placuszki kokosowe - 566 przepisów (strona:6/38)

Kokosowe kulki pieczone 145

Miały być to placuszki z patelni, jednakże nie zachowywały ładnego kształtu. Zdecydowałam się więc na zmianę formy z placuszka na kulkę i patelni na piekarnik. Zmiana wyszła bosko.  Składniki: 200g mąki kokosowej ( używam od Olejowego Raju ) 200g białego sera chudego ( używam Emilki od Mlekoma ) 200g jogurtu naturalnego 100ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki cukru trzcinowego

Gotowanie i blogowanie
Leciutkie placuszki serowe z miodem 150

Sadowskich – powołując się na mój blog otrzymacie 5% zniżki ) 2 łyżki mleka 4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko M olej kokosowy do smażenia propozycja podania: żurawina i cukier puder do oprószenia placuszków lub polać rozpuszczonym miodem Przygotowanie: Do miski przekładamy cały serek kanapkowy, wbijamy jajko, dodajemy miód, mleko i mąkę(...)proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników (jednolite ciasto). Placuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego (1 łyżka masy = 1 placuszek). Placuszki są delikatne, więc należy je ostrożnie obracać. Przed podaniem placuszki można oprószyć cukrem pudrem i podać z żurawiną. Można też je polać np. rozpuszczonym miodem. Smacznego

Słodkie okruszki
Placuszki ryżowe z owocami. Pyszne i zdrowe śniadanie. 256

zdrowe śniadanie, które aż budzi do życia. Spróbujcie. Składniki: (na 1-2 porcje, w zależności od wielkości placuszków) 1 jajko M 2 łyżki mleka 3/4 szklanki mąki ryżowej 180 g naturalnego jogurtu 1 i 1/3 łyżki cukru trzcinowego szczypta (większa) sody olej kokosowy do smażenia do podania: jogurt naturalny, ulubione owoce, mała szczypta mieszanki przypraw o smaku wanilii i rumu(...)Przygotowanie: Do miski przekładamy cały jogurt naturalny, dodajemy jajko i mieszamy widelcem. Następnie wsypujemy mąkę, znów mieszamy. Kolejno dodajemy cukier, szczyptę sody i mleko, znów całość mieszamy. Placuszki smażymy na oleju kokosowym (około 1/2 łyżeczki na małą patelnię) na małym ogniu na złoto z obu stron. Ilość placuszki zależy od wielkości – smażę większe około 11/2 łyżki ciasta. Placuszki podajemy

Słodkie okruszki
Czekoladowe placuszki z kaszy jaglanej - wegańskie, bezglutenowe :) 198

Jaglane placuszki w wersji kokosowej, z TEGO przepisu tak bardzo mi smakowały, że postanowiłam ponownie je przygotować, jednak modyfikując lekko skład i nadając plackom nowego smaku. Padło na czekoladę, bo kto jej nie lubi? :) W połączeniu z kaszą jaglaną, bananem i innymi dodatkami wyszło coś przepysznego! Mięciutkie i puszyste placuszki przekładałam domowym dżemem truskawkowym, a całość dopełniłam bananem, masłem migdałowym(...)łyżka nasion chia 1 łyżka kruszonych ziaren kakao 1 duży, dojrzały banan (120 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao 35 g ksylitolu / erytrolu / cukru kokosowego 150 ml napoju roślinnego (u mnie ryżowy) olej kokosowy do smażenia Dodatki: dżem truskawkowy domowej roboty banan masło migdałowe 100% (Terrasana) kruszone ziarna kakao  Przygotowanie: Kaszę jaglaną, siemię lniane, nasiona

Zdrowie na języku :P
Proteinowe fit placuszki kokosowo bananowe z malinami 1489

naprawdę zadowolona :-) Miękkie, puszyste, pulchne. Wyczuwalny smak bananów i kokosa. Co ważne, placuszki są bezglutenowe, bez zbóż i dodatku cukru. Proteinowe fit placuszki kokosowo - bananowe Składniki: 3 jajka 1/2 szkl jogurtu naturalnego lub śmietanki kokosowej (może być tez kefir) 3 łyżki mąki kokosowej 1 miarka (ok. 15 gram) odżywki białkowej naturalnej łyżka oleju kokosowego roztopionego - do ciasta(...)jeszcze 1 jajko lub więcej śmietanki. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Uwaga: Placuszki szybko się rumienią, więc żeby nie przypalić, nie rozgrzewajcie patelni zbyt mocno. Smażymy placuszki najlepiej na oleju kokosowym :-) Racuchy podajemy z malinami lub innymi owocami według upodobań. Świetnie też komponują się z domowymi konfiturami :-) A tak wyglądają gotowe placki z domowymi malinami :-) Podoba się

