polewa - 11092 przepisów (strona:273/740)

Spaghetti bolognese 152

drobną kosteczkę marchewkę, pietruszkę i dusimy na małym ogniu przez 45 minut. Makaron gotujemy dopiero, gdy sos jest gotowy. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wykładamy na talerze. Nie polewamy makaronu zimną wodą, jedynie do odcedzamy. Sam makaron może się posklejać, ale wymieszany wraca do pierwotnego „luźnego” kształtu. Podajemy ze świeżą bazylią i parmezanem

Gotowanie i blogowanie
Kanapki z kaczką 249

ulubione pieczywo kroimy na nieduże kromki. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Na kilku liściach rukoli układamy plaster piersi kaczki. Na kaczkę nakładamy jeszcze trochę rukoli oraz posiekany świeży rozmaryn. Polewamy sosem balsamicznym. Smacznego

MarcinChef
Babeczki nadziewane 148

łyżki cukru pudru słoiczek wiśni drylowanych Wykonanie: Olej, wodę, cukier, kakao gotujemy w rondelku, odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem, dodajemy żółtka, przestudzoną polewę i delikatnie mieszając wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Ciasto wykładamy do foremek silikonowych do 3/4 wysokości foremki.Ustawiamy babeczki na blaszce wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C pieczemy

kgwjanczewo
Funnel Cakes 121

robimy okrągłe zawijasy. Wszystko zależy od Waszych potrzeb. Smażymy chwilę z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączamy nadmiar oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem owocowym. Enjoy your meal! Notatki - chrust najlepiej smakuje po usmażeniu, jeszcze tego samego dnia - można użyć rękawa cukierniczego z tylką Wilton 12 - można użyć grubej torebki foliowej, w której

Wędrówki po kuchni
Zapiekanka serowa z ravioli 449

można użyć blendera do ich rozbicia ) . Doprawić solą i gotować mieszając przez kilka minut do czasu aż sos będzie gęsty i puszysty. Sos doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową . Sosem polewamy zapiekankę , a na wierzch rzucamy posiekany wędzony boczek . Zapiekamy przez około 40-55 minut . Najlepiej się kroi jak lekko przestygnie , a odgrzewana tylko zyskuje na smaku . Smacznego Post Zapiekanka serowa

Ogrodnik w podróży
Naleśniki z serem i jagodowym sosem 217

Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny sos. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy biały ser. Naleśniki zwijamy lub składamy w trójkąty. Każdą porcję polewamy ciepłym sosem jagodowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 199

lubi. Cebulkę kroimy dowolnie. Natkę siekamy, wrzucamy do kubka. Z połowy limonki wyciskamy sok i dodajemy do kubka. Dodajemy również oliwę oraz sól i pieprz. Mieszamy sos i polewamy sałatkę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-ogorka-czerwonej-cebuli/ BosowKuchni     Artykuł Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi

Mieszam w Garnku
Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami BEZ KALORII 187

oliwek z pomidorków suszonych 3 łyżki kiełków lucerny 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki kurkumy Odrobina soli himalajskiej Przygotowanie: Makaron płuczemy w gorącej wodzie. Wrzucamy na patelnię i polewamy łyżką oliwy z oliwek z pomidorków suszonych. Przyprawiamy kurkumą, solą i papryką słodką (o połączeniu kurkumy z papryką słodką pisałam tu . Smażymy ok. 3-4 minuty. Do miski wrzucamy umytą

Czarnawisienka
Omlet z kozim serem i słonecznikiem na sałatce z nowalijek 203

naturalny, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, sok z cytryny - doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze sałatkę z nowalijek, na nią kładziemy omleta złożonego na pół. Polewamy sosem koperkowym, posypujemy ziarnami słonecznika, dekorujemy plasterkiem koziego sera. Smacznego

W kuchni Katie
jabłecznik z bitą śmietaną 216

żelatyny 3 łyżki wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy do połączenia. Na wyłożone jabłka wykładamy równomiernie śmietanę. Wierzch polewamy roztopioną czekoladą. Całość wkładamy do lodówki do stężenia masy jabłkowej. Przechowujemy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym, surówką z kapusty oraz pieczonymi ziemniaczkami 171

sporych ziemniaków przyprawa do ziemniaczków np. Prymat lub pieprz, sól, papryka słodka i ostra, tymianek Wykonanie: Pieczone ziemniaczki: Zaczynamy od przygotowania ziemniaków: obieramy i kroimy je na ósemki, polewamy kilkoma kroplami oleju i dobrze go wcieramy, tak aby pokryły się nim wszystkie cząstki. Posypujemy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, tymiankiem (proporcje wedle uznania). Możemy też użyć gotowej przyprawy

MyCookBook.pl
Rogaliki z dżemem i lukrem 219

minut. Teraz smarujemy rogale rozbełtanym jajem. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Krok 4 Mielimy cukier , przekładamy do miseczki i dodajemy wyciśnięty sok z pomarańcza, mieszamy i mamy lukier. Polewamy nim ostudzone rogaliki. Polecam bo smaczne i fajnie wyglądają

Różowa kuchnia
Sałatka z kurczakiem, pomarańczami i serem pleśniowym 231

ziołami i podsmażamy na rumiano na patelni. Zostawiamy do ostygnięcia. Krok 2 Umytą sałatę umieszczamy w misce, dodajemy do niej kurczaka, pomarańcze oraz ser. Wszystko mieszamy. Krok 3 Sałatkę polewamy oliwą z oliwek lub sosem balsamicznym.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

Kuchnia Bazylii
Sałatka grecka 240

kostkę, a cebulę w plasterki. Krok 2 Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy oregano. Dokładnie mieszamy. Krok 3 Wszystkie przygotowane składniki oraz oliwki układamy na talerzu, polewamy sosem i dokładnie mieszamy. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Kuchnia Bazylii
Murzynek z bananami wg Aleex 201

opcji dół + termoobieg. Piec ok. 50 minut. Koniecznie sprawdzić patyczkiem, czy ciast jest gotowe (To ważne! Ja ostatnio musiałam przedłużyć czas pieczenia o 10 minut). 9. Ostudzić. Można polać polewą. 10. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania