placki z serem - 3507 przepisów (strona:117/234)

Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 171

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci aromatycznego wędzonego łososia, który idealnie komponuje się ze słodkością gruszki i żurawiny oraz wyrazistym smakiem sera pleśniowego. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 95g masła extra 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze przepisy we wrześniu 169

SNICKERS ZE SŁODKO SŁONYM KARMELEM  LINK CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI BEZ GLUTENU LINK PUSZYSTE PLACKI Z JABŁKAMI LINK NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE

Zdrowie i pysznie na talerzu
Struklji - rolowane pierogi z serem 239

napierogi. Zawinąć w folie i odstawic na 30 minut, by odpoczęło twaróg (użyłam gęstego, gładkiego sera z wiaderka)wymieszać z żółtkiem i cukrem ciasto rozwałkować bardzo cienko na kształt dużego prostokąta. Posmarowac przygotowanym serkiem pozostawiająć od brzegó 20 cm wolny rant. Brzeg placka posmarować lekko wodą, by ciasto lepiej się zlepiło i zawinąć w roladę. Boki zawinąć pod spód

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 156

Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera to mój sposób na sycące i pachnące latem danie. W przepisie wykorzystałam sos

Pieguskowa Kuchnia
Knedle z truskawkami i czekoladową nutą 159

praskę do ziemniaków (ewentualnie mielimy w maszynce). To samo robimy z serem. Łączymy ziemniaki i ser oraz jajko,mąkę (sypałam trochę "na oko") i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciast formujemy w dłoniach kulkę, którą następnie rozpłaszczamy. Na środku każdego placka układamy truskawkę oraz mały kawałek czekolady. Zwijamy i tworzymy kulkę. Knedle gotujemy w lekko osolonej wodzie

Bon appetit mon amie
Domowa włoska pizza z pieca na cienkim cieście 150

ciasta i temperatury piekarnika). Upieczona pizza idealnie smakuje skropiona oliwką z oliwek, dodatkową posypką z sera parmezan oraz świeżą rukolą. Niewykorzystane ciasto można zamrozić i przy następnej okazji wykorzystać do przygotowania pysznej włoskiej pizzy. Wystarczy zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy pomocy wałka) i dalej przygotowywać pizzę wedle własnych upodobań. SOS POMIDOROWY: 1 puszka

Calzonella.com
Sernik Anastazji / gotowany 493

części i upiec oddzielnie na złoty kolor. Masa serowa: Do sera dodać masło, jajka, cukier, cukier wanilinowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepany w mleku budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą. Najpyszniejszy sernik . ! Bardzo delikatny. Ciasta po upieczeniu warto nawilżyć przegotowaną wodą

Pychotkaaa
Placek z cukinii z cebulą i boczkiem 199

150 g cukinii 2 łyżki mąki 2 plastry boczku 1 mała cebulka czerwona 20 g żółtego sera 1 jajko pieprz ziołowy staropolski sól Cukinię zetrzeć na

Gotowanie jest łatwe
Pierogi ruskie 156

złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty

Camilla w kuchni
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 189

dodajemy do sera, dolewamy oleju, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, całość mieszamy (można kostki sera delikatnie zgnieść widelcem). Ciasto dzielimy na kulki wielkości śliwki. Rozwałkowujemy, na środku każdego nakładamy po  łyżeczce serka, całość składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy i rozwałkowujemy na plackiPlacki podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Pod koniec smażenia, placki

Moniki Smakołyki
SERNIK GOTOWANY 1641

popęka :)) Można go robić na zwykłych biszkoptach, herbatnikach, można przekładać nim biszkopt czy  miodowe placki. Myślę, że ten serniczek niesłusznie odszedł w zapomnienie, wyparty 1000 innych słodkich nowinek... czas  więc odświeżyć przepis :)) Składniki: (na tortownicę 23 cm) 1 kg białego zmielonego sera (ja użyłam już zmielonego z wiaderka) 4 całe jajka 1 szklanka cukru 1 kostka masła

Walijskie Pichcenie
Chyba winna Wam jestem podsumowanie... z jajem? 235

Lawendowy Poranek)Jedzonko do pracy czyli tortilla z jajkiem (Codzienne Gotowanie)Tosty. Placki i inne zapiekanki:Szybki i proste zapiekanki z jajkiem i suszonym pomidorem (Jak zdrowo żyć i nie zwariować)Jajeczne muffinki (Misiu Lubi Zjeść)Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami (Gorący kąsek)Placuszki otrębuski z żurawiną, migdałami i suszonym mango

bastalena
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 138

cukru Ok. 7 gram drożdży 500 gram szparagów 100 ml serka mascarpone 50 gram sera mozzarella 2 małe cebule 1 ząbek czosnku Rozmaryn Tymianek Oliwa z oliwek Pizza pełnoziarnista. Zawsze, gdy przyrządzam taką pizzę to mam nadzieję, że dzięki zastosowaniu mąki pełnoziarnistej i niewielkiej ilości sera zawiera nieco mniej kalorii niż tradycyjna. Można ją upiec również z pomidorami(...)naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł

