placki - 22990 przepisów (strona:373/1533)

Placek z morelami i rabarbarem pod bezą 91

stworzyłam przepyszne ciasto z owocową marmoladką. Dojrzałe i słodkie morele oraz łodyżki rabarbaru, przykryte bezową pierzynką. Ciasto nie jest za słodkie, ponieważ lekko kwaskowate nadzienie owocowe, równoważy smak. Polecam placek do kawy albo na słodkie śniadanie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Rabarbarowo morelowe ciasto z bez\u0105 i ros\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/beza-z-rosa.jpg(...)bezie powinny pojawić się kropelki rosy. To wygląda prześlicznie i przepysznie. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto Artykuł Placek z morelami i rabarbarem pod bezą pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 132

cały płyn odparuje, a cebula stanie się miękka. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Studzimy. Zakręcone bułeczki: Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 132

cały płyn odparuje, a cebula stanie się miękka. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Studzimy. Zakręcone bułeczki: Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarniste tortille z hummusem 99

kulki, a później rozwałkuj na placki. Jeśli ciasto się przykleja podsyp je lekko mąką. Tortille smaż na patelni bez dodatku tłuszczu przez ok. minutę z każdej strony. Gotowe placki kładź jeden na drugim pod wilgotną ściereczką, aby były nadal elastyczne. Podawaj np. z hummusem, sałatą i warzywami. Wartość odżywcza Kalorie: 682 kcal Białka: 23 g Tłuszcze

Mrs. Endorfina
Pizza diavola na cieście z kalafiora 95

placek o średnicy około 20 cm, z wyższym rantem na brzegach. Ciasto powinno mieć około pół centymetra grubości. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut Krok 5 Kiedy placek się przypiecze, wyciągnij go z pieca, posmaruj sosem pomidorowym, połóż na nim plasterki chorizo, na nich rozłóż porwaną na kawałki mozzarellę oraz pokrojonego w plastry pomidora. Wstaw do pieca

Niedzielny kucharz
Placek z rabarbarem i wiśniami 93

zajadałam go tylko z cukrem i wtedy się w nim zakochałam. Teraz jak tylko się pojawia zaraz zaczynam wymyślać potrawy. Tym razem padło na placek, zapraszam gorąco. Rabarbarowy placek. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuszki jogurtowe z bananami 100

jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia *** *** Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony) *** *** Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką 83

Jeśli będzie zbyt suche dodajemy więcej wody, jeśli zbyt lepiące się - więcej mąki. Z ciasta formujemy wałek, który kroimy w szersze plastry. Każdy z nich rozwałkowujemy na cienki placek - najlepiej, aby były podobnej grubości i wielkości, usmażą się jednakowo. Tak rozwałkowane placki układamy na rozgrzanej suchej patelni i smażymy z obu stron, aż pojawią się brązowe plamki

Moja smaczna kuchnia
Tortilla z kurczakiem i rukolą 107

czasu do czasu kupuję placki tortilli i robię taki szybki obiad. Moje dodatki to tylko propozycje. Taką tortillę można też spakować sobie do pracy. Składniki: 1 pierś z kurczaka + dowolne przyprawy rukola pomidory ogórki żółta papryka sos czosnkowy ( KLIK ) Sposób wykonania: 1. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w paski, posypać ulubionymi przyprawami i dobrze wymieszać. Usmażyć na niewielkiej ilości(...)oleju. 2. Warzywa dowolnie pokroić. 3. Placek tortilli podgrzać na suchej patelni z obu stron. Zdjąć z patelni, nałożyć rukolę, kurczaka i pozostałe warzywa. Dodać trochę sosu czosnkowego. Zwinąć i zajadać. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Placek z rabarbarem i truskawkami, czyli klasyka wiosennych słodkości 124

warzyw, a wśród nich pierwszy rabarbar i truskawki. Połączenie tych dwóch to absolutna klasyka i wiosenny must have na talerzach. Pod kruszonką, w jogurtowym deserze albo pod postacią placka z owocami, ten duet zawsze wyśmienicie się sprawdza! Na kuchennym blacie dziś pyszni się rabarbarowo-truskawkowe niebo pod kruchą kratką z ciasta. Słodycz truskawek i delikatna kwaskowatość rabarbarowych łodyg idealnie(...)kubku ulubiona herbata albo kawa i kawałek ciasta wypełnionego po brzegi rabarbarowo-truskawkowym romansem z wiosną ♥ Wiosna za oknem, wiosna na talerzu, wiosna w głowie...biegnijcie po rabarbar! :) Placek z rabarbarem i truskawkami Ciasto: 200g mąki 90g masła 4-5 łyżek zimnej wody 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 300g rabarbaru 250g świeżych truskawek skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżeczka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rurki z kremem 81

cytryny (opcjonalnie) Przygotowanie: Mąkę, masło i śmietanę oraz szczyptę soli zagniatamy szybko. Ciasto owijamy folią i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy na cienki placek. Placek kroimy na długie paski o szer. ok. 1,5 cm. Każdy pasek nawijamy na foremkę do formowania rurek posmarowaną lekko masłem. Nawijanie zaczynamy od węższej strony foremki. Ciasto posypujemy

Bon appetit mon amie
Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku 131

podzielić na porcję, po 4-5 sztuk na jedną porcję. Na patelni rozgrzać olej, wlać 2-3 łyżki ciasta, porcję szparagów zanurzyć w cieście, wyłożyć na patelnię, na podsmażany placek. Smażyć przez około 2 minuty, następnie delikatnie nałożyć brzegi placka na szparagi i odwrócić na drugą stronę. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty, aż się ciasto zarumieni

Smaki Armine
Bułeczki twarogowe z nadzieniem 96

twarogu (150g) rozetrzeć z białkiem i cukrem, dodać skrobię ziemniaczaną i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 8 równych części. Palce oprószyć mąką, każdy kawałek ciasta spłaszczać, formując okrągły placek. Na jeden brzeg placka wyłożyć łyżkę nadzienia, przykryć drugim brzegiem. Gotowe bułeczki wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową i posmarować rozkłóconym żółtkiem. Piec

Smaki Armine