ściereczką. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać[jeśli ciasto będzie suche dodać odrobinę zimnej wody] Ciasto rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii, na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - nadzienie, lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować
Moje domowe kucharzeniepuszystym cieście racuchów przygotowanych bez drożdży. Idealne na śniadanie, czy kolację! To mój sprawdzony przepis na błyskawiczne racuchy z twarogu lub serka homogenizowanego z dodatkiem proszku do pieczenia. Puchate placki z dodatkiem pasty waniliowej, obsypane cukrem pudrem, można je jeść z miodem, konfiturą, czy innym ulubionym słodkim dodatkiem. Przygotowuję je w 5 minut. Idealne na śniadanie, czy też
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzeby nie smażyć zbyt długo ani zeby ogień nie był za duży (może nam się wtedy przypalić). Placek z Tapioki smarujemy serkiem , kładziemy plastry banana i pokrojoną czekoladę. Placek możemy zawinąć. Smacznego
Gotowanie Patkiściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. Po tym czasie, rozwałkowujemy ciasto na stolnicy na placek o wielkości około 35 x 45 cm. Placek smarujemy roztopionym masłem i posypujemy cynamonem oraz cukrem. Rozsmarowujemy dokładnie po całej powierzchni. Następnie tniemy ciasto na prostokąty - powinno wyjść około 20-24 szt. Prostokąty układamy jeden obok drugiego
Kuchnia MagdaLenyściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. Po tym czasie, rozwałkowujemy ciasto na stolnicy na placek o wielkości około 35 x 45 cm. Placek smarujemy roztopionym masłem i posypujemy cynamonem oraz cukrem. Rozsmarowujemy dokładnie po całej powierzchni. Następnie tniemy ciasto na prostokąty - powinno wyjść około 20-24 szt. Prostokąty układamy jeden obok drugiego
Kuchnia MagdaLenynajmniej na 3-4 godziny by smaki przegryzły się. Drobno poszatkowaną kapustę oprószamy solą. Ogórki kroimy w plasterki. Teraz czas na przygotowanie wrapów. Placki tortilli lub naleśniki podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali by stały się elastyczne. Na każdy placek nakładamy na jeden z brzegów trochę kapusty, plasterki ogórka i trochę śledzi w sosie, zwijamy wrap. Artykuł
Dorota Smakujecukier i cynamon. TARTALETKI Ciasto dzielimy na 6 porcji, każdą rozwałkowujemy na okrągłe placki o grubości 3 mm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka rozkładamy na plackach, brzegi ciasta zawijamy do góry, robimy zakładki, tak aby zakryć część owoców. Blaszkę wkładamy na 30 minut do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik na 200°C. Tartaletki pieczemy około 40 minut
Tajemnice Smakurodziny 😄 Tacos - przepis na 12 sztuk Do przygotowania tacos będziesz potrzebować: limonkę, 2 ząbki czosnku, papryczkę chili, awokado, 2 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczkę słodkiej papryki, pierś z kurczaka, 3 placki tortilli, czerwoną cebulę, 150g pomidorków koktajlowych, kilka gałązek kolendry, sól i pieprz do smaku. 1. Limonkę umyj, sparz i zetrzyj skórkę oraz wyciśnij sok. 2. Czosnek i papryczkę chili(...)skórkę z limonki. W ten sposób przygotujesz marynatę do mięsa. 5. Mięso pokrój w paseczki, włóż do marynaty, przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut. 6. Z każdego placka tortilli wytnij po 4 krążki i zawiń je w folię aluminiową, aby nie wyschły. 7. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a pomidorki w kostkę. 8. Na patelni rozgrzej
Z notatnika dietetykazagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 równe części i rozwałkować każdą część na na placek o wymiarach blachy. Blachę o wymiarach 36 x 25 cm wysmarować masłem. Jeden placek położyć na spód blachy, posypać kaszą manną. Na kaszę ułożyć pokrojone w plastry jabłka. Następnie wylać jeszcze gorący budyń waniliowy - wyrównać wierzch i przykryć druga częścią ciasta. Wierzch ciasta
Ciastka - domowe słodkościpatelnię do kurczaka, wrzucamy jarmuż i pomidory, podsmażamy wszystko kilka chwil aż jarmuż zmniejszy swoją objętość i zmięknie. Finalnie doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Czas na składanie wrapów. Placki tortilli lub naleśniki podgrzewamy na suchej patelni lub w mikrofali by stały się elastyczne. Na każdy placek nakładamy na jeden z brzegów część farszu, zwijamy wrap. Artykuł Wrapy
Dorota Smakuje