Markowy smak
PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 201

szpinakiem. Ja zastosowałem szparagi ale dodatki można komponować w zależności od upodobań i dostępności produktów. Napisałem … lub szpinakiem… i już mi chodzi po głowie szpinak, jako dodatek oczywiście z serem feta. Mąkę przesiewamy do miseczki, drożdże rozrabiamy z letnią wodą i cukrem, odczekujemy chwilkę i dodajemy do mąki. Dolewamy oliwę i dodajemy sól. Ciasto wyrabiamy do chwili, aż przestanie przyklejać(...)naczynia w którym wyrastało i ugniatamy krótko formując kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł

Markowy smak
TARTA z porem 196

boczku wędzonego1/2 papryki1/3 kostki sera typu fetagarść czarnych oliwek150 g śmietany 18%3 jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskieMąkę przesiać, dodać pokrojone w drobną kostkę masło, sól i jajko. Zagniatać, dodać wody i wyrobić ciasto.Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do lodówki.Zimne ciasto rozwałkować na placek o średnicy nieco większej niż forma(...)minut.W tym czasie przygotować nadzienie.Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Dodać pokrojonego w plastry pora. Podsmażyć. Dodać paprykę, pokrojoną w kostkę i oliwki w plastry. Na koniec dorzucić pokruszony ser.Śmietanę połączyć z jajami, solą i przyprawami.Na podpieczony spód wyłożyć boczek z warzywami, zalać śmietaną z jajami.Zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pizza co w duszy gra 173

oliwy NADZIENIE: 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem 2 łyżki ketchupu 4 pieczarki 4 pomidorki koktajlowe 4 plastry boczku 1/2 papryki 1/2 czerwonej cebuli 100 g żółtego sera zioła dalmatyńskie do smaku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania 1. Ciasto: Ciepłą wodę łączymy z ciepłym mlekiem, dodajemy drożdże i łyżeczkę cukru, oprószamy odrobiną mąki i odstawiamy zaczyn(...)dzielimy na dwie części wałujemy na okrągły placek. 2. Nadzienie: Pieczarki myjemy kroimy na plastry, cebulę w piórka a paprykę w paski.Pomidorki na połówki. Ketchup mieszamy w miseczce z pastą z suszonych pomidorów, smarujemy pizzę, rozkładamy na niej pozostałe pokrojone składniki,oprószamy solą pieprzem i ziołami dalmatyńskimi posypujemy startym na tarce serem żółtym.Wkładamy na nagrzanego piekarnika

Wanilia i Kardamon
Placki cukiniowo - marchewkowe z kozim serkiem 166

koziego sera szczypiorek natka pietruszki Przygotowanie: Cukinie i marchewki obieramy ze skóry i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do starkowanych warzyw. Do nich dodajemy jajko oraz mąkę pełnoziarnistą. Wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli masa wydaje nam się być zbyt rzadka - możemy dodać więcej mąki. Placki smażymy na mocno rozgrzanym

Taste Therapy
Ciasto serowo- jabłkowe 507

Pyszne kruche ciasto przełożone masą serową i jabłkową najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień jak placki zwilgotniejj od mas ale czy tak długo dotrwa

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Makaron z kurczakiem w sosie jogurtowo- serowym 130

przepyszne danie z kurczaka w sosie jogurtowo- serowym. Zawsze przyrządzałam sos ze śmietany kremówki i sera teraz chciałam, aby nie było tak kalorycznie, więc zamiast śmietany użyłam jogurtu. Składniki: Makaron 300 g mąki 3 jajka sól Sos jogurtowo-serowy jogurt naturalny - 250  ml ser żółty -100 g  cebula - 1 szt czosnek - 2 ząbki masło - 2 łyżki sól(...)kurczaka - 400 g Przygotowanie: Makaron Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, zrobić w mące dołeczek i wybić do niego jajka,  zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Rozwałkować ciasto na placki, zwinąć w rulony i kroić w  paski, tak jak na makaron tagliatelle. Sos: Masło roztopić na patelni, dodać obraną i pokrojoną cebulę w kostkę przesmażyć na rumiano

Kuchnia Danusi