Gruszka i rabarbar pod owsianą kruszonką;jogurt naturalny Składniki: 25 płatków owsianych25g mąki15-20g miękkiego masłałyżeczka cukru (lub więcej do smaku)1/2 łyżeczki mioducynamon, szczypta soliszczypta sody oczyszczonejduża gruszka (ok.200g)100-150g rabarbaru1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanejcynamonew. cukierSkładniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.20min do zamrażalki. Gruszkę obieramy, mieszamy z rabarbarem, mąką i cynamonem. Przekładamy
More food, love and dreamsPlacuszki z serkiem ricotta to jedno z naszych ulubionych śniadań. Nie wymaga ono zbyt dużo pracy, jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze placuszki są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodatkowo przygotowanie crumble nie zajmuje więcej niż 5 minut. Musicie wypróbować ☺ Skladniki na kruszonkę: niecała szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru trzcinowego Damerara 4 łyżki płatków owsianych 75 g masła opcjonalnie płatki migdałów lub wiórki kokosowe do posypania Dodatkowo: 6 dojrzałych śliwek, odpestkowanych 4 łyżki cukru trzcinowego Damerara 1 łyżeczka cynamonu
Słodka Strefaowsiane z bananem są w 100 proc. wegańskie. Nowa wersja sprawdzi się w diecie wegetariańskiej. resztki po przygotowywaniu mleka owsiano-daktylowego (szklanka płatków zmielona z 8 daktylami) 4 łyżki płatków owsianych górskich 4 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko garść rodzynek łyżka kawy zbożowej Rodzynki siekamy nożem na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki. Masę
Dieta bez mlekaprzepis autorski // średni słoik granoli, ok. 300-350g ~duży, dojrzały banan - ok. 120g po obraniu ~czubata łyżka miodu kakaowego (miuteli) ~2 łyżki (20g) kakao ~130g (szklanka + 3 łyżki) płatków owsianych ~30g (3-4 łyżki) płatków ryżowych ~10g (2-3 łyżki) otrębów ~50g suszonych bananów Piekarnik rozgrzać do 180*C. Banana rozgnieść widelcem, dodać miód i wymieszać. Resztę składników oprócz
chili & sugarPanecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!posiłku lub pożywne śniadanie. Przepis inspirowany zablokowanym w tym momencie blogiem ( klik ), nie mogłam odczytać receptury, więc postarałam się ją odtworzyć. Polecam! Owsiane ptasie mleczko Składniki pół szklanki płatków owsianych łyżka otrębów szczypta soli łyżka trzcinowego cukru płaska łyżka cukru z wanilią szklanka pełnego mleka 150 g kremowego serka jajko łyżeczka żelatyny rozmieszana w 3 łyżkach gorącego mleka Płatki, otręby
Słodkie inspiracjewodnej lub przy użyciu kuchenki mikrofalowej. Połączyć trzepaczką z serkiem, dodając w razie potrzeby więcej mleka (masa nie może być zbyt gęsta). owsiana kruszonka 50 g mąki 50 g płatków owsianych 50 g masła 50 g cukru + kilka śliwek (ok. 400 g) W misce rozetrzeć masło z mąką, płatkami i cukrem tak, by powstała kruszonka. Ciasto wyłożyć do wcześniej
Kuchnia ElliePlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybkie pyszne śniadanie, wystarczy tylko posiadać w swoje spiżarni domowej roboty dżem agrestowy. Jogurt wymieszać z dżemem agrestowym, dodać płatki owsiane, wymieszać. Zostawić na chwilkę, żeby płatki lekko zmiękły. Włożyć jogurt do pucharków, na górę rozsypać migdały i orzechy. Gotowe go jedzenia. Smacznego
Kuchnia PokoleńBardzo dobre placuszki, pełne owoców. I co najważniejsze zdrowa wersja słodkiego śniadania. Można dać pociechom do jedzenia jak ciasteczko Przepis na thermomix na dole Wykonanie ciasta – płatki owsiane zalać gorącą wodą, wymieszać i zostawić na 5 minut. Twaróg z jajkami zmiksować lub mocno ugnieść widelcem i rozmieszać z jajkami. Masę twarogową dodać do płatków, dodać sól, migdały i orzechy
Kuchnia PokoleńDziś zapraszam na pyszny i zdrowy snmakołyk, czyli domowe batoniki musli. Są bardzo proste w wykonaniu, a ponadto zawierają mnóstwo nasion, orzechy i żurawinę, a także dwa rodzaje płatków: jeczmienne i owsiane. Czyli, krótko mówiąc, mnóstwo błonnika, dużo minerałów i witamin potrzebnych, gdy chcemy się prawidłowo i zdrowo odżywiać. W przepisie napisałam, żeby batoniki całkowicie wystudzić, powiem(...)pachną w czasie pieczenia, że gdy lekko przestygną od razu są chętni do jezdenia :-). Domowe batoniki musli Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na 14 batoników Składniki: 125 g płatków owsianych 125 g płatków jęczmiennych 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika 50 g ziaren sezamu 50 g orzechów laskowych 75 g suszonej żurawiny 75 g wiórków kokosowych
Kulinarne przygody Gatitysię spodoba ;) Racuchy są słodkie a dzięki płatkom, które pęcznieją w żołądku są pożywne i starczają, zeby przez długi czas nie czuć głodu ;) Składniki: Szklanka mleka pół szklanki płatków owsianych 3 łyżki kaszy manny jajko łyżeczka miodu Płatki zalewamy mlekiem z rozpuszczonym miodem, odstawiamy na chwilkę, żeby płatki trochę wsiąknęły mleko, dodajemy jajko i kasze, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym
Idę coś wszamaćpropozycja kiedy macie ochotę na coś słodkiego między posiłkami. Ciasteczka są bardzo sycące i bogate w błonnik. Polecam!! Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki mąki migdałowej 4 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki oleju rzepakowego(...)łyżki miodu 1 banan 1 łyżeczka sody 40 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Płatki owsiane błyskawiczne mielimy w blenderze na mączkę. Przekładamy do dużej miski. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Banana rozdrabniamy widelcem lub za pomocą blendera na papkę. Pozostałe składniki przekładamy do miski. Zagniatamy masę rękami do momentu, aż wszystkie składniki się dobrze połączą. Masa będzie dość klejąca
Mania Gotowaniadobre, miękkie, słodkie, z kawałkami daktyli. Uwielbiam daktyle! ;) Muffiny nie zawierają tłuszczu, jednak nie są suche, są lekko wilgotne :) MUFFINY OWSIANE Z DAKTYLAMI przepis autorski // ok. 10 muffinów ~50g płatków owsianych ~80g mąki owsianej BIO FRESANO ~3 jajka ~1/2 szklanki cukru ~50g daktyli suszonych BIO FRESANO ~łyżeczka cynamonu ~łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Płatki zalewamy wrzątkiem ok. 1cm ponad(...)powierzchnię i odstawiamy na kilka minut aby wchłonęły wodę. W tym czasie kroimy daktyle. Białka oddzielamy od żółtek, żółtka mieszamy z płatkami, a białka ubijamy na sztywną pianę, następnie delikatnie łączymy z poprzednią masą. Przesiewamy mąkę, proszek, cynamon, dodajemy cukier i daktyle i mieszamy delikatnie, ale dokładnie, tak aby piana z białek nie opadła! Ciasto nakładamy do foremek na muffiny
chili & sugar