Marta próbuje
Placki bananowe na soku bananowym- bez mąki i cukru 165

mały placuszek, prawda?! :) U mnie podane z  polewą czekoladową , którą zachwalałam w poprzednim poście :))) Jednak dżem czy jogurt naturalny z odrobiną miodu będą również fantastycznym dodatkiem, z resztą takie 'gołe' smakują równie wybornie! :)  Placki bananowe: * płatki owsiane- 2 szklanki * banany- 2 szt. * sok bananowy- 3/4 szklanki  * skrobia kukurydziana- 1,5 łyżki (lub mąka ziemniaczana) * olej kokosowy(...)dokładnie, a banany rozgnieść. Do zmielonych płatków dodać papkę bananową, sok, skrobię i dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą. Odstawić na około 15 minut. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i smażyć placuszki z dwóch stron. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać wodę i rozpuścić cukier. Kiedy już cukier całkowicie się rozpuści należy dodać, w małych kawałkach, masło i również rozpuścić. Zdjąć

Kraina Miodem Płynąca
Ryżowe placuszki FIT z mango 162

Kiedy mam tylko czas , bardzo lubię przygotować takie śniadanie, smaczne i zarazem lekkie placuszki , fajnie smakują na ciepło oraz na zimo , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 2 osób ) 2 szklanki mąki ryżowej  2 jajka  2 łyżeczki ksylitolu   pół mango  pół szklanki mleka  Wykonanie  Do naczynia przesiewam mąkę ryżową , dodaję jajka , cukier ksylitol(...)następnie wszystko razem bardzo dokładnie mieszam i stopniowo dodaję mleko , ciasto ma być troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe .  Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta . Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami

Mój Smak
Placuszki z żurawiną 169

Moje dziecko przepada za wszelkimi placuszkami. Jak tylko jest weekend, to zawsze chce, albo właśnie placuszki, albo owsiankę, czasem płatki z mlekiem. Tym razem umęczył placuszki. Nie chciało mi się za bardzo myśleć więc zrobiłam ciasto takie jak naleśnikowe, tylko troszkę bardziej gęste i dodałam cynamon i żurawinę. Według mnie troszkę za mało, ale to jak kto lubi. Następnym razem(...)uważamy, żeby ciasto nie było za rzadkie, musi być troszkę gęstsze niż naleśnikowe, dodajemy cynamon i na końcu żurawinę. Mieszamy dokładnie.  Na patelni roztapiamy odrobinę oleju kokosowego i smażymy placuszki do momentu, aż ładnie nam się zarumienią z obu stron. Po upieczeniu możemy położyć na ręczniku papierowym, żeby tłuszcz się nam odsączył. Nie ma go dużo. Placuszki przed podaniem

kruche babeczki
Delikatne placuszki waniliowe na serku homogenizowanym 453

Uwielbiam placuszki. Zwłaszcza takie delikatne, rozpływające się w ustach. Dziś dzielę się z Wami przepisem na delikatne placuszki waniliowe na serku homogenizowanym. Po wakacyjnych „jedzonkach” miło jest wrócić do swojej kuchni i przygotować takie śniadanie. Choć nie ukrywam, że za pięknym polskim morzem, słoneczną plażą (udało nam się mieć przez cały pobyt piękną pogodę) i tą chwilą wytchnienia(...)jajko i dokładnie mieszamy za pomocą widelca. Następnie dodajemy mąkę łyżka po łyżce mieszając, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno być dość gęste. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, zmniejszamy płomień (placuszki smażymy na małym ogniu, aby zdążyły „urosnąć”). Łyżką stołową wykładamy porcje ciasta. Placuszki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy od razu np. oprószone cukrem pudrem

Słodkie okruszki
Kokosowe placuszki z białek 121

Takie placuszki są idealną alternatywą dla zwykłych racuszków i jednocześnie doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Smakują rewelacyjnie - jak delikatna, kokosowa pianka. Możecie je podawać z ulubionymi dodatkami, choć przyznam, że nawet w wersji solo znikają wręcz ekspresowo! (6 sztuk) 2 białka (duże) 3 łyżki cukru pudru (płaskie; u mnie zmielony ksylitol) 1-2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek wiórek(...)sztywną pianę. Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Kokosowo migdałowe placuszki :) 161

tęsknoty za nimi powstałe o to te: mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach, nieziemsko pyszne placuszki kokosowo - migdałowe :) Bardzo bardzo polecam :) Składniki (6 małych placuszków): 20 g mąki migdałowej Fresano  20 g mąki kokosowej Fresano 1 łyżeczka macy Bio Planet  1 łyżeczka nasion chia 130 ml mleka 1,5% 2 jajka stewia do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż(...)dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj po łyżce masy. Smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia. Podawaj z truskawkami :) Słodyczy placuszkom nadaje słodziutka maca oraz mąki: kokosowa i migdałowa

