placki - 22990 przepisów (strona:956/1533)

Maślane ciasteczka wg Nigelli 180

gładkie. Jeśli potrzeba to podsypać odrobiną mąki. Ciasto podzielić na 2 części, uformować dyski, zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki na minimum godzinę. Ciasto wałkować na placki o grubości około 0,5 cm, wykrawać foremkami ciasteczka, układać n blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzić do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni. Piec 8-12 minut. Smacznego

na moim stole...
Pełnoziarnista tortilla z frytkami z batatów 163

tyle samo z drugiej. Obserwuj je cały czas bo bardzo łatwo jest je przypalić. Jeżeli nie masz za dobrej patelni możesz smażyć na papierze do pieczenia położonym na patelni. Placki powinny być trochę większe niż patelnia, bo będą się kurczyć podczas smażenia. Gotowe tortille przekładamy na talerz. Czosnkowa pasta z awokado: Awokado obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki

Moja Micha
Pierogi ruskie 142

mieszamy drewnianą łyżką. Dodajemy jajko i sól. Całość wyrabiamy dokładnie ręką, przez około 5 minut. Następnie na wysypanym mąką blacie rozwałkowujemy cieniutko ciasto i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe placki. Na środek każdego nanosimy farsz i zawijamy brzeg pieroga w świderek. Pierogi gotować w osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia na wierzch ok. 2 minut. Ugotowane pierogi polać klarowanym masłem

Kuchnia Pani Wiosny
Gulasz z kurczakiem / Stew with chicken 175

dodajemy olej z papryczką do kurczaka i mieszamy. Gulasz stawiamy na gaz i dusimy około 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gulasz nadaje się do placka po zbójnicku czy do kaszy gryczanej. Smacznego! ***** First, we have to wash the chicken very well, dry and cut into pieces. We prepar the chicken according to your

Projekty ze smakiem
Stollen 243

nacinamy nożem na ok 1cm głębokości II. Ciasto pieczemy w specjalnej formie do tego przeznaczonej III. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim niezbyt duży placek ciasta, kładziemy wałek zrobiony z masy marcepanowej i najpierw składamy ciasto z jednej strony, tak aby przykryć marcepan, a następnie łapiemy ciasto z drugiej strony i przykrywamy tę pierwszą część ciasta

charlotte gotuje
Lahmacun - turecka pizza 212

cebulę drobno siekamy. Mieszamy z mięsem, pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy farsz solą i pieprzem do smaku. Tortille układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie smarujemy placki farszem, zostawiając nieduży, "czysty" brzeg dookoła. Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut, do uzyskania złoto-brązowego koloru. Pod koniec pieczenia (5-10 minut) można posypać tartym serem, jeśli

Gotuj z Rumcajsem
Placuszki ziemniaczane z serem feta 146

pieprzem. Formujemy placuszki, które obtaczamy w mące krupczatce, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Boczek kroimy w plastry, podsmażamy na patelni na rumiano. Usmażone placki podajemy na gorąco z boczkiem.  Smacznego

kgwjanczewo
Bigos z dyni a la leczo 206

pieprzem. Danie podawać gorące, najlepiej następnego dnia. Może być podawane jako samodzielne danie np. z pieczywem albo na ryżu lub kaszy. Kilka tygodni temu podałam ten "bigos" z plackami warzywnymi: ------ Podobne: Gulasz z ciecierzycy Penne z dynią i toy choi Gęsta zupa z fasoli Jaś

Weekendy w domu i ogrodzie
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 162

minut. Po tym czasie zdejmij folię i zapiekaj 5 minut, aby płatki i orzechy ładnie uprażyły się. Wyjmij z piekarnika, przestudz wypiek. Zostaw do stężenia.  Ja zrobiłam placek w nocy, zostawiłam na noc. Przygotuj polewę. Zrób kratkę. Łatwe zadanie, wystarczy odciąć mały rożek w opakowaniu i wyciskać polewę , tworząc fantazyjne wzory. Tort gotowy! Wszystkiego najlepszego! (Inspiracja- "Jaglany Detoks

Z Kuchni Do Kuchni
Placki z kukurydzy , groszku i sera cheddar . 147

Dzisiaj przy piąteczku chciałam Was zaprosić na pyszne placuszki z kukurydzą , groszkiem i serem cheddar . Do placków użyłam kukurydzy z groszkiem od firmy Bonduelle , koncentratu chili od Proeco Polska , przyprawy od Skworcu . Jako dodatek do placków podałam pyszny Sos Madziarów od firmy Folwark

Sama słodycz i szczypta chili
Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem 196

się już widocznie lepić i formować, wyjmujemy je na stolnicę minimalnie oprószoną mąką (jeśli macie stolnice silikonową – nie potrzeba jej podsypywać) i szybko zagniatamy. Formujemy z niego okrągły płaski placek wysokości 3cm, zawijamy go w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Ten czas chłodzenia sprawi, że ciasto nie będzie pękać ani się kurczyć przy pieczeniu

Karo in the Kitchen
SOCCA CHRUPIĄCY PLACEK Z MĄKI Z CIECIERZYCY 218

KUKBUK mi wyświetlił fajną propozycję. Chrupiące placki socca z mąki ciecierzycowej. Po upieczeniu są chrupkie, cieniutkie jak płatki papieru, niezbyt kaloryczne i świetnie zastępują pizzę jako poobiedni lub kolacyjny przegryzak. KUKBUK sugeruje pieczenie w formie żeliwnej – ale umówmy się, ilu z nas ma żeliwa w domu… Ja piekłem na metalowej blaszce z piekarnika.... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Krokiety ze Szpinakiem i Białym Serem 367

dokładnego wymieszania składników. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą (najlepiej mikserem). Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy nieduże porcje ciasta, tak aby powstałe "placki" miały grubość ok. 2-3 mm. Każdego naleśnika smażymy "na blado" z obu stron.  Na naleśnik wykładamy ok. 2 łyżki ostudzonego farszu, składamy boki oraz dół do środka

Słodka Strona
Kora brzozy 422

wymiarach 21x37 cm wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć do formy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Drugie ciasto upiec w ten sam sposób. Ja upiekłam jeden placek a po ostudzeniu przekroiłam na pół. Masa budyniowa: 1 puszka brzoskwiń (850 g) 250 g masła lub margaryny 5 żółtek 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia