placuszki - 9092 przepisów (strona:248/607)

Placki z cukinii , jabłek i puree ziemniaczanego 195

Delikatniejsze od placków ziemniaczanych. Takie sezonowe placuszki. W okresie jesiennym staram się wykorzystywać cukinię i kabaczek na wszelkie sposoby. Poprzez dodanie utartych jabłek placki zyskują na smaku bo cukinia sama z siebie nie jest specjalnie wyrazista, a że zostało mi ziemniaków puree z wczoraj to dodałam do masy by placuszki były pulchniejsze. Zależnie od upodobania można podać z ostrym sosem

Buniabaje w kuchni
Chrupiące placki ziemniaczane z pieczarkami 157

cukinią, marchewką czy też z mięsem. Ale z pieczarkami dopiero pierwszy raz. Miały być zwykłe, ale zostało mi parę pieczarek więc pomieszałam ze startymi ziemniakami i wyszły pyszne,chrupiące placuszki. Zapraszam do spróbowania! placki ziemniaczane z pieczarkami Składniki : * 5 ziemniaków * duża cebula * 5 średnich pieczarek * ząbek czosnku * 1 jajko * 4 łyżki mąki pszennej * przyprawa do ziemniaków * olej do smażenia(...)tarce o małych oczkach. Pieczarki drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać 4 łyżki mąki pszennej oraz jajko. Przyprawić. Ja dodałam dużą łyżkę przyprawy do ziemniaków. Wymieszać. Smażyć placuszki na złoty kolor. Podawać ze śmietaną

Magiczne Życie Marty
Placki ziemniaczane 35

nadmiaru płynu *** *** Odciśnięte ziemniaki przekładamy do miski *** *** Dodajemy mąkę, szczyptę soli i wbijamy jajka *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy łyżką ciasto, delikatnie rozpłaszczamy tworząc placuszki *** *** Smażymy na średniej mocy palnika, z dwóch stron do mocnego zrumienienia *** *** Przekładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami *** *** SMACZNEGO ***     Artykuł Placki ziemniaczane pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Placki z dyni hokkaido na słodko 32

pankejki z dynią może spowodować ciężkie, zakalcowate placki, a powinny one wyjść mięciutkie i puszyste niczym poduszeczki. Placki dyniowe na słodko smażymy na minimalnej ilości tłuszczu na niewielkim ogniu - placuszki muszą mieć czas, by urosnąć na patelni.  Co dobrego można zrobić z dyni? Dynia - przepisy Dynia to wspaniałe warzywo, które swoim neutralnym smakiem idealnie łączy się ze składnikami słodkimi

Lekcje w kuchni
Placki drożdzowe z rabarbarem 40

godzinę. Rabarbar myję i osuszam. Kroję na małe kawałeczki i przekładam do ciasta. Delikatnie całość mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Za pomocą łyżki nakładam porcję ciasta i smażę placuszki z obu stron na rumiano. Po usmażeniu placki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję posypane cukrem pudrem. Artykuł Placki drożdzowe z rabarbarem pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Racuszki owsiano-jogurtowe z jabłkami 135

cukier puder i sodę, mieszamy *** *** Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placuszek *** *** Smażymy na średniej mocy palnika po 2-3 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia *** *** Przekładamy na talerz i obficie posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Racuszki kefirowe z jabłkami 131

Racuszki kefirowe z jabłkami Takie placuszki, to szybki i prosty sposób na wyśmienite drugie śniadanie lub podwieczorek. Chrupiące, puszyste i delikatne racuszki z pewnością zasmakują nie tylko dzieciom ale całej rodzinie. Polecam!     Składniki: 300ml kefiru 1 jajko 1,5 szklanki mąki 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jabłko Dodatkowo: olej do smażenia cukier

Blog z Apetytem
Ranking przepisów 2023! 55

Pyszne i niezwykle efektowne przekąski, które z pewnością zrobią furorę na każdym przyjęciu!   3. Szybkie racuszki jogurtowe Przepis tutaj (KLIK) Puszyste, przepyszne i wprost ekspresowe w wykonaniu. Rumiane placuszki na jogurcie naturalnym wykonacie z zaledwie kilku podstawowych składników, wystarczy je wymieszać i już można smażyć.   POLECAM RÓWNIEŻ: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Racuszki bananowe 284

dokładnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po dwie łyżki ciasta na każdy placek *** *** Smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron na rumiano *** *** Po zdjęciu z patelni placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Szybkie racuszki jogurtowe 338

Szybkie racuszki jogurtowe Puszyste, przepyszne i wprost ekspresowe w wykonaniu. Rumiane placuszki na jogurcie naturalnym wykonacie z zaledwie kilku podstawowych składników, wystarczy je wymieszać i już można smażyć. Polecam!     Składniki: 250g gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 150g maki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania     *** Do miski wbijamy jajka

Blog z Apetytem
Racuchy Na Kefirze Z Mandarynkami 44

być może, będzie potrzebne dolewanie mleka w trakcie mieszania aby uzyskać lżejszą konsystencję.   Wymieszane ciasto odstawiamy przykryte folią lub ściereczką do podwojenia objętości. 4. Po wyrośnięciu smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju. Podajemy posypane cukrem lub cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Racuszki z jagodami 54

powstanie jednolite ciasto, najlepiej za pomocą miksera *** *** Do ciasta dodajemy jagody i mieszamy delikatnie łyżką *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placek *** *** Placuszki smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony) *** *** Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy

Blog z Apetytem
Racuszki z jabłkami i recenzja książki Pysznie czy przepysznie 57

skusiłam się na przygotowanie racuszków z jabłkami, które autorka podała dodatkowo z śliwkami, które pominęłam, bo czas i pora na nie przyjdzie jesienią. Dla mnie takie domowe placuszki kojarzą się z beztroskimi chwilami dzieciństwa i przywołują miłe wspomnienia. dlatego robię je dość często na śniadanie lub kolację. Racuszki robię najczęściej sama na oko, więc chciałam zobaczyć co wyjdzie gdy zastosuję

Cynamonowe szczęście
Chlebki naan 54

oraz posiekaną natkę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Z każdej formujemy kuleczki i odstawiamy przykryte ściereczką na około 15-20 minut. Po tym czasie wałkujemy je na owalne placuszki. Chlebki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni, aż zarumienią się z obu stron. Jeszcze ciepłe smarujemy masełkiem czosnkowo-pietruszkowym

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania