polędwica wieprzowa - 674 przepisów (strona:23/45)

Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka 211

wykorzystać. Wpadłam  na pomysł nadzienia. Zrobiłam, ale jak  polędwiczka była w piekarniku to pomyślałam czy domownikom będzie smakować. Mój strach był niepotrzebny - polędwiczka była pyszna. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 150 g wędzonego boczku cienkie plasterki musztarda rosyjska Kamis sól morska ziołowa Kamis pieprz kolorowy Kamis kilka strąków zielonego groszku liście z buraków czerwonych kilka gałązek koperku 2 łyżki

Ala piecze i gotuje
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 175

przyjemnością dodawała do poszczególnych dań. fot. Joanna Gralik (Różowa kuchnia) Było kilka stanowisk, a na nich różne rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród których oczywiście musiał znaleźć się makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam

Pasja Smaku
Naleśniki po chłopsku z sosem camembert 234

naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem lub układamy plastry sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C na ok 15-20 min.Do naleśnikow przygotowałam sos camembert z grillowaną polędwica wieprzową.  Smacznego

Smaki Edyty
Polędwica w sosie korniszonowym 110

Delikatna polędwica wieprzowa ugotowana z warzywami w niewielkiej ilości wody. Pomysł na zrobienie małych porcji gdy trzeba ugotować coś dla 2 osób. Mało tego jak zwykle po gotowaniu wywaru mam dodatkowo warzywa na sałatkę . A sos korniszonowy to doskonały -prosty  dodatek do gotowanej wieprzowiny. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pierogi z gotowaną polędwicą, aromatem cytryny i tymianku 127

Zostało mi polędwicy wieprzowej gotowanej na parze. Miała być zjedzona do chleba , ale jakoś nie bardzo miałyśmy na nią ochotę. Jak każde mięso doskonale nadawała się za to jako farsz na pierogi. Postanowiłam przy okazji wypróbować smak , który od jakiegoś czasu za mną chodził-doprawienia mięsa otartą skórką z cytryny i tymiankiem. Okazało się, że ten smak z wyobraźni jest

Buniabaje w kuchni
flamenquínes cordobéses 238

Pyszne roladki, nadziewane szynką serrano. Mogą być z wieprzowiny, mogą z wołowiny. W przepisach pojawia się polędwica wołowa, polędwiczki wieprzowe, schab wieprzowy, albo szynka. Podawane jako danie główne, albo jako przekąska. Czasem mięso jest marynowane w soku z cytryny, czosnku i natce pietruszki, czasem tylko solone i pieprzone. Czasem dodawany jest do środka żółty ser, częściej nie… Zależy

stajnia gołębie od kuchni
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 243

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozkoszna polędwiczka 120

Polędwica to pyszne i delikatne mięsko. Nie jest tłuste, a dobrze przyrządzone, rozpływa się w ustach. Często wykorzystuję je w swoich potrawach, ale tutaj, jako główny

Pichceniomania
A’la Strogonow 105

może raczej Stroganow powinien być przygotowany na mięsie wołowym, najlepiej na polędwicach. Cena ich niestety może odstraszyć, a niejednokrotnie nawet ciężko jest je kupić. A przecież takie danie z wykorzystaniem innego mięsa jest również smaczne. Ja często robię taki misz-masz, pół na pół – polędwiczkę daję wieprzową (ją dodaję na samym końcu) oraz używam około 500 g wołowiny. Zupka(...)zaś zdecydujecie się na wersję mieszaną (500g wołowego i 500 g polędwiczki wieprzowej, czy nawet łopatkę + polędwiczkę), najlepiej podsmażyć wpierw mięso wołowe (lub łopatkę wieprzową), które potrzebuje więcej czasu, by stać się mięciutkie, a polędwicę pokroić i odłożyć do lodówki. Tuż przed podaniem podsmażyć ją osobno i dodać do garnka z przygotowaną potrawą. Tutaj danie na mięsie wołowym, tuż

Smaki Na Talerzu
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 264

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczny gulasz z szynki 170

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ryżowy z łososiem 155

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie jabłkowym 187

Kurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz wieprzowy 203

Gulasz wieprzowy z kruchym, miękkim mięsem z łopatki gotowany w piwie z dodatkiem marchewki, pieczarek i boczku to idealne danie na obiad. Gulasz możemy podać z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwkami 497

Jeśli ktoś z was uważa, że kombinacja smaku słodkiego ze słonym wzajemnie się wyklucza, to po zjedzeniu mojej polędwiczki na pewno stwierdzicie, że jest to połączenie

W mojej holenderskiej kuchni