O plantanach już Wam pisałam a dziś przedstawiam łatwe, proste i pyszne placuszki na śniadanie. Użyłam tutaj plantanów w II stopniu dojrzewania czyli z żółtą skórką
Moje Małe CzarowanieRabarbar jest znakomitym dodatkiem do soków np z malinami, a także do placków drożdżowych czy drożdżówek. Znany jest także kompot z rabarbaru. Roślina ta może być także wykorzystywana do produkcji wina owocowego. Możemy go także jeść na surowo z cukrem. Ma kwaskowaty smak. Zawiera żelazo,kwas jabłkowy i kwas szczawiowy wskutek czego usuwa wapń z organizmu i może prowadzić
Anioły w kuchniWstałam rano i zastanawiałam się co zrobić na sniadanie mojej 1,5 rocznej córeczce. Przecież ile można jeść kaszek, owsianek czy kanapek. I tak wpadłam na
kuchnia doskiOmlet z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Całość posypana startym parmezanem. Szpinak należy wcześniej rozmrozić. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i
BullioOstatnio dopadło mnie choróbsko i przez długi czas byłam na lekkostrawnej diecie ryżowej. Po tygodniu, nie mogłam już patrzeć na płatki ryżowe na śniadanie, więc postanowiłam
Mienta blogBurgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu
Moja DelicjaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 (wyszło 14 naleśników) ŚREDNICA PATELNI: 22 CM. Składniki na naleśniki
JejKuchniaPlacuszki z brokułami, szynką i serem to mój pomysł na szybkie danie do pracy. Przyznam, że placuszki były jedynym wielkim eksperymentem i nie sądziłam, że wyjdą
Kuchnia Bazyliidodać świeżej natki pietruszki do smaku. Łyżki użyte w przepisie nie były zbyt głębokie. Składniki użyte w przepisie wystarczą na co najmniej 4 porcje. Sos idealny do mięs i placków smacznego
rozgotowanaOstatnio naszło mnie na różnego rodzaju placuszki . Zaletą tego typu dania jest to, że ich przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu. Miesza się zaledwie kilka składników
Pobite gary Barbarysztywno. Do blaszki przekładamy spodnią część ciasta, na nią wykładamy kwaśny dżem wiśniowy najlepiej swojski z kawałkami wiśni.Na wiśnie wykładamy większą część masy i przykrywamy górnym plackiem kakaowym.Wierzch smarujemy resztą may i posypujemy pokruszonym ciastem. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej godzinkę. Życzę udanych wypieków i smacznego :) Asia. Ciasto podałam na talerzyku z Galerii
Sama słodycz i szczypta chiliNa weekendowe śniadanie, na deser lub podwieczorek. Gofry to zawsze dobra opcja :) Tym razem, bez laktozy, na mleku roślinnym. Podane ze wszystkim na co mieliśmy ochotę
Mienta blogPod koniec kwietnia miałam przyjemność, a właściwie moje pociechy ją miały – bo to one były testerami ;), wziąć udział w projekcie Danonków na platformie TRND, który
Słodkie okruszkiOstatecznie lud ten został zromanizowany, a Rzymianie, typowo dla swojej cywilizacji, wchłonęli zdobycze cywilizacyjne podbitego narodu. Sam wypiek był lekko zmodyfikowaną wersją znanych na całym świecie podpłomyków, czyli płaskich placków. No, może nie lekko, bo istotnym składnikiem były drożdże, które miały zwiększyć objętość ciasta. Sama idea zwiększania objętości ciasta została wymyślona po drugiej stronie basenu Morza Śródziemnego przez Fenicjan, czyli
Kryzysowa Książka Kucharska