potrzeba nam będzie czekolada do zdobienia lub polewa, którą zwieńczymy nasze kwieciste dzieło. Co teraz? Schłodzony krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy środki naszych ciastek. Następnie polewamy czekoladą/polewą i obsypujemy skórką z cytryny. I gotowe! Ładne i na jeden ząbek
Karczma Honoriettyjajek 180 g cukru 80 g pszennej mąki 60 g kakao Masa czekoladowa ½ l śmietanki 180 g czekolady, u mnie 70 % kakao 4 łyżki cukru Malinowa polewa 200 g malin 80 g cukru Do dekoracji Ganache, tutaj przepis owoce, u mnie maliny, borówki i truskawki Odziel białka od żółtek. Ubij białka na pianę. Dodaj po łyżce cukru i ubijaj(...)warstwą. wstaw do lodówki. W międzyczasie w małym rondelku zagotuj maliny i cukier. Gotuj przez 10 minut, aż dżem zacznie gęstnieć. Przetrzyj przez sito i ostudź. Pokryj torta malinową polewą i włóż do lodówki. Następnie przygotuj ganaché według tego przepisu i posmaruj nim wierzch torta. Udekoruj torta owocami w postaci kopca i wstaw do lodówki. Kiedy tort już jest mocno
codojedzeniaroztopiony olej kokosowy i jeszcze chwilkę zmiksowałam. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia wypuszczając nadmiar poza tortownicę. Masę ciasteczkową wyłożyłam do tortownicy i pokryłam nią tylko spód, wstawiłam do lodówki. POLEWA ŚMIETANOWA: 250 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA(...)stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wystudzony sernik wstawiłam do lodówki na całą noc, chodzi tu aby sernik
Blondynka Gotujeproszku i całość ucieramy. Masę wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim plackiem. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 4 łyżki mleka Mleko oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta. Odstawiamy na min 3 godziny do lodówki. Smacznego
Słodka Kraina Wypiekówwypestkowane czereśnie. Polewa: 1/2 szklanki śmietany ( w oryginale 18%, u mnie 12%) 3 jajka 100 g cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy razem i polewamy nimi wierzch ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C i pieczemy ciasto przez ok 60 minut. ( gdyby ciasto z góry za bardzo się przypiekało można przykryć je papierem
Słodka Kraina Wypiekówmielonym pieprzem (NIE SOLIMY!). Układamy skórą do dołu na zimnej patelni, palnik ustawiamy na najwyższą moc i smażymy 7 minut. Przewracamy i smażymy kolejne 4 minuty. Przekładamy na talerz, polewamy 2 łyżkami tłuszczu, przykrywamy kawałkiem folii i odstawiamy na 5 minut, aby mięso odpoczęło. Po tym czasie kroimy na plastry, nie ściskając nadmiernie mięsa. 3. W małym garnuszku umieszczamy(...)miód i sok pomarańczowy. Gotujemy 3-4 minuty na najwyższym ogniu, cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. 4. Na talerze wykładamy świeżą rukolę i buraczki, polewamy sosem balsamico. Układamy plastry kaczki, polewamy pomarańczowym sosem, doprawiamy solą morską i dekorujemy świeżym tymiankiem. Smacznego
My Culinary Artmasło i jeszcze chwilkę zmiksowałam. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia wypuszczając nadmiar poza tortownicę. Masę ciasteczkową wyłożyłam do tortownicy i pokryłam nią spód i boki formy, wstawiłam do lodówki. POLEWA ŚMIETANOWA: 250 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA(...)stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wystudzony sernik wstawiłam do lodówki na całą noc, chodzi tu aby sernik
Blondynka Gotujemamy pyszne, rozpływające się owoce, które idealnie komponują się ze szczyptą cynamonu, czy lodami! Czas przygotowania: 5 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: 4 Składniki: 4 banany Szczypta cynamonu Polewa czekoladowa Lody(...)waniliowe Banany układamy na grillu i zostawiamy, aż skórka całkowicie sczernieje. Czas pieczenia zależy od stopnia rozgrzania grilla. Następnie skórkę banana rozcinamy a ciepłe owoce posypujemy cynamonem i polewamy odrobiną sosu czekoladowego. Podajemy najlepiej z lodami waniliowymi. Banany można również wyjąć ze skórek i bezpośrednio ułożyć na talerzu. Smacznego
