dodatku cukru i mąki. Chrupkości nadają im ziarna słonecznika i migdały. Ciastka są słodkie dzięki bananom i żurawinie. Samo zdrowie Z przepisu wychodzi 14 średniej wielkości ciastek. 100 g płatków owsianych 2 dojrzałe banany 100 g suszonej żurawiny 50 g migdałów 2 łyżki ziaren słonecznika Banany zblendować do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę i migdały posiekać i wymieszać z bananami, płatkami
Bulliododaje energii na cały dzień. Taką owsiankę można w prosty sposób przygotować ze swoimi ulubionymi owocami, orzechami, pestkami z dyni czy jagodami goi. składniki na 2 porcje 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1,5 szklanki mleka 2 łyżki miodu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 banan 1 szklanka malin 2 łyżki ziaren słonecznika łuskanego przepis Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy płatki
Smakowite Daniaelementy w diecie dzieci i młodzieży, ponieważ dostarczają porcję niezbędnej energii do zmierzania się już od rana z mnóstwem skomplikowanych zadań. Składniki: 200 g gęstego jogurtu naturalnego 3/4 szklanki płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g słonecznika 50 g rodzynek 1 - 2 łyżki masła orzechowego 50 g orzechów laskowych 2-3 łyżki miodu Jogurt przełożyć do miski, dodać płatki
Domowa cukiernia Ewysobie poradzą. Gniazdka ładnie się prezentują podane na pięknym talerzyku z Porcelana Bogucice. Składniki: 65 ml mleka 50 g masła 3/4 szkl cukru pudru szczypta soli 1 szkl płatków owsianych błyskawicznych 1 szkl kokosu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao Przygotowanie: Mleko wlać do rondelka dodać szczyptę soli, masło i zagotować. Zdjąć z pieca dodać cukier puder, płatki
Ala piecze i gotujepół szklanki płatków owsianych2 łyżki mąki pełnoziarnistejlyżeczka mielonej ostrej paprykipieprz, sólSposób przygotowania:Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do głębokiego talerza wsypujemy 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, pół szklanki płatków owsianych, łyżeczkę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Kotlety panierujemy, a następnie smażymy na grillowej patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałeczki, wrzucamy do półmiska. Pomidorki
Słodkie Przyjemnościcukrugarść płatków owsianych40 g mąki kukurydzianej40 g mąki pszennejSposób przygotowania:Na początek przygotowujemy kruszonkę - do miseczki wrzucamy miękkie masło, które rozgniatamy opuszkami palców z wymieszanymi mąkami, cukrem i płatkami owsianymi tworząc małe okruszki. Miseczkę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.Owoce obieramy (jabłka wydrążamy z gniazd nasiennych) i kroimy na małe kawałki, który wypełniamy kokilki. Wierzch owoców posypujemy szczyptą
Słodkie Przyjemnościpszennej3 łyżki płatków owsianychłyżka cukru waniliowegoWykonanie:Letnie mleko mieszamy z cukrem i drożdżami. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować. Ok.15 minut.DO naszego zaczynu dodajemy ryż, jajka, przesianą mąkę, płatki owsiane, cukier waniliowy. Mieszamy i odstawiamy, aby trochę podrosło. Ciasto powinno być gęste.Następnie rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy nasze racuszki.Podajemy z cukrem pudrem, dżemem
Moje pyszne gotowaniepyszne i dobrze nastrajają na cały dzień. Te dzisiejsze wymagają chwili na wyrośnięcie, ale spokojnie można je rozmieszać po wstaniu z łóżka, zrobić makijaż i usmażyć. :) Składniki 3 łyżki płatków owsianych 5 łyżek mąki razowej (u mnie żytnia pełnoziarnista) 1 łyżka siemienia lnianego 1 jajo 1/2 szklanki mleka 1/8 kostki drożdży 1/2 łyżeczki cynamonu gruszka suszona żurawina olej do smażenia(...)Drożdże rozpuszczamy w mleku i mieszamy z mąką, płatkami owsianymi, siemieniem i jajkiem i cynamonem (jeśli ktoś nie lubi, można pominąć). Odstawiamy ciasto by wyrosło. Gruszkę myjemy , kroimy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w półplasterki. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnie i w każdy placuszek wciskany kawałek gruszki. Smażymy przez chwilę i przekręcamy. Ja zjadłam skropione sokiem malinowym
Cynamonowe szczęściejaglanej - 100 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżka oleju kokosowego - 150 g masy krówkowej orzechowej - 50 g płatków migdałowych u mnie od Skworcu - 10 łyżek płatków owsianych błyskawicznych Melvit SECRET Family 3 łyżki wiórek kokosowych u mnie od Skworcu + wiórki kokosowe do obtoczenia kuleczek Sposób wykonania Ugotuj kaszę jaglaną-uprzednio opłukaną- zgodnie(...)kaszy dodajemy miękkie masło. Kajmak prosto z puszki , olej kokosowy i mieszamy- ucieramy. Dodajemy cukier, płatki migdałów. Nie zapominamy lekko ich pokruszyć w dłonaich. Wsypujemy płatki owsiane Melvit SECRET Family i wiórki kokosowe. Mieszamy do powstania masy. Dłońmi formujemy kulki. Dodatek oleju kokosowego sprawił, że kulki nie lepią się do dłoni, są idealnie gładkie i kokos
