łączymy składniki. Masę przekładamy do wcześniej przygotowanej tortownicy (u mnie średnica 24 cm) i wstawiamy do rozgrzanego do 175 stopni piekarnika na 50 minut (należy sprawdzić patyczkiem, czy placek nie jest w środku mokry). Pieczemy z termoobiegiem. Zimną śmietanę ubijamy na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy oraz cukier puder. Serek mascarpone wykładamy do miski, mieszamy
ChilliJemymomentu kiedy ciasto przestanie kleić się do rąk ,będzie elastyczne i miękkie.Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek na papierze i rozkładamy na nim sery pokrojone cienko .Na serach gruszkę , a na wierzchu orzechy .Posypać oregano. Pizzę pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut
Ladylaura.Świąteczny wieniec wypiekałam w ramach naszej cotygodniowej akcji "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] Powiem szczerze że polecam ten placek - wieniec szczerze i bez cienia przesady, pyszny, puszysty, wilgotny a ja dodatkowo od siebie dodałam powidła śliwkowe i dzięki nim nabrał jeszcze bardziej świątecznego charakteru. Przepis pochodzi stąd [ klik ] . Zapraszam serdecznie na ciasto które pysznić się będzie na Waszych
Moje Małe Czarowaniewlać miód. Dodać przyprawę do piernika, cukier, jajko i wyrobić ciasto. Jeśli ciasto jest sypkie, należy dodać jeszcze miodu. Wyrobić ciasto. 2. Uformować kulę i małymi porcjami wałkować placki o grubości ok 1/2 cm. Za pomocą foremek wycinać pierniki. 3. Ciastka wyłożyć na blaszkę w odległościach od siebie, ponieważ podczas pieczenia pierniczki trochę podrosną. 4. Piec 10 minut
Kuchnia domowa Aniszczypiorek tak, ten makaron tam jest xd Makaron ryżowy z kurczakiem w miodzie, ananasem i fasolką makaron soba z pieczarkami i marchewką w miodzie i sosie sojowym placki z tartego batata, z gruszką i camembertem
More food, love and dreamssyrop. Zagniatamy zwarte ciasto, owijamy je folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Następnie odkrawamy po kawałku ciasta, wałkujemy na omączonym blacie na w miarę cienkie placki i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut
Kulinarne przygody Gatityobrać i wycisnąć w wyciskarce. Dodać przyprawy,odciśniętą dobrze bułkę, jajko i wodę. Masę dobrze wymieszać ręką lub łyżką. Po wyrobieniu mięska z przyprawami i dodatkami, robimy z masy placek, tak aby była możliwość ułożenia na nim jajek wcześniej ugotowanych na twardo. Zwijamy roladę. Można, ale nie trzeba obtoczyć roladę w bułce tartej. Tak przygotowaną roladę wkładamy do naczynia
Smaczne PotrawyMakę przesiać na stolnicę , zrobic dołek , dodać sól i wlać wodę.Zagnieść szybko elastyczne ciasto ,podzielić na trzy części.Dwie części przykryć ściereczką .Jedną część rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklanką krążki.Nadziewać farszem z grzybów i zlepiać pierogi.Ugotować we wrzącej ,osolonej wodzie .Smacznego!. Farsz: ************* 1mała główka słodkiej kapusty 10 dag.suszonych grzybków 2 jaja 2 cebule
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiśredni taki pośrodku :) (palnik zależy od wielkości patelni) . Pizzę najpierw smażę z jednej strony pod przykryciem około 6 – 7 minut , gdy jest podsmażona zdejmuję patelnię z gazu i przewracam placek na drugą stronę (dokładnie widać na filmiku) . Po przewróceniu powierzchnię pizzy smaruję sosem, nakładam dodatki, ponownie nakrywam patelnię pokrywką, stawiam na gazie i smażę jeszcze około 5 minut
Uwaga Babcia GotujeOkrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym sosie do którego idealnie pasuje mój ulubiony makaron bucatini i słodkawe, chrupiące brokuły. Brokuł myjemy pod chłodną bieżącą wodą, dzielimy na mniejsze różyczki. Jeśli są bardzo duże, można je przekroić wzdłuż na połowy
Karo in the Kitchenbiszkoptów pół tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Ciasto szybko zagnieść. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Łączymy z ciastem. Ciemny placek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy q 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Jasne ciasto wykładamy na blaszkę. Smarujemy powidłami. Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dodajemy
Pobite gary BarbaryRównież jogurt naturalny będzie zupełnie inaczej smakował z dodatkiem ulubionego syropu Paola. Na podwieczorek możesz przygotować budyń kokosowy i polać go aromatycznym, pachnącym syropem o smaku wiśni. Zamiast posypywać placki z jabłkami cukrem pudrem, można osłodzić je kilkoma kroplami syropu gruszkowego. Pierogi z serem czy owocami również możesz polać syropem Paola. Zupa owocowa stanie się bardziej pachnąca i będzie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżce oleju. Ostudzoną dodajemy do połączonych mięs, wlewamy kefir. Dodajemy posiekaną pietruszkę, majeranek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Robimy pierogi: Ciasto ponownie wyrabiamy. Wałkujemy na cienkie okrągłe placki. By były równe wykrawamy, np. średniej wielkości miseczką. Na środek każdego kładziemy mięso, grubości ok. 1 centymetra. Składamy i dobrze zlepiamy brzegi. Możemy zrobić ozdobną falbankę wokół
W kuchennym oknie Ewysposób podać dokładnych proporcji. Zasadą której należy się trzymać jest uzyskanie konsystencji lekko zwartego ciasta ( które da się formować). Tak wyrobione ciasto, formujemy na dwu centymetrowej grubości placek. Następnie zakładając kawałki ciasta na siebie, formujemy z niego okrągły bochenek. Chleb układamy na wysypanej mąką blasze, zostawiając go na godzinę, w ciepłym miejscu. Po godzinie ciasto dzielimy na dwie
Miód i pieprzminut do lodówki. FARSZ: Mięsa mieszamy, dodajemy posiekaną cebulę, pietruszkę oraz majeranek. Wlewamy kefir i doprawiamy do smaku. CAŁOŚĆ: Schłodzone ciasto ponownie wyrabiamy, odrywamy kawałek, wałkujemy na cieniutki, okrągły placek . Na połowę nakładamy porcję farszu ( ok. 1 cm ), zamykamy drugą połową i zalepiamy pierogi. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony ( na rumiano ). Podajemy gorące
Ostra na Słodko