wtedy radośnie o 5 rano i pół dnia piekłem pieczywo :) Składniki na 2 bochenki: 700 g mąki pszennej typ 550 3 łyżeczki soli 150 g siemienia lnianego 80 g płatków owsianych 700 g letniej wody 18 g drożdży instant (ok. 50 g świeżych) 1 łyżeczka cukru Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w dużej misce. Ciasto będzie raczej luźne i lepkie
Marder&Marder Manufacturetyle mniej więcej pewnie wyrośnie. 600 ml wody 200 ml maślanki 300 g pełnoziarnistej mąki żytniej (typ 2000) 250 g mąki pszennej 150 ml jasnego piwa 300 g płatków owsianych 225 g siemienia lnianego 150 g ziaren słonecznika 115 g sezamu 30 g soli 10 g świeżych drożdży Do dużej miski wlewamy płyny i wkruszamy drożdże. Mieszamy łyżką
Marder&Marder Manufacturewartości odżywcze; po 10-20 sztuk orzechów laskowych kilka sztuk rodzynek po około 5-10 sztuk kilka sztuk żurawiny suszonej po około 5-10 sztuk około 10 g płatków owsianych około 5 g otrębów zbożowych opcjonalnie 1/3 łyżeczki miodu naturalnego- uwaga na sklepowe wersje które często nie maja nic wspólnego z miodem a jest to tylko i wyłącznie cukier
KreatywnePinyjabłek i paru dodatków pozwoli uzyskać tak fantastyczną kombinację. Koktajl należy raczej do tych niskokalorycznych i świetnie nadaje się na podwieczorek. Myślę, że śmiało można dodać do niego także płatki owsiane, otręby czy musli, wtedy mamy pyszne i zdrowe śniadanko :) (Postaram się niebawem wypróbować :)) W oryginalnym przepisie przewidywane jest użycie również surowych żółtek, jednak pominęłam ten dodatek i prezentuję wersję
My simple kitchenpieczenia. Masę przekładamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Wykładamy zwarcie całe truskawki. Posypka: -duża łyżka masła twardego posiekanego -duża garść cukru -garść mąki pszennej TYP550 -garść płatków owsianych -garść zmielonych orzechów laskowych Wszystkie składniki zagniatamy na sypko i wykładamy na truskawki. Wkładamy na 52-55 minut do piekarnika góra - dół w temperaturze 180 stopni. Polewa: -łyżka masła
BaRepassłoiku z jajkiem na jednolitą masę, dodajecie posiekany koperek i szczyptę soli, mieszacie ponownie. Ciasto rozwałkowujecie, wykładacie na wysmarowaną masłem formę do tarty (możecie ją posypać dodatkowo otrębami albo płatkami owsianymi), wykładacie na nie szparagi, łososia i zalewacie sosem. Pieczecie w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut, aż brzegi tarty będą zarumienione, a sos zwiąże składniki. Ubieracie się
GRUBY WAŁEKprzekąski tudzież rodzic, który dba o linię...koniecznie powinien takowe cudo spróbować. Składniki -owsiano-orkiszowa przekąska błonnikowa z zarodkami pszennymi od GRANEX Co zawiera? Mega dawkę błonnika pokarmowego, płatki owsiane, otręby pszenne,zarodki pszenne, błonnik owsiany. Jak smakują? Na tyle neutralnie, że można je dodać i do slnej przekąski jak i do bardzo słodkiej. Idealne zamiast chipsów- same
Z Kuchni Do Kuchniświeżych drożdży 150 g ugotowanych ziemniaków (pokrojonych w drobną kostkę, bądź utłuczonych) 1 jajko 2 łyżeczki siemienia lnianego 2 łyżeczki pestek słonecznika 2 łyżeczki czarnego sezamu 2 łyżeczki płatków owsianych 1 łyżeczka dowolnych ziół, np. zioła prowansalskie 1 łyżka oleju opcjonalnie 1 łyżeczka soli Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, łączymy z jogurtem będącym w temperaturze pokojowej i odstawiamy
MamaOskarkatrwa długo, a czekam cały rok! Zobaczcie także inne pomysły na koktajle: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Truskawkowy koktajl na maślance Składniki: 1 litr maślanki 500 g truskawek cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Umyte i oczyszczone truskawki umieszamy w kielichu blendera, wlewamy maślankę, dodajemy cukier
Moja smaczna kuchniawypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą dodanych bananów). Składniki: 20 dag margaryny 1 ½ szklanki cukru 3 jaja 1 szklanka mąki 1 szklanka musli z orzechami 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie mieszanki studenckiej 1 opakowanie przyprawy do piernika 7 dojrzałych bananów Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Margarynę utrzeć
Tradycyjna KuchniaDziś coś słodkiego dla osób dbających o linię :) Troszkę lżejsza wersja ciasteczek. Smacznego! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki razowej lub owsianej ½ szklanki cukru brązowego lub trzcinowego 4 jajka 125 gramów masła lub margaryny 1 łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ok. 200 gram bakalii Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać roztopione masło i całe jaja
Tradycyjna Kuchniaszybko, smacznie i pożywnie. Polecam na śniadania i nie tylko! Składniki: ¼ szklanki mąki razowej 2 łyżki płatków owsianych 1 szklanka mleka 1 łyżka oleju 1 łyżka miodu 1 jabłko olej do smażenia Wykonanie: Zmiksować wszystkie składniki oprócz jabłka, dodać pokrojone w cienkie plastry jabłka, wymieszać. Smażyć małe placuszki na oleju z obu stron na złoto
Tradycyjna Kuchnianastępnie przy pomocy noża i łyżeczki drążymy jabłko wyciągając miąższ, który później wykorzystamy do farszu pozostawiamy około pół centymetra miąższu od skórki 4. płatki owsiane, suszone owoce oraz cynamon mieszamy i zalewamy 0,5 szklanki wrzątku 5. czekamy około 10 minut, aż spęcznieją 6. dodajemy miąższ z jabłka 7. faszerujemy jabłko, zakrywamy pokrywką 8. zawijamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćotrębami - Kaufland Szpinak mrożony w brykiecie - NETTO Mąka żytnia typ 2000 - TESCO za niecałe 3 zł! (ciągle nie mogę uwierzyć ;) ) Otręby pszenne, żytnie - Kaufland, tu są najtańsze Płatki owsiane - NETTO Naturalny słodzik STEWIA - zamówiłam na allegro
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmakuje ;) Może dlatego, że nie czuć w nich jej smaku? i dodaje tylko lekkiej słodyczy babeczką? ;) Składniki (na 6 sporych babeczek): 300g miąższu z dyni 0,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki otrębów 0,5 szklanki mąki żytniej (ja użyłam mąki do wypieku chleba) 1 jajko 1 spora łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość