bardzo smaczną sałatkę w brytyjskim stylu, ponieważ jej głównym składnikiem jest tzw. black pudding. Jest to rodzaj krwistej kiełbasy, zbliżonej do polskiej kaszanki, jednak wypełnienie black puddingu są płatki owsiane, a nie kasza. Używa si ę tak że różnych przypraw, dzięki czemu bywa ono bardzo aromatyczna. Je żeli mieszkacie na Wyspach, to koniecznie Wam ją polecam, a jeśli
Codzienne Gotowaniekruche ciasto : 1 szkl ( 125 g ) maki pszennej 0,25 szkl ( 50 g ) cukru 125 g masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli kruszonka : 0,5 szkl ( 40 g ) płatków owsianych 0,25 szkl ( 30 g ) maki pszennej
Polska Zupapłaska łyżeczka soli - 1 i 1/2 łyżki oleju - 450 g mąki pszennej - 100 g mąki z pełnego przemiału - garść ziaren siemienia lnianego - garść ziaren sezamu - garść ziaren słonecznika - garść płatków owsianych - 400 ml wody Przygotowanie: Drożdże mieszamy z niewielką ilością letniej wody. Wszystkie suche składniki łączymy, dodajemy olej, resztę mleka oraz rozmieszane drożdże. Całość dobrze mieszamy i odstawiamy w ciepłe
Zainspirowana w kuchniziołami Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Ratatuja z bobem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem
Moja smaczna kuchniaoregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 5 średnich ziemniaków 200 g dyni 200 g cukinii cebula 3 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 jajka sól, pieprz Wszystkie warzywa zetrzeć na tartce na drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na rumiano. Jest to mój przepis autorski
kulinarnyswiatdomiZaspałam, a na brak czasu najlepsza jest owsianka - ona się gotuje, a ja robię milion rzeczy na raz. Owsianka sernikowa Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 50 g płatków owsianych 200 ml mleka 100 g serka twarogowego-sernikowego opcjonalnie: łyżeczka cukru waniliowego, odrobina soku z cytryny jak zrobić? Ugotować owsiankę na mleku. Zdjąć z ognia. Wymieszać ją z pozostałymi
tost z dżememsprawdza się jako śniadanie czy deser. Takie crumble możecie przygotować z przeróżnymi owocami, sezonowymi albo od Waszego widzimisię. Porcja 4 miseczki Składniki: 8 gruszek 1,5 szklanki płatek owsianych 0/4 szklanki otrębów 0/4 szklanki cukru trzcinowego 40 g masła 1 łyżeczka cynamonu Ciekawe rozwiązanie znajdziecie tutaj Przygotowanie: Gruszki myjemy, obieramy i wycinamy gniazda, następnie
Niezły Młynekdodatkiem rumu Ravioli z semoliny z ricottą Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa z żółtą fasolką szparagową
Moja smaczna kuchnianasionami chia, owsianka i świeże soczyste mango! Uwielbiam wszytko! ;-) Truskawki zmiksuj, dodaj nasiona chia. Wstaw do lodówki na noc. Rano wyjmij z lodówki. Nastaw w garnuszku mleko dodaj ulubione płatki owsiane lub jęczmienne. Gotową gorącą owsiankę wlej na truskawkowy mus. Dodaj świeże mango! Gotowe! Już! A takie dobre:-))) Smacznego
SMYKWKUCHNIwięc jeśli "chodzi" za Wami coś słodkiego to będzie idealny do zrobienia! A więc smacznego! Składniki; 0,5 kotki masła 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. otrąb pszennych (lub płatków owsianych) 0,5 szkl. brązowego cukru śliwki ( ilośc zależy od Was) Z podanych składników wyrobić kruszonkę. Rozdrabniać palcami aby była jak najbardziej sypka. Kilka małych foremek lub jedną większą nasmarować
Radość kipiąca uśmiechem.pyszne jeżyny i chciałam część z nich przechować na zimę. Chciałam też, by zawierały sto procent owoców, bez dodatku wody, by móc je dodać do zimowej rozgrzewającej herbatki lub płatków owsianych. Zrobiłam więc jeżyny w syropie, a właściwie we własnym soku. Pyszne i aromatyczne, zachęcam do zrobienia! jeżyny cukier Do słoików wsypać umyte jeżyny (prawie do pełna) i zasypać cukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie