owoców w woreczkach z odpowiednimi porcjami, które później wystarczy wyjąć, przełożyć do blendera i gotowe. Inspiracje jeżynowe: Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Mus z mrożonych jeżyn Składniki: mrożone jeżyny cukier woda Przygotowanie: Do blendera wrzucamy
Moja smaczna kuchniaSzybciutki i banalny. A smakiem można delektować się całkiem bezkarnie, nawet na diecie, ponieważ to samo zdrowie. Składniki: około 10-15 śliwek węgierek 1 jabłko ze skórką 1/2 szklanki płatków owsianych lub musli (u mnie musli Sante z jagodami goji ) 1 łyżeczka masła 1 łyżka miodu ewentualnie bakalie Przygotowanie: Owoce umyć, śliwki wypestkować, jabłko pozbawić gniazda nasiennego i pokroić
Cakes By Kejtprzyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie. Składniki: 140 g mąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym
greenscarfdeep fried mars bar i wishky . Haggis Regionalną potrawą jest haggis . Jest to owczy żołądek napełniony mieszanką posiekanych owczych podrobów (w których skład najczęściej wchodzą: serce, płuca oraz wątroba), płatków owsianych, cebuli i przypraw. Żołądek zostaje zaszyty i ugotowany, zazwyczaj jest podawany w charakterystycznych paskach z ziemiankami. Przed spróbowaniem tej potrawy czułam lęk, gdyż opis nie zachęca do jedzenia. Podana
Projekty ze smakiemjajko 1 żółtko 470 g mąki pszennej tortowej 1 kg śliwek węgierek (mocno dojrzałych) kruszonka (składniki na solidną porcję kruszonki :) ) 190 g masła 150 g cukru 180 g płatków owsianych, najlepiej błyskawicznych 200g mąki Wykonanie: W misce wymieszać mleko z drożdżami. Dodać mąkę i cukier. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W dużej misce zmiksować jajka z cukrem. Dodać połowę
Pociąg Do Kuchnibułką . Taki wypiek w smaku jest delikatniejszy i świeżość zachowa dłużej .Natomiast na oko nie widać różnicy. Często do chleba dodaje jakieś dodatki , typu ziarna słonecznika, sezamu, kminku,płatki owsiane , gryczane lub zioła. Ważne żeby nie dać wszystkiego na raz . Kiedyś tak zrobiłam , był ohydny . Nawet mój pies nie chciał go zjeść
Eli Gotowanieprzejrzałe banany 100 ml oleju 50 ml syropu z agawy 100 ml mleka sojowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 6 łyżek gorącej wody 100 g nerkowców Suche: 100 g płatków owsianych 120 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii Przygotowanie: Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, odstawić
pyszne zdrowościpukają do okienka to warto zrobić rodzinie pyszne śniadanko) - cynamon (dodaję prawie do wszystkiego, obniża od poziom glukozy we krwi, poprawia trawienie, przyspiesza przemianę materii czy reguluje pracę nerek!) -płatki owsiane/ mąka owsiana (ja zawsze dodaję, żeby miały bardziej stałą konsystencję) - wiórki kokosowe (kto z nas nie lubi kokosów? ommmm) WYKONANIE: Rozgnieść banana (najlepiej jak będzie on dojrzały, sam się
fitolarun.blogspot.comjeżynami , jest tak prosty, że dzieci z pomocą rodziców mogą przygotować wspólnie kolację. Podany w estetycznych słoiczkach wygląda magicznie i apetycznie. Inne, jeżynowe przepisy: Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Kaszka manna na mleku z musem jeżynowym Składniki: 4 łyżki kaszy manna
Moja smaczna kuchniamigdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaskładniki: 220 g płatków owsianych 70 g orzechów włoskich 80 g migdałów 45 g żurawiny 40 g sezamu 50 g pestek słonecznika 30 g siemienia lnianego 1 – 2 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli 60 – 100 g miodu 20 g masła wykonanie: Masło roztapiamy na małym ogniu, dodajemy miód i mieszamy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu mieszamy
Domowy Smak Jedzeniakoktajle i maślankę, spróbujcie koniecznie: Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z papryki i cukinii na maślance Składniki: 1 l maślanki natka pietruszki 2 małe cukinie 3 czerwone papryki sól morska
Moja smaczna kuchniaporcji jeżyn, ostatnio, jak pamiętacie, zrobiłam sorbet jeżynowy z białym winem . Podczas gotowania na żywo zmiksowałam borówki amerykańskie z truskawkami i maślanką. Był już koktajl jeżynowy na maślance z płatkami owsianymi, a dzisiaj pora na odsłonę z owocową granolą! Było pysznie, chrupiąco i orzeźwiająco, a tego właśnie potrzebowałam. Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Składniki: 1 l maślanki jeżyny owocowa
Moja smaczna kuchniakońca dojrzałego agrestu 350g truskawek 1 łyżka skrobi ziemniaczanej /mąki kukurydzianej / mąki ryżowej 2 łyżki cukru lub wybrany słodzik SKŁADNIKI KRUSZONKI ½ szklanki brązowego cukru ½ szklanki mąki migdałowej ½ szklanki płatków owsianych drobnych, błyskawicznych 75g masła 2-3 szczypty soli
Karo in the Kitchen