polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:291/582)

Babka marmurkowa z mieszanką keksową Helio. 189

przemian układamy łyżką porcje ciasta raz jasne raz ciemne. Ciasto pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Możecie je polukrować lub polać polewą czekoladową. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglany snickers, Maria Skłodowska-Curie 225

orzeszków i wyłóż nimi małą formę. Ugotuj kaszę i zblenduj, połóż ją na pierwszą warstwę. Posyp pozostałymi, zmielonymi orzeszkami (0,5 szklanki), polej syropem lub miodem. Na koniec polej polewą czekoladową (czekoladę roztop w kilku łyżkach mleka roślinnego lub wodzie). Wstaw deser do lodówki na co najmniej 2 godziny. Film  Maria Skłodowska-Curie  (2016, Marie Noelle) skupia się

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 304

odpowiadały (ale pewnie też kiedyś wypróbuję, bo wyglądały zachęcająco), ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół szklanki pełnego mleka 2/3 szklanki

Słodkie inspiracje
Sernik wiedeński 1798

długiego ubijania i tym samym finalnie otrzymać ładny, równy sernik. Smak sernika wzbogaciłam dodatkiem ziarenek wanilii oraz skórką pomarańczową. Wierzch można pozostawić bez niczego, oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik wiedeński Składniki: 1kg twarogu tłustego, co najmniej dwukrotnie zmielonego 200g masła 200g cukru pudru 6 jajek 1 laska wanilii skórka

Smakołyki Bereniki
Ptasie mleczko. 255

delikatnie Ścinać ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do niej galaretkę i Miksujemy do połączenia masy .Przelewamy na wystudzony biszkopt I wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego. Można udekorować polewą czekoladową lub owocami

Ladylaura.
Murzynek z jabłkami, biszkoptami i masą budyniową z kokosem 338

łyżka masła  Czekoladę, mleko i masło dajemy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta: blat ciasta - masa z jabłkami - biszkopty - masa kokosowa - drugi blat ciasta - polewa czekoladowa Ciasto najlepiej włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego

kruche babeczki
ciasto czekoladowe z nutką pomarańczy 240

Dziś prezentuję ciasto czekoladowe z nutką pomarańczy to olejna moja wariacja w temacie;) Ciemne, wilgotne ale przy tym mięciutkie i leciutkie, bardzo aromatyczne! Po upieczeniu gotowe ciasto można polać czekoladową polewą. składniki: 150 g masła 2 łyżki miodu 150 g cukru 150 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże łyżki kakao 2 jajka skórka otarta z 2 pomarańczy

6niebo
Bananowo-orzechowe muffiny w polewie czekoladowej 163

tłuszczem (np. oliwą z oliwek) i wypełniamy je przygotowaną masą. 5. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. 4. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 5. Przestudzone muffiny dekorujemy polewą czekoladową oraz bakaliami. SMACZNEGO! Dla czytelników naszego bloga 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje

Podwójnaporcja
babeczka z krówkami 183

piec w 180*C około 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu odczekać na chwilę i wyjąć z foremki, wystudzić. Wierzch posmarować kajmakiem i posypać orzechami. Można też polać polewą czekoladową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka cud – kuchnia podkarpacka 202

mleko i dodajemy dżem ciągle ucierając lub miksując. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy około 30 minut. Studzimy. Ozdabiany cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Babka cud - kuchnia podkarpacka Moja córka chciała koniecznie mieć swój wkład w zdjęcia babki. Nie mogę jej zawieść i na specjalne życzenie umieszczam również to zdjęcie.... Zapraszam również

Trzeci talerz
MAKOWA PANIENKA 5257

być lekko ciepła) i odstawić do całkowitego wystudzenia. Na zastygniętą frużelinę wyłożyć krem budyniowy i przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć. Wierzch ciasta cieniutko posmarować kremem budyniowym i polać polewą czekoladową. Krem budyniowy można podzielić na dwie równe części, z których jedną część wykładamy na frużelinie, a drugą na wierzchu ciasta

In my kitchen
ZEBRA 161

dopiero 5 minut przed końcem sprawdzamy patyczkiem - jeśli jest suche to dobrze,jeśli nie - dalej pieczemy i sprawdzamy ponownie za kolejne 5 minut. Upieczone i wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem. Kroić dopiero jak ostygnie. U mnie na górze są jeszcze wiśnie. Posypałam je dobrze odsączone. Nie jest ich dużo, chciałam się pozbyć słoiczka,który stał

Niespełnione zdolności kulinarne
Dekoracje cukiernicze 243

piec. Ciasta, ciasteczka, najróżniejsze babeczki… pyszne i sprawiają dużo radości mi i bliskim. Na co dzień moje wypieki podaję w prostej wersji oprószone jedynie cukrem pudrem, polane ulubioną czekoladową polewą, ozdobione prostym lukrem lub kremem. Jednak, jeśli szykuje się specjalna okazja – święta, urodziny, rocznica, przyjazd rodziny, dawno nie widzianych przyjaciół – wypiek poza smakiem musi mieć też piękny

Słodkie okruszki
Napoleonka bez pieczenia 170

sobie jest delikatny. Kasza manna pochłania cukier, co oznacza, że gotowy krem może wydawać się mało słodki. Nie przejmujcie się, ponieważ po to właśnie jest polewa czekoladowa. Dzięki niej, ciasto jest wystarczająco słodkie. Wypróbujcie u siebie w domu :) Składniki: * około 25 herbatników ( jedno podłużne opakowanie) * 6 łyżki masła * 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 3 łyżki cukru * 1 tabliczka mlecznej

Klasyka Gotowania
Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt 191

posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia i  przełóż do niej ciasto. Ciepłą polewą posmaruj wystudzone ciasto, udekoruj pomarańczami i włóż do lodówki na całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 2/3 puszki mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do garnuszka i cały czas mieszając podgrzewaj na małym ogniu, do momentu aż czekolada

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania