placki - 22990 przepisów (strona:864/1533)

Fusion po całości - sam nie wiem jak nazwać taki twór :) 163

musiał najpierw przypłynąć z Europy druga to kapusta kiszona w cieście czyli fuczki, o których pisałem już dawno temu przy okazji mojej podróży w Bieszczady trzecia to okonomiyaki czyli placki z kapusty w cieście naleśnikowym czwarta to kimchi, o której pisałem w poprzednim wpisie, a której narobiłem całkiem sporo W wyniku tego powstało mi takie coś, zupełnie

Kryzysowa Książka Kucharska
Pełnoziarniste naleśniki pomarańczowe 156

wody mineralnej gazowanej po łyżce nasion (siemię lniane, sezam, słonecznik) Dodatkowo: dżem pomarańczowy Stovit serek ricotta 1 pomarańcza płatki migdałowe Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy ze sobą i smażymy placki (ja ponieważ dodaję olej do ciasta, smażę na suchej patelni). Usmażone naleśniki smarujemy serkiem ricotta oraz dżemem pomarańczowym, a następnie dekorujemy plasterkami pomarańczy i płatkami migdałowymi

Cynamonowe szczęście
pizza z patelni 324

patelni, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z pokrojoną cebulką. paprykę kroimy w wąskie paseczki i również podsmażamy na patelni. Wszystko raczej podsmażamy osobno. Z wyrośniętego ciasta formujemy placek o średnicy patelni, w moim przypadku średnica ok. 29 cm. Przekładamy na suchą patelnię przykrywamy pokrywką i podsmażamy na mały ogniu ok. 4 min. Następnie odwracamy na drugą stronę

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z mięsem 122

oraz ciepłą wodę , następnie wszystko razem zagniatamy , kiedy ciasto będzie za twarde , można dolać wody .  Kiedy ciasto mamy gotowe , odcinamy kawałek i wałkujemy na nie zbyt mocno cienki placek , ale i też nie za gruby , kółka wycinamy szklanką bądź czymś wygodnym dla siebie , i zaczynamy wykładać nasz mięsny farsz , zlepiamy i układamy na deskę posypaną mąką , między czasie

Mój Smak
Pychotka z migdałami 553

łyżki mąki ziemniaczanej – 4 łyżki cukru – cukier waniliowy   Wykonanie: Ciasto – Zagnieść wszystkie składniki ciasta i podzielić na 2 części, bo pieczemy 2 placki. – Blaszkę o wymiarach 25×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasto – ja robię kulę, kroję na plastry i układam na dnie

To co kocham
Pizza na podpłomyku z pesto z rukoli 98

możesz użyć np. mozzarelli lub innego sera świeża rukola Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto na podpłomyki, czyli mieszamy mąkę z taką ilością wody, aby powstało ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Wykrawamy krążki. Smażymy na suchej patelni, na małym ogniu z jednej strony. Obracamy, smarujemy grubą warstwą pesto. Na każdy podpłomyk kładziemy kawałki sera, oprószamy ostrą papryką i czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
Drożdżowe serduszka dla Babci i Dziadka 168

się mleka. Gotujemy ciągle mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji.  Gdy ciasto podwoi objętość dzielimyna 8 mniej więcej równych części. Na podsypanym delikatnie mąką blacie wałkujemy każdą na okrągły placek o śr ok 20cm. Nakładamy po łyżce budyniu i łyżeczce dżemu. Rozprowadzamy równomiernie i zwijamy w rulon, który składamy na pół. Obracamy zgięciem do siebie, nacinamy ostrym nożem

Kuchnia w czekoladzie
Ptasie mleczko 1015

kaszę. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż do zgęstnienia. Następnie zestawiamy z ognia i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodając przestudzony budyń z kaszą. Masę przekładamy na przestudzony placek. Wszystkie składniki polewy łączymy, nastawiamy na ogniu i mieszamy do połączenia się składników. Przygotowaną polewą polewamy ciasto

Zainspirowana w kuchni
JAK UPIEC DOMOWE PYSZNE PĄCZKI - PRZEPIS RODZINNY 160

hakami 7 minut. Ja dla wygody ustawiam sobie czas,od czasu do czasu lekko podsypuję mąką ciasto jeśli wyrabiam je rękami.Gdy już jest gotowe ,lśniące rozwałkowujemy je na placek o grubości 2 cm.nie cieńsze! Wycinamy szklanką krążki i NADZIEWAMY je  odrobiną konfitury.Zlepić je dokładnie i zostawić na 30 minut do wyrośnięcia.PRZYKRYĆ ściereczką.W rondlu rozgrzać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Grzany cydr z karmelem i cynamonem 137

ważne znaczenie- nie ma ryzyka, że cukier się od razu spali; 2. równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni dna i ścianek, dzięki czemu karmel (i nie tylko- mięso, omlety, placki) karmelizuje się równo po całej powierzchni, a nie miejscami. Wiąże się to więc z większą efektywnością smażenia/pieczenia, czyli także i z oszczędnością; 3. ma pojemność

Kraina Miodem Płynąca
Bułki pszenne klasyczne 148

godziny lub do podwojenia objętości ciasta. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 8 równych części i formować z nich gładkie bułki. Aby miały ładny kształt najlepiej najpierw uformować nieduży placek, a potem zawinąć jego brzegi pod spód do środka. Bułki, łaczeniem do dołu, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć i delikatnie obsypać mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić

kuchnia doski
Chaczapuri adżarskie 2464

oraz masło. Doprawiamy pieprzem (solić nie trzeba, gdyż słona jest feta), mieszamy. Wyrośniete ciasto dzielimy na 3-4 części. Z każdej formujemy kulę, a następnie wałkujemy je na podłużne placki. Na środek wyładamy farsz. Brzegi ciasta zwijamy do środka, końce ciasta łączymy ze sobą, formując łódeczki. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na około 9 minut

Smaki Na Talerzu
Szarlotka z budyniem + zestawienie wypieków z jabłkami :) 205

pudrem :)   Zapraszam również na inne moje cuda z jabłkami :)   Szarlotka - przepis od babci   Szarlotka z kremem francuskim zapiekana   Mini Apple Pie - mini szarlotki:)   Placek wykwintny z jabłkami   Ciasto ucierane z owocami i kruszonką   Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym   Tarta biszkoptowa z chleba razowego i orzechów z karmelizowanymi jabłkami

coolinarny
Nowy Jork na Talerzu - Jedna z moich ulubionych książek! 155

proporcje i kilka dodatkowych wskazówek. Podzielona jest na rozdziały: Wprowadzenie Uwagi i wskazówki Śniadania Sałatki Kanapki, tarty,pizze Dania główne: wegetariańskie Dania główne: owoce morza, drób, mięso Słodycze Ciasteczka Placki i tarty Ciasta Puddingi i inne słodkości Przekąski i napoje na przyjęcia Miary Stwórz swoją własną kuchnię Podziękowania Alfabetyczny spis potraw Indeks potraw według posiłków Indeks składników Jest

Blondynka Gotuje
SZARLOTKA SYPANA 106

minut. Schłodzone ciasto posypać cukrem pudrem. Szarlotka doskonale smakuje z lodami :) Jeśli chcecie aby ciasto było wyższe można użyć mniejszej formy, ja tym razem chciałam uzyskać cienki placek, dlatego użyłam tortownicy średnicy

Zrób to smacznie