Kolizje Smakówsoli łyżeczka cukru waniliowego 60 g kakao 115 g miękkiego masła pół szklanki oleju 250 g cukru 2 duże jajka pół szklanki jogurtu naturalnego pół posiekanej gorzkiej czekolady Składniki polewy czekoladowej: 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła Wykonanie: Cukinię obieramy, ścieramy na dużych oczkach i po około 30 minutach odciskamy z soku. Dopiero tak przygotowaną cukinię ważymy. W czasie(...)średniej wielkości blachę. Moja ma wymiary 24 x 40 cm. Pieczemy 50 minut w 160 stopniach (piekarnik z termoobiegiem). Musimy uzyskać efekt tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto ostygnie, wykonujemy polewę czekoladową. Na patelnię wkładamy masło oraz czekoladę i lekko razem podgrzewamy, co jakiś czas mieszając. Całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady i uzyskania jednolitej masy. Polewę rozsmarowujemy na cieście
Smak mojego domujajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę(...)dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę
Camilla w kuchnimieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na kilka minut, aż polewa lekko zgęstnieje. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem. Rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzch polewamy ganache. Odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli włożycie do lodówki, to przed podaniem należy wyciągnąć kilka minut wcześniej, żeby krem maślany nie był zbyt twardy. Źródło: mowielicious.com The post Ciasto Czekoladowo
Made By Mom And Sonmaku 2 łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę(...)przykrywamy połową gorącej masy serowej. Na nią kładziemy drugi biszkopt i pozostałą porcję masy serowej. Jeśli mamy trzeci biszkopt to go kładziemy na wierzch lub tylko smarujemy dowolna polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Salonik smakówwaniliową polaną musem owocowym. U mnie panna cotta z truskawkami. Składniki galaretki śmietankowej: 200 ml mleka 200 ml śmietanki 30% 70 g cukru laska wanilii 2 czubate łyżeczki żelatyny Polewa owocowa: 200 g truskawek 2 łyżeczki cukru (cukier według uznania) Wykonanie: Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wyskrobujemy ziarna wanilii. Do garnka wlewamy śmietankę, mleko, wsypujemy cukier i ziarenka wanilii(...)wanilii, przelewamy do filiżanek i wstawiamy do lodówki. Po ścięciu się deseru, filiżanki wstawiamy na 5-10 sekund do ciepłej wody. Ułatwi to wyjecie deseru. Galaretkę układamy na talerzyku, polewamy truskawkami zmiksowanymi z cukrem. Podajemy. Smacznego
Smak mojego domupołączeniu z polewą czekoladową tworzą coś naprawdę wyjątkowego. Godne polecenia maleństwa! Składniki: 125g miękkiego masła 50g cukru pudru 110g mąki tortowej 40g proszku budyniowego o smaku waniliowym polewa czekoladowa Przygotowanie: Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można
Cakes By Kejtzmielonego 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 250 g jagód POLEWA: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru jagody do posypania Przygotowanie: SPÓD: Herbatniki zblendować, połączyć z masłem, wyłożyć do tortownicy (23cm) wyścielonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki. MASA(...)jagód, wymieszać łyżką (może być niedokładnie, wtedy powstanie "marmurek". Wylać na spód, piec w 140'C 70 minut. Wystudzić w piekarniku, schłodzić minimum 12h w lodówce. Polać polewą przygotowaną z wymieszanej śmietany z cukrem, posypać jagodami
Cakes By Kejt