polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:291/582)

Piernik z powidłami 290

przez 45 – 50 minut, aż wetknięty patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gotowe! Można przeciąć ciasto na pół w poziomie i wysmarować pozostałymi powidłami, można zrobić polewę czekoladową i ozdobić orzechami lub owocami. Piernik zachowuje świeżość przez 3-4 tygodnie ale u kogo by się tyle uchował? Prosty piernik z powidłami i olejem

Mama z miasta
Najlepsze! Proste i pyszne pierniki - pszenne lub bezglutenowe 256

dietę bezglutenową nie miałam żadnej bazy sprawdzonych przepisów. Znalazłam w internecie przepisy na pierniczki gryczano-jaglane i ryżowo-kukurydziane. Ani jednych ani drugich nie dało się jeść bez solidnej polewy czekoladowej. I to dosłownie. Pierniki po prostu łamały się w rękach! Były bardzo kruche, a do tego niezbyt smaczne... Postanowiłam wrócić do mojego wypróbowanego przepisu z mąki pszennej, ale zamieniłam

Mama z Motylem
Bezglutenowe ciastka orzechowe - bez laktozy i jaj 205

Ciastka bez glutenu, laktozy i jajek - kruche, chrupiące i obłędne w smaku. Banalne w wykonaniu, choć przy wałkowaniu i wykrawaniu trzeba trochę delikatności.  Przepyszne z dodatkiem polewy czekoladowej. Spróbujcie, bo naprawdę warto! Przepis pochodzi z włoskiego magazynu "La Cucina Naturale". SKŁADNIKI na ok. 40 ciastek 140 g mąki ryżowej pełnoziarnistej 100 g skrobi kukurydzianej ( mazeiny) 40 g mąki gryczanej

Kuchnia bezglutenowa
Piernikowe cantuccini z orzechami (biscotti) 222

jeszcze nie, to sięgnijcie po mój przepis na pyszne piernikowe cantuccini! To doskonała alternatywa dla klasycznych pierniczków, aromatyczne, chrupiące, pełne orzechów. Dobrze się przechowują i można je urozmaicić dodatkiem czekoladowej polewy. Idealne do kawy, ale też do herbaty lub grzańca. Ozdobna świątecza puszka, wstążka i ręcznie robiony prezent gotowy! Skusicie się? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Miękkie pierniczki 214

temp. 180 stopni przez 7-8 minut (nie dłużej bo będą twarde. Jeśli tak się stanie włożyć do szczelnego pojemnika z kawałkiem jabłka). Ostudzić. Można udekorować lukrem lub polać czekoladową polewą

Smakołyki Asi
Piernik na Guinnessie 281

pieczenia i wylać do niej ciasto. Piernik na Guinnessie pieczemy około 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni (patyczek powinien być suchy). Piernik na Guinnessie można polać polewą czekoladową. Post Piernik na Guinnessie pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9070

wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut w temperaturze 160℃. Wystudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie schłodzić. Przed podaniem można oprószyć wiórkami kokosowymi lub polać polewą czekoladową. Pychotka!:) Źródło przepisu:  Moje wypieki

In my kitchen
Pierniczki glazurowane na święta 197

minut. Pierniczki polukrować wymieszanym cytrynowym sokiem z cukrem pudrem, konsystencji gęstej śmietany (gęstość regulować cukrem pudrem). Można zastosować kolorowe posypki dostępne w sklepach lub zastosować jeszcze, oprócz lukru,  polewę czekoladową, co też doda im uroku, wedle upodobań i gustu. Smacznego

kgwjanczewo
PIERNIK LAST MINUTE 563

garnuszku umieść połamaną na kostki czekoladę, kremówkę oraz masło. Podgrzewaj lekko całość do rozpuszczenia. Ostudzony piernik przekrój wzdłuż na pól i przełóż go powidłami śliwkowymi. Następnie wierzch polej polewą czekoladową. Przechowuj go szczelnie zawiniętego w torebce maksymalnie przez 7 dni. Gotowe!   Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Wykwintny sernik wg Aleex 444

powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. 13. Wierzch ciasta dowolnie ozdobić. Ja wykorzystałam błyszczącą polewę czekoladową. 14. Sernik można przechowywać w lodówce do 7 dni. Najlepiej kroi się schłodzony, cienkim, ostrym nożem. Smacznego

W mojej kuchni
Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym) 178

wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą) lub 2 mniejszych keksówek i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 50 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Po ostudzeniu posmarować polewą czekoladową i udekorować według uznania

Di gotuje
Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami 113

Drobna modyfikacja znanego już Wam ciasta. Do środka nie dodajemy już pokruszonej czekolady, ale rodzynki. Wierzch ciasta natomiast oprócz czekoladowej polewy dekorujemy lukrem (woda + cukier puder). Na górę układamy przekrojone na pół truskawki. Można użyć do dekoracji jakiejś posypki, ale nie jest to konieczne, Czekoladowiec z rodzynkami i truskawkami: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/05/czekoladowiec.html  - ciasto baza

Karola gotuje
Babka z batatem 166

Babka ze słodkim ziemniakiem który idealnie nadaje się do wypieków. Babka zebra z kakao i polewą czekoladową. Babka nie jest wilgotna i bardzo smaczna. 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukier puder 250 g batata 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3 jajka 50 ml wody Batata obieram

wesoła kuchnia
pyszny deser z gruszkami... 207

mleko 3,2% 400 ml, serek homogenizowany waniliowy 250 ml, draże 1 opakowanie/kakaowe, gruszki 4 sztuki, galaretka 2 opakowania/gruszkowa forma silikonowa 25x24 cm, na dnie ułożyć pałki kukurydziane w polewie czekoladowej sernik na zimno wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać ziny serek waniliowy i mikserem miksować z 4 minuty, wsypać drażetki kakaowe i łyżką wymieszać sernik wyłożyć na pałkach

W Mojej Kuchni Lubię
METROWIEC 142

układać na przemian, przekładając je masą karpatkową tzn. stawiamy jasny plaster ciasta, ciemny smarujemy masą karpatkową i przykładamy do jasnego. Tak postępujemy do końca. Na sam koniec ciasto smarujemy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej kroić z ukosa

Kuchnia Paulettes