. całość polewamy gorzka czekoladą. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnirobiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania - użyłam gotowej polewy i nie był to dobry pomysł gdyż ciasto ciężko się kroi - lepiej zrobić samemu z kakaa, wody, masła i cukru. Do dzieła!!! Zaparzyć kawę, osłodzić ją i wystudzić. Żelatynę zalać
sierotka maRysia w kuchni