placki - 22990 przepisów (strona:839/1533)

Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 149

boczniakami i wołowiną konfitura z czerwonej cebuli grillowane tofu z chutney z mango i pomidora z sosem winegret z curry pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy

Moja pasja smaku
Kokosowe amoniaczki na maslance 132

ciasto. Wkładamy do lodówki na 20 - 30 min. Blachę smarujemy tłuszczem. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja góra dół. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na 3-4 mm placek. Wycinamy dowolne kształty i przenosimy na natłuszczoną blachę. Ważne, aby zachować dość spore odstępy, ciasteczka naprawdę porządnie urosną. Pędzelkiem smarujemy każde ciasteczko roztrzepanym jajkiem, posypujemy cukrem i wiórkami

Kuchnia od dwojga
Prosty placek jogurtowy z morelami 150

obliczem! Zmieszajcie ze sobą te kilka prostych składników, by już za niedługą chwilę zanurzyć się w pysznym, delikatnym kawałku ciasta i wystawić twarz do słońca w morelowym uśmiechu :) Jogurtowy placek z morelami Potrzebujesz: 150g jogurtu naturalnego 2/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 dojrzałych moreli cukier puder do posypania

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Naleśniki orkiszowe ze szparagami, mozzarellą i szpinakiem 211

wody mineralnej nadzienie: 10 szparagów 5 plasterków szynki z indyka 10 plasterków mozzarelli 400 g świeżego szpinaku świeża bazylia pomidorki truskawkowe Pomieszać dokładnie składniki na naleśniki, usmażyć placki. Szparagi umyć, smażyć około 3 minuty na patelni grillowej Szpinak umyć, blanszować na patelni Do naleśnika nadkładać plasterek wędliny, 2 szparagi, 2 plasterki mozzarelli i listki bazylii Podawać z pomidorkami

Ania i Marcin gotują
Racuchy z bananami 153

pewno bardzo dobrze wie, że jestem fanem placuszków. Tym razem przyszedł czas na puszyste racuchy z bananami , które zatrzęsły moim światem podczas dzisiejszego śniadania. Skąd w ogóle koncepcja na placki z bananami? Po prostu nakupiłem bananów z myślą o koktajlach i… odechciało mi się koktajli. Zostałem z masą bananów, które są dojrzałe i czekają, żeby je zmaltretować

Blendman
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 145

powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W cieście maczamy kwiaty, trzymając za łodyżki i kładziemy na patelnie na rozgrzany olej.  Po chwili delikatnie, za pomocą nożyczek, odcinamy zielone łodygi. Placki odwracamy na drugą stronę i smażymy do zrumienienia.  Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Koktajl z kaszy jaglanej i mango 161

Kasza jaglana zdrowa i pyszna, niedoceniana nadal choć coraz więcej jadana w domach. Można z niej wyczarować wszystko zapiekanki, koktajle, placki, naleśniki, ciasta i wiele innych, uniwersalna ci ona jest bardzo. Dziś włożyłam do blendera, zmiksowałam i wypiłam, pyszne było a teraz chcę się z Wami podzielić przepisem. Koktajl z kaszy jaglanej i mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza makaronowo- serowa 152

dodatkiem oleju. Odcedzamy. Mozzarellę drobno kroimy lub ścieramy na tarce, dodajemy do makaronu razem z jajkiem i mąką. Doprawiamy odrobiną pieprzu, mieszamy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i formujemy placek o śr ok 20 cm. Układamy plastry boczku i posypujemy kaparami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C z termoobiegiem przez ok 15 min (do zrumienienia). Podajemy z ulubionym

Kuchnia w czekoladzie
Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis 150

było tym razem. Myślami już prawie byłam na Wsi, ciałem niestety tkwiłam w krakowskich korkach. W żołądku ssanie, a pomysłu na obiad nadal brak. Przecież nie mogę żyć plackami ziemniaczanymi, bo z całym dla nich szacunkiem, smakowitością i miłością absolutną, wszystkie moje treningi będę mogła włożyc w kubeł, za to w drzwi dosyć szybko przestanę się mieścić

Kate's Kitchen
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 310

Kruche ciasto z pianką z białek i budyniem, a do tego ulubione truskawki. Wykonanie ciasta – Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia wymieszać razem. Do

Kuchnia Pokoleń
Rafaello z bananami 145

papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przeciąć na dwa placki.    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.  Śmietanę ubić na sztywno,wlać przestudzoną czekoladę,miksować i na koniec dodać płynną żelatynę.  Na biszkopcie ułożyć przecięte wzdłuż banany

Kolorowa kuchnia Elki
Bułeczki z budyniem 295

wystudzone masło. Ciasto przykryj i odstaw , aby lekko podrosło. Ciasto przełóż na oprószony mąką stół i zagniataj, aż zacznie odchodzić od ręki. Odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm. Wycinaj z niego metalową obręczą krążki o średnicy 7 cm. Foremką wytnij w każdym krążku środki o średnicy 2 cm. Na dnie każdej dziurki połóż

Różne smaki w kuchni
„Sernikowe” placuszki z tofu 168

Swojego czasu bardzo smakowały mi desery z użyciem twarogu – wszelkiego rodzaju serniki, naleśniki czy placki z dodatkiem białego sera były moją wielką miłością. Dlatego też nie widzę powodu, aby w powyższych deserach nie użyć tofu, które jednak warto nadkwasić odrobiną soku z cytryny, dzięki czemu uzyskasz efekt podobny do tego twarogowego, jednak bez charakterystycznego mlecznego posmaku. Nie pasuje

Roślinna - blog wegański
Chrzan 112

zostawiamy do wystudzenia. Chrzan czyścimy i obieramy. Następnie zcieramy/rozdrabniamy go bardzo drobno, najlepiej w jakimś robocie kuchennym (im drobniej tym lepiej, ja użyłam robota kuchennego z tarką jak na placki ziemniaczane). Uważajcie bo po starciu chrzan ma bardzo intensywny zapach, więc lepiej się nad nim nie pochylać;) Starte korzenie odrazu przekładamy na durszlak i musimy go przelać – sparzyć

PatiGotuje