Zdrowie na języku :P
Delikatne placuszki serowe z wiśniowym dżemem 142

placuszków) – ja wykonałam placuszki z podwójnej porcji 1 opakowanie serka kanapkowego o smaku naturalnym 100g 1 jajko L 2 łyżki mleka (u mnie 2%) 2 łyżeczki cukru trzcinowego 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia do podania: dżem naturalny 100% Symphatica o smaku wiśniowym (dostępny w Lidl ) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Do miski przekładamy cały serek(...)dokładnie mieszamy np. łyżką. Następnie dodajemy mleko i cukier trzcinowy, znów mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju kokosowego (1 łyżka masy = 1 placuszek). Placuszki są delikatne, więc należy je ostrożnie obracać. Placuszki podajemy z dżemem, u mnie o smaku wiśniowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Pancakes kasztanowe z chipsami kokosowymi 188

Pancakes są niesamowicie orzechowe. Spora ilość masła i zdecydowany posmak mąki kasztanowej jest na tyle intensywny i ciekawy, że chciałoby się jeść je non stop. Chipsy kokosowe nadają ciekawą konsystencję. Placuszki są bezglutenowe i bez laktozy. Alergenem są jedynie orzechy. Śmiało możemy je zabrać do szkoły, po kilku godzinach (nawet na zimno!) będą nadal świeże - nie wysychają tak jak większość(...)owoce i olej kokosowy do smażenia (masło ghee, olej rzepakowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (oprócz owoców). Możemy dolać odrobinę wody by masło się lepiej rozpuściło. Jogurt śmiało możemy zastąpić dowolnym mlekiem bez laktozy/wegańskim, ale powinniśmy uważać z jego ilością. Proporcje dobieramy do siebie indywidualnie.  Patelnię mocno rozgrzewamy. Smarujemy odrobiną oleju lub smażymy placuszki na suchej patelni

Czarnawisienka
PROZDROWOTNE ŚNIADANIE! BEZGLUTENOWE ORZECHOWO-MALINOWE PANCAKES Z ROKITNIKIEM! BŁOGIE POŁĄCZENIE ;-) 117

malinami. Bez glutenu, bez laktozy, z dużą dawką witamin i energii. Zdrowy pomysł na śniadanie, które nie obciąży Twojego przewodu pokarmowego, a usprawni jego pracę. Placuszki przygotowałam na bazie dwóch mąk: jaglanej i kokosowej, mleka kokosowego, posiekanych orzechów włoskich, mrożonych malin i dżemu z Rokitnika firmy Łowicz. Placuszki są bez zbędnego cukru i białej mąki. Rokitnik jest bogatym źródłem witaminy(...)wodę, maliny, orzechy, dżem i pozostałe składniki. Całość wymieszaj za pomocą rózgi. Odstaw na 15 do 30 minut. ponadto:  - 2-4 łyżki oleju kokosowego do smażenia do podania dodatkowo: - dżem Rokitnik 100% - Łowicz Smaż placuszki na gorącej, nieprzywierającej patelni, na złoty kolor z każdej ze stron. Ułóż pionowo na talerzyku, obsyp orzechami, malinami i podaj z porcją dżemu Rokitnik

SMYKWKUCHNI
Placuszki kokosowe z czereśniami (na wodzie kokosowej) 145

smakowych mogłabym napisać baaardzo dużo.  Osobiście uwielbiam ją pić prosto z butelki, ale także przyrządzać na jej bazie różne koktajle, czy potrawy. Właśnie te placuszki to jedna z tych możliwości. Woda kokosowa nadała im niepowtarzalnego charakteru i podkreśliła przepyszny smak kokosa. Cukru, czy innych substancji słodzących wcale nie trzeba dodawać, bo placuszki są wystarczająco słodkie - właśnie dzięki wodzie(...)niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Woda kokosowa - wodzie kokosowej jest nierówna i różni się smakiem w zależności od producenta. Śmiało mogę Wam polecić RiRi ACQA

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania