limoncello (Torta al limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Czekoladowe ciasto z pomarańczą (Ciambellone al cioccolato fondente e arancia) Pomarańczowe ciasto z czekoladą i płatkami owsianymi (Plumcake all'arancia con cioccolato e fiocchi d'avena) Babka mandarynkowa (Plumcake al mandarino) Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Ciasto marchewkowo
La grande e la piccola cuocaBananowo waniliowa owsianka z borówkami amerykańskimi Śniadaniowa porcja energetyczna witamin! Proporcje dla jednej osoby: Składniki: 30 g (3 łyżki) płatków owsianych 1 dojrzały banan 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka miodu 1 garść opłukanych świeżych borówek amerykańskich Wykonanie: Do małego garnka wsypać owies, zalać wodą, dodać malutką szczyptę soli oraz wanilię, gotować do 4,5 minut. Na osobnej patelni skarmelizować
Wino Francja Kuchniakwasowo-zasadową w organizmie. Zastosowanie : W okresie Świąt Bożonarodzeniowych używamy ich jako dodatek do kompotów, czy ciast. Będą one również świetnym i zdrowym dodatkiem do codziennych śniadań, takich jak płatki owsiane. Znalazły one swoje zastosowanie także w potrawach wytrawnych. Mogą być ciekawym dodatkiem do mięs np. mogą być zawijane w boczku lub dodawane do sałatek.Można nadziewać je farszem
Ciastka - domowe słodkościfrytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowo- taka sama ilość zmielonych albo błyskawicznych płatków owsianych) 1 łyżka oleju ryżowego, słonecznikowego lub rzepakowego 1 pełna łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcester ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżeczki granulowanego czosnku 150ml rosołu do duszenia
Karo in the Kitchenlodówce – koniecznie w szczelnym opakowaniu, żeby nie zbierały pozostałych zapachów z lodówki – przez 3-4 dni. PS. Jeśli chcecie zrobić te trufle bez glutenu , zamiast krakersów użyjcie certyfikowanych płatków owsianych podprażonych na patelni i dodatkowo rozdrobnionych, np. w moździerzu. SKŁADNIKI 200g twarożku Mój Ulubiony 100g masła orzechowego z orzeszków ziemnych 130g czekolady – mlecznej, gorzkiej albo pół na pół 80g orzeszków
Karo in the Kitchenłyżek oleju rzepakowego (ok. 50 g), - 1/2 szklanki mąki Graham (ok. 65 g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 jajko (ok. 50 g), - 1 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (zwykłych, nie błyskawicznych) (ok. 165 g), - pół szklanki wiórków kokosowych (ok. 45 g), - pół szklanki suszonej żurawiny (ok. 70 g). Sposób przygotowania 1. Ucieramy masło z cukrem lub ksylitolem. 2. Dodajemy pozostałe
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachlodówce – koniecznie w szczelnym opakowaniu, żeby nie zbierały pozostałych zapachów z lodówki – przez 3-4 dni. PS. Jeśli chcecie zrobić te trufle bez glutenu , zamiast krakersów użyjcie certyfikowanych płatków owsianych podprażonych na patelni i dodatkowo rozdrobnionych, np. w moździerzu. SKŁADNIKI 200g twarożku Mój Ulubiony 100g masła orzechowego z orzeszków ziemnych 130g czekolady – mlecznej, gorzkiej albo pół na pół 80g orzeszków
Karo in the KitchenCiasto będzie dość lepiące, ale takie ma być. Chleb przygotowałam na bazie mąki żytniej od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również wysokiej jakości mąki pszenne, płatki owsiane, kasze, ryże czy groch. Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: 1,5 szklanki mąki krupczatki 2 szklanki mąki żytniej chlebowej typ 720 PZZ Białystok
Słodkie okruszkiciasteczka. Produkty miałam, więc postanowiłam wypróbować i powiem szczerze, że bardzo mi posmakowały. A to, że mają dużo mnie kalorii jeszcze bardziej mnie do nich przekonuje :) Składniki: - 1 szklanka płatków owsianych - 1 szklanka otrębów - 2/3 szklanki rodzynek - 2 łyżki siemienia lnianego - 2 jajka - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu Przygotowanie: Wszystkie suche składniki łączymy. Wbijamy do nich jajka, dodajemy
Zainspirowana w kuchniobiadów'. Ratują mnie kiedy brak pomysłu lub czasu na przygotowanie czegoś bardziej wymyślnego. Jajka i warzywa to produkty, które niemal zawsze znajdą się w mojej lodówce. Do tego płatki owsiane czy jaglane lub pełnoziarnista mąka i sycący, zdrowy posiłek gotowy :) PIECZONY OMLET Z BROKUŁEM I ZIEMNIAKAMI Czas przygotowania 40 minut Z podanych składników upiekłam omleta w formie o średnicy
HealthyCreationsfrytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowo- taka sama ilość zmielonych albo błyskawicznych płatków owsianych) 1 łyżka oleju ryżowego, słonecznikowego lub rzepakowego 1 pełna łyżka musztardy Dijon 1 łyżka sosu Worcester ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżeczki granulowanego czosnku 150ml rosołu do duszenia
Karo in the Kitchenwarto jeść kaszę, choć… do fotogenicznych nie należy Obiad przygotowałam na bazie kaszy gryczanej od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również wysokiej jakości mąki, płatki owsiane, ryże czy groch. Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: 2 piersi z kurczaka (pojedyncze) 3 łyżki masła klarowanego 1 mała cebula 1 liść laurowy
Słodkie okruszkiHaggis to produkt podobny do kaszanki. W jego skład wchodzą podroby jagnięce - serca, wątroba, płuca mielone z cebulą, płatkami owsianymi oraz przyprawami. Pochodzi ze Szkocji i tam podawany jest na wiele różnych sposobów. Jako element śniadania, zapiekany z brukwią i tłuczonymi ziemniakami lub jako burger. Szkoci lubią też smażyć wszystko na głębokim tłuszczu w cieście naleśnikowym więc taką wersje haggis
wysmienityindykiem, brokułem, cukinią i kukurydzą 17. Makaronowa zapiekanka z łososiem, oscypkiem i suszonym pomidorem 18. Pulpeciki z indyka z sezamem zapiekane z makaronem i warzywami 19. Pulpeciki z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym zapieczone z makaronem i warzywami 20. Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem 21. Musaka 22. Faszerowana mini cukinia zapiekana z ryżem 23. Zapiekanka
kruche babeczkinastępujących kategorii: : OWOCE I WARZYWA – 52,9 zł TŁUSZCZE (np. olej rzepakowy, oliwa z oliwek, masło, olej kokosowy) – 2,85 zł PRODUKTY ZBOŻOWE (mąki, makarony, ryże, płatki owsiane, kasze) – 5,66 zł ORZECHY I ZIARNA (orzechy włoskie, migdały, siemię lniane, pestki dyni, pestki słonecznika, masło orzechowe, kakao) – 13,77 zł NAPOJE (soki, mleka roślinne
Powiedz dietom nie