Z Kuchni Do Kuchniszklanka mąki żytniej razowej szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki cynamonu duża garść posiekanych orzechów włoskich 1,5 szklanki płatków owsianych górskich (u mnie pół na pół z błyskawicznymi) Masło utrzeć z cukrem na puch, dodać ekstrakt waniliowy i jajko, zmiksować. W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek(...)pieczenia, sodę i cynamon, następnie nie przestając miksować dodać je do masła. Na koniec wsypać orzechy oraz płatki owsiane i wmieszać je łyżką w ciasto. Dłońmi formować kule wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je i kłaść w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 14-15 minut, aż się zarumienią
Simply FoodDobrze, że część zakamuflowałam, bo z granoli zostały by tylko okruszki, a nawet i po nich nie byłoby śladu. Jest tak smaczna, że zajadały się nią nawet osoby, które płatków owsianych, zdrowych musli itp. nie jedzą wcale. Granola pecanowa jest odpowiednio słodka, mega chrupiąca, bogata w pyszne orzechy - głównie pecany, ale także brazylijskie. Składników nie jest tak dużo, przygotowanie proste(...)czasu nawet nie trzeba poświecić aż tak wiele. Po prostu pycha, zdrowa, z jogurtem czy mlekiem na śniadanie jak znalazł. 💓 Składniki: 200 g płatków owsianych 130 g orzechów pecan (Targroch) 70 g orzechów brazylijskich (Targroch) 60 g pestek dyni (Targroch) 45 g oleju kokosowego (Targroch) 45 g nektaru kokosowego/syropu klonowego 2 łyżeczki cynamonu
Zdrowie na języku :Posób, które nie potrafią lub zwyczajnie nie lubią piec ciast. Tutaj wystarczy wymieszać owoce z mąką i cukrem bezpośrednio w naczyniu do zapiekania, a następnie posypać łatwą kruszonką z płatków owsianych. Później tylko zapiekamy i gotowe. Uwielbiam je jeść z ulubionymi lodami, zapraszam! Scroll down for recipe in English Jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką (8 porcji) Składniki na nadzienie(...)łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Składniki na kruszonkę: 115 g masła w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 3/4 szklanki płatków owsianych Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki kruszonki, najlepiej palcami rozgniatając masło aż powstanie klasyczna kruszonka i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść naczynie
karmelowytrudności prosty Skala smaku 10/10 Ciastka przechowywane w zamkniętym pojemniku zachowują świeżość do tygodnia. Składniki na 16 ciasteczek: 50 g zmielonych orzechów laskowych 50 g zmielonych migdałów 50 g płatków owsianych 50 g rodzynek ja dodałam żurawinę 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru brązowego 110 g masła śmietankowego 1 jajo Przygotowanie: Włączamy piekarnik(...)ustawiamy temperaturę 190°C W rondelku rozpuszczamy masło. W miseczce widelcem mieszamy jajko. Do miski wsypujemy wszystkie składniki suche: zmielone orzechy, zmielone migdały, płatki owsiane, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, rodzynki i mieszamy. Do składników suchych wlewamy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką do połączenia składników. Następnie dodajemy wcześniej przygotowane jajko i znowu mieszamy. Gdy wszystkie składniki się połączą
Kubki smakuSkładniki: (14 szt.) 250 g. ziarna soi 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta 1 łyżka płatków orkiszowych 2 łyżki płatków owsianych 3 łyżki siemienia lnianego 5 łyżek wrzątku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku garstka listków świeżej szałwii świeżo mielony czarny pieprz Oraz: około 1 szkl. panierki panko lub bułki(...)soli. Gotuj, aż soja będzie miękka (około 2 godz.). Ugotowaną soję odcedź i zmiksuj blenderem. Siemię lniane zmiel na proszek, zalej 5 łyżkami wrzątku, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Płatki owsiane i orkiszowe również zmiel (ja robię to w młynku do kawy). Na oliwie podsmaż drobniutko posiekaną cebulę, aż będzie lekko złota. Dodaj posiekany drobno czosnek i szałwię oraz majeranek
Delicious Placebakalie, orzechy lub pestki. składniki na 15-30 sztuk ( w zależności od wielkości ) 4 białka 150 g cukru kryształu szczypta soli 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g posiekanych orzechów przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka, dodajemy szczyptę soli i całość ubijamy na sztywną pianę ( ale nie za sztywną(...)małymi porcjami wsypujemy cukier i wszystko dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści. Pod koniec miksowania do ubitej piany dodajemy mąkę ziemniaczaną i całość razem łączymy. Następnie do masy dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia formę nakładamy łyżką niewielkie porcje masy i formujemy ciastka nadając im pożądany kaształt, pamiętając
Smakowite Dania