polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:286/582)

Mini ptysie 541

polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy w polewie czekoladowej.   Dekorujemy cukrowymi koralikami. Przed podaniem schładzamy w lodówce.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik klasyczny 172

jego wysuszenie. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić w chłodne miejsce. Właściwej konsystencji nabierze na drugi dzień. Wierzch sernika można dowolnie udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Malinowe mini serniczki na zimno 254

masa malinowa jest bardzo rzadka, serniczki najlepiej wstawić do lodówki na całą noc, dopiero po tym czasie będą odpowiednio stężałe.   Przed podaniem dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową, bitą śmietaną itp. * Można użyć również serka homogenizowanego waniliowego, wówczas dodajemy mniej cukru. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Miodownik 151

kostka margaryny lub masla 1 szkl cukru pudru aromat migdałowy Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat. Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu.   Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Expresowe ciasto 136

szkl oleju 2 szkl mąki Wszystkie składniki mieszamy łyżką, przekładamy do formy i pieczemy ok 40-45 minut do efektu suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Artykuł Expresowe ciasto pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Proste ciasto z konfiturą jagodową 286

powierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Bounty 267

jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia. Przestudzoną czekoladą

kulinarnyswiatdomi
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 261

czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
ciasto z masą serową 270

następnie całość przekładamy do garnka z masłem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 2-3 min. Jeszcze ciepłą masą przekładamy placki. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
słodka mleczna kanapka z oreo 176

ręcznie oreo następnie kolejna porcja masy i ponownie pokruszone herbatniki  masę dociskamy delikatnie ręką i odkładamy do lodówki na min 2 h  Ciasto można pokryć jeszcze delikatnie polewą czekoladową, ale jak dla mnie to już zbyt duża rozpusta by była. Smacznego

Gotowanie z pasją
Skubaniec 168

piekarnika i piec około 40 minut. ( Przez pierwsze 10 minut tylko dół i 30 minut góra- dół bez termoobiegu).  Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polać polewą czekoladową

Pysznie & Pięknie
Ciasto kakaowe przekładane budyniem 737

mleka, ale dałam mniej mleka by masa była gęstsza. Przekrojone ciasto smarujemy lekko wystudzonym  budyniem, p rzykrywamy drugim ciastem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

Proste Potrawy
Baton figowy oraz daktylowy – Fruit Fusion 164

udoskonalony o smaczek fig. Opłatek natomiast kompletnie nic nie wnosi, jest bez smaku i równie dobrze mogłoby go nie być. Baton daktylowy z orzechami włoskimi : W tym przypadku polewa czekoladowa była identyczna jak w figowej wersji. Środek natomiast miał w sobie goryczkowe aromaty orzechów włoskich przeplatane słodkością daktyli. To właśnie daktyle grały tutaj główną rolę i ich karmelowy posmak

Candy Pandas
Chałwa lniana kokosowa/żurawinowa/cynamonowa/naturalna - GJ-Gaca 132

produktów. Kostki różnią się od siebie kolorem oraz wielkością, pozornie takie same a jednak inne i wyjątkowe ;) Smak: Kokosowa z czekoladą: pachnie kokosem i kakao z nutą arachidu, polewa czekoladowa nadal bardziej przypomina mleczną czekoladę niż gorzką i rozpływa się pod ciepłem palców. Chałwa jest jakby gruboziarnista, nie do końca zmielona (co jest plusem) oraz krucha. W smaku najpierw

Candy Pandas
Strucla jabłkowa z Amaretto 177

tłuszczem. Wierzch ciasta smarujemy śmietaną, odstawiamy na ok. 10 minut aby strucle lekko podrosły Pieczemy w 160 C przez 30 -35 minut. Po upieczeniu, ostygnięciu dowolnie dekorujemy, np. lukrem, polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania