polewa - 11092 przepisów (strona:268/740)

Makaron ze szpinakiem 184

cienkie plasterki - całość mieszamy. Wlewamy śmietankę i 2 serki topione - mieszamy i dusimy do momentu rozpuszczenia serka. Sos powinien mieć gęstą konsystencję. Gotowy makaron nakładamy na talerz i polewamy sosem szpinakowym. Można posypać startym parmezanem

Alutka-Gotuje
Penne w sosie serowo - pieczarkowym z boczkiem 169

jeszcze doprawić. Podgrzewać na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie gotujemy makaron al dente - wg wskazówek na opakowaniu. Odcedzony makaron nakładamy do miseczki i polewamy sosem. Można udekorować listkami bazylii

Alutka-Gotuje
Kurczak w sosie serowo - paprykowym z makaronem 200

słodką lub ostrą (do wyboru wg uznania) i ziołami prowansalskimi. Podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy do momentu aż sos zgęstnieje. Na talerzu układamy odcedzony makaron, kawałki kurczaka i polewamy sosem ... obiad gotowy :) PS. Zamiast makaronu można podać z pieczonymi ziemniakami

Alutka-Gotuje
Sałatka z ciecierzycy z mozzarellą 157

olej i sok z cytryny, dodajemy pieprz, mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidora kroimy w kostkę. Do miski wkładamy cieciorkę, pokrojone na pół kulki mozzarelli i pomidory, polewamy sosem i mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Grill nie musi być nudny! Mięsno-owocowe rarytasy 213

minimum godzinę w marynacie zrobionej z soku ananasowego, soku z limonki, sosu ostrygowego, startego imbiru i czosnku. Później wystarczy nabijać na przemian mięso i ananasa, ułożyć na grillu i polewać marynatą. Wołowina na słodko Mięso wołowe i suszone śliwki to sprawdzony duet. Wykwintnym daniem na grilla będą nadziewane polędwiczki zamarynowane w oliwie z ziołami. Kluczowy jest farsz – przygotowuje się

Kuchcik gotuje
Ananasowy sernik na zimno na makowcu 227

pokrojone ananasy i tężejącą galaretkę. Gdy masa zacznie gęstnieć wykładamy ją na ciasto makowe i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Czekoladę rozpusczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią wierz ciasta. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Naleśniki z serem i wiśniami z mąki Teff i Kasztanowej. 201

łyżkami  jogurtu. Na każdy naleśnik nakładamy po 2,3 łyżki sera, następnie układamy wiśnie z kompotu lub dowolne owoce i zwijamy ciasno w rulon. Przecinamy na pół i polewamy jogurtem.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 270

zagęścić. Warto też podkręcić jego ostrość dodatkową porcją pieprzu. Jeśli lubicie tradycyjny sposób podawania gołąbków, możecie dodać do sosu nieco koncentratu pomidorowego. PODANIE Upieczone mięso w kapuście polewamy zagęszczonym sosem własnym i pałaszujemy z dodatkiem pajdy wiejskiego chleba. Osoba, która spożyje gulasz otrzymuje jeden punkt do atrybutu siły. Mimo, iż w grze wygląda tak samo jak zwykły gulasz i gulasz

Nerds Kitchen
Pudding ryżowy z sosem waniliowym 155

pozwolić do wrzenia mikstury, gdyż wtedy żółtka się zetną i nie wyjdzie nam sos. Gotowy sos zestawić z gazu, wystudzić, co jakiś czas mieszając, żeby nie utworzył się kożuch. Polewać sosem waniliowym porcje puddingu ryżowego i podawać na ciepło lub na zimno, tak jak lubimy. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Słonina ze wsi z solanki w przyprawach 405

słoninę w tej solance na 14 dni .Potem po 14 dniach jeszcze jakieś przyprawy.Posypujemy na około. I  pakujemy w próżnię lub folia śniadaniowa .Czekamy minimum 14 dni i polewamy wódkę i jemy słoninkę. Smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Surówka z białej kapusty 175

pół główki białej kapusty sól, pieprz koperek sok z cytryny lub ocet Kapustę obraną z wierzchnich liści ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Polewamy surówkę odrobiną soku z cytryny lub po prostu octem. Odstawiamy na pół godziny

prawdziwe jedzenie
Naleśniki makowo-pomarańczowe z syropem pomarańczowo-rumowym 170

mieszamy całość aż do połączenia. Wlewamy sok z pomarańczy, rum, całość dokładnie mieszamy i jeszcze minutę, dwie smażymy razem. Naleśniki składamy w kopertę – na pół i znowu na pół, polewamy z rozmachem i od serca gorącym syropem, podajemy od razu – z lodami, ze świeżymi owocami. Ta porcja to raczej deser lub lunch dla dorosłej dwójki niż syty obiad. NALEŚNIKI

Karo in the Kitchen
Szarlotka w pucharku. Pyszny deser jabłkowy z miodem. 183

ogniu. Przed ściągnięciem skrapiamy jabłka sokiem z cytryny (około 1 łyżeczka), jeszcze chwilę mieszamy. Na dno pucharka wkładamy słomkę ptysiową (lekko rozgniecioną, ja połamałam każde ciasteczko na pół). Następnie polewamy je 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Na wierzch wykładamy 3/4 jogurtu naturalnego. Na jogurt nakładamy przygotowane jabłka, zostawiając około 2 łyżeczek. Następnie nakładamy resztę jogurtu i jabłek. Deser podajemy

Słodkie okruszki
Zdrowa surówka marchewkowa z kiełkami i olejem ostropestowym 167

posiekanej pory Przygotowanie Dwie duże marchewki lub 3 mniejsze obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do startej marchewki dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki oraz posiekaną porę. Surówkę polewamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki oleju ostropestowego i miód, wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną surówkę dobrze jest odstawić na 15-20 minut w celu przegryzienia smaków. Podajemy do obiadu

Słodkie okruszki
Lasagne szpinakowa 197

smarujemy sosem i wykładamy 1/3 szpinakowej masy. Wyrównujemy, przykrywamy drugą warstwą makaronu, smarujemy sosem, wykładamy kolejną 1/3 masy szpinakowej. Znowu układamy makaron, sos i ostatnią warstwę szpinaku. Przykrywamy makaronem, polewamy pozostałym sosem, na wierzch układamy plastry pomidora i mozzarelli. Posypujemy tartym parmezanem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.40-45 minut. Wyciągamy i odstawiamy na bok, aby lasagne "odpoczęła". Kroimy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania