polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:287/582)

Ciasto czekoladowe. 194

Ciasto, o intensywnie czekoladowym smaku z czekoladową polewą. Wielbicielom czekolady, chyba nie muszę pisać nic więcej :) W naszej rodzinie, to mój brat uwielbia tego rodzaju ciasta. A jak jest u Was ? Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1 tabliczka gorzkiej czekolady 100 g. 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka(...)białek i delikatnie wmieszać łyżką do ciasta. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50 ml mleka 50 ml śmietanki 30 % 1 łyżka kakao Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka, wlać mleko i śmietankę. Cały czas mieszać, na koniec dodać

Agusiowe smakołyki
Truskawkowa kula -ciasto 169

Dzisiaj mam dla Was ciasto, które bardzo ładnie się prezentuje i jest rewelacyjne w smaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki(...)miskę wykładając ciasto na talerz. Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. Ubitą śmietaną posmarować całość ciasta, wygładzając na gładko. Polewa 200 g mleka skondensowanego bez cukru 70 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 100 g czekolady gorzkiej Żelatynę zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieje. Podgrzać lekko

O kuchni z uczuciem
CIASTKA - RENIFERY 169

masła roślinnego (margaryny) 8 dag cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego DO DEKORACJI: czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (lub dowolna polewa czekoladowa) lentilki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ciasteczka wykrajamy przy pomocy szklanki. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu dekorujemy jak na załączonym obrazku

wege i kropka
Tahina 137

razem poprowadzi Cię przez świat wegańskich deserów na każdą porę roku. Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki? Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki „ciepłe lody” 178

kąpieli wodnej. Przelewamy do wysokiego kubeczka i odstawiamy do przestudzenia. Po tym czasie babeczki wyjmujemy z lodówki i każdą babeczkę (piankę) szybkim i pewnym ruchem ręki zanurzamy w polewie czekoladowej. Odczekujemy chwilę, by nadmiar czekolady spłynął i odkładamy na kratkę. Przechowujemy w lodówce, do 3 dni. Uwagi: Pianę najlepiej ubijać w szklanej lub metalowej, dużej misce. Najlepiej takiej z szerokim

Smaki Na Talerzu
murzynek ekspresowy 135

piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C. do tzw. suchego patyczka. Polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowy sernik z truskawkami 186

tortownicy i wstawić do lodówki na 3-5 godzin. 3. W rondelku zagotować śmietankę. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę - mieszać, aż czekolada rozpuści się w śmietance. Czekoladową polewę wylać na sernik. 4 . Wierzch sernika udekorować truskawkami. 5 . Sernik przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony, ma wówczas idealną, zwartą konsystencję. Smacznego

kolorowotorcikowo
Beza włoska 179

zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prosto  z torebki ) Ciepłe lody zazwyczaj stały w piekarni, zachęcając czekoladową polewą, lub posypką cukrową.  Dziś zostawiam Wam przepis na beze włoską, z której to robione były owe lody a i często ptysie.  Beze włoską można wykorzystać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Popapraniec 228

przykryć kolejnym blatem ciasta. Przesmarować cienko dżemem, położyć resztę masy, rozrzucić resztę wiśni, położyć gdzieniegdzie dżem, posypać rodzynkami, płatkami migdałowymi, orzechami, wiórkami kokosowymi. Na koniec zrobić esy floresy z polewy czekoladowej (rozpuszczona czekolada - najlepiej gorzka, z łyżką masła i 3-4 łyżkami wody lub mleka). Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto W-Z 183

dzieciństwa, teraz chyba nieco zapomniany, ale jak miło się wraca do tych smaków! Też lubicie? Puszyste, czekoladowe ciasto przełożone dżemem z kwaśnych owoców, gruba warstwa śmietankowego kremu i czekoladowa polewa, pyszotka :) Polecam! PS drewnolandia.pl  - altany ogrodowe i domy z drewna zaprojektowane z myślą właśnie o Tobie, koniecznie sprawdz ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę

Domowa cukiernia Ewy
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 185

kruchego wykładamy równomiernie masę jabłkową, na nią wykładamy masę z kaszy manny i przykrywamy drugim blatem kruchym. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy ciasto do stężenia. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 194

jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik z kajmakiem Sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik z kajmakiem i malinami Szybki sernik na weekend Smacznego!!! Źródło wpisu

Relaxtime
Sernik na zimno z musem truskawkowym i bitą śmietaną 176

szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane 15 dag,  ja użyłam ciastek z polewą czekoladową, masło 5 dag, warstwa serowa: ser twarogowy z wiaderka pół kg, śmietanka 36% 200 ml, cukier puder 5 łyżek, galaretka truskawkowa lub wiśniowa 1 opakowanie, mus truskawkowy: truskawki mrożone

kulinarne odsłony pati
ciasto Rzeszowiak 188

Całość wykładamy równomiernie na maku i orzechach. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 70 -80 min. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto wyśmienite 421

kakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.   Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania