placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:164/228)

Pieczone naleśniki z serem 129

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od 

Marta Gotuje
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 193

Len... Piękny i bardzo cenny dla naszego zdrowia. Nie będę was zanudzać wymieniając jego prozdrowotne właściwości, ale dodam że warto go spożywać. Ostatnio przy okazji pojawienia

vaniliowoczekoladowa
Ciasto kokosowe na biszkopcie 209

Rozpływające się w ustach, mega delikatne ciasto kokosowe na biszkopcie nasączonym aromatycznym likierem Amaretto. To bez wątpienia super proste w przygotowaniu ciasto inspirowane pysznymi pralinkami Raffaello. Biszkopt jest bardzo lekki i niesamowicie puszysty. Masa mleczno – śmietanowa natomiast gęsta i bardzo delikatna. Wszystko idealnie komponuje się w jeden z najlepszych deserów, jakie przygotowaliśmy. Ciasto Raffaello to z pewnością piękny(...)koniec partiami wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę piekarnikową wyłożoną papierem i oprószoną mąką. Wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 10 minut. Zimny biszkopt przekrawamy na trzy wąskie paski. 2. W zimnej wodzie rozprowadzamy 4 łyżki Amaretto. Następnie każdy z placków nasączmy płynem. 3. W zimnym mleku namaczamy żelatynę

Kuchnia Na Wypasie
Chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa na zakwasie 139

którzy nie mają zakwasu, a chcieliby spróbować upiec chleb bez dodatku drożdży piekarskich i przy okazji zrobić zakwas do następnych chlebów.       Zapraszam na chlebki na zaczynie z czerstwego pieczywa Oczywiście jak każdy przepis można dowolnie modyfikować dodając do środka ciasta ziarna lub posypując przed pieczeniem ulubionymi ziarnami. Chleb jest delikatny w smaku, z miękkim wyrośniętym(...)Waga każdej z nich to około 350g. Ciasto jest gęste i lepiące. Z każdej części ciasta formujemy okrągłe bułeczki, przy użyciu odrobiny mąki i rozklepujemy je w kształcie owalnego placka grubości 1-1,5cm. Układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na 45 minut. Po wyrośnięciu robimy dołki w cieście

Leśny Zakątek
KORA ORZECHOWA 230

syrop z  puszki brzoskwiń o pojemności 820 g (u mnie wyszło 200ml) ok 500ml wody (płynu ma być w sumie 700ml) 6 łyżek cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru na 500 ml mleka) 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 250 g miękkiej margaryny "Kasia" Dodatkowo: brzoskwinie z puszki o pojemności 820g 15szt. delicji pomarańczowych lub morelowych(...)cukier, miksujemy ok minuty po czym wrzucamy żółtka. Ucieramy mikserem dodając mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Kiedy wszystkie składniki ładnie się połączą d o naszej masy  wrzucamy bakalie. Mieszamy całość łyżką.  Formę  z wysokimi bokami wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 30 minut.  Studzimy przy uchylonych

Walijskie Pichcenie
Chlebek naan – indyjski chlebek z patelni 1727

Chlebki naan przygotowuję w domu od dawna, jednak dopiero ostatnio doszłam do wniosku, że może większość z Was ich nie zna. Stąd postanowiłam opublikować je na

Be Fit Be Strong
WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM 275

cukru wanilinowego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej*** 6 łyżek wody 1 łyżka mleka roślinnego Składniki na krem: 3 szklanki mleka roślinnego 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 250 g margaryny** Składniki na warstwę orzechową: 200 g orzechów włoskich  Targroch 50 g margaryny** 5 łyżek cukru *Można zastąpić zwykłym cukrem lub cukrem trzcinowym. ** Polecam(...)części. Obie części ciasta rozwałkuj do wymiarów blachy do pieczenia. Następnie przełóż pierwsze ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do rozgrzanego do 180ºC piekarnika. Piecz ok. 15 minut do zarumienienia ciasta. Na drugą porcje ciasta wyłóż warstwę orzechową i postępuj tak samo jak z pierwszym plackiem. Po upieczeniu ostudź. Miękką margarynę zmiksuj na puszystą masę

wegujemy
SZARLOTKA DYNIOWA 169

Szósta  rano, zamiast smacznie spać, to mnie się ciasto zachciało robić, wariatka jak nic. Zawsze byłam rannym ptaszkiem ale dziś, to przesadziłam. Może, to przez

pieprzny smaczek
Ciasto gruszkowo-imbirowe 174

Ciasto gruszkowo-imbirowe idealnie wpasowywuje się w dzisiejszą słoneczną pogodę. Ciasto gruszkowo-imbirowe Ciasta owocowe są najlepszymi ciastami do przygotowania w okresie letnim. W zależności od

mecooks
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 175

białka i żółtka) 7-8 łyżek kaszy manny (płaskich) 100g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 szczypta soli   Krem: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe (bez cukru) 6 łyżek cukru (płaskich)  200g masła 2 łyżki soku z cytryny  Dodatkowo: dżem/konfitura do posmarowania blatów (najlepiej jakaś kwaskowata; u mnie cytrynowa z miodem(...)białości i następnie stopniowo (po kila łyżek) połączyć z masą makową. Kolejno wmieszać kaszę i proszek do pieczenia. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć zresztą składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 60 minut  (lub dłużej; w zależności od piekarnika) w 180-190 stopniach. (Ciasto powinno być

Di gotuje
RUBASZNY MAKOWIEC 196

RUBASZNY MAKOWIEC Święta bez pysznych ciast? Niemożliwe.  Makowiec, czyli sławna strucla makowa od dawna zajmuje w kuchni polskiej wyjątkowe miejsce, bez niej do dzisiaj nie mogą się obyć święta Bożego Narodzenia. Moi Drodzy przedstawiam Wam sprawdzony przepis na świąteczny makowiec. Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 250ml mleka 100g cukru 100g masła(...)ognia. Białka ubijamy na sztywną pianę - mieszamy z farszem. Krok 3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy je na prostokątny placek o grubości 5mm i smarujemy białkiem. Przenosimy ciasto na papier do pieczenia, rozsmarowujemy nadzienie z maku, pozostawiamy nieposmarowane brzegi o szer. 1,5cm, zwijamy ciasto w rulon, owijamy papierem, zakręcamy końce papieru. Krok 4. Do foremek

Moja Książka Kucharska
Wielkanocna Baba z jajami ;) 159

karmionych paszą zbożową bez GMO. A baba również całkiem normalna. A może raczej kulebiak, tylko w formie babki? Sama nie wiem... Ale baba z jajami brzmi zdecydowanie ciekawiej, prawda? Jeżeli lubicie zieleninę powinna Wam posmakować. Baba z jajami ;) Po pokrojeniu i wymieszaniu, zieleniny wydaje się dość dużo, ale podczas pieczenia "siądzie". Układając w formie trzeba więc trochę docisnąć(...)tartą. Dodać zieleninę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Formę na babkę z kominem nasmarować masłem i oprószyć mąką, nadmiar otrzepać. Schłodzone porcje ciasta rozwałkować na cienkie placki. Większym wylepić formę. Wyłożyć część farszu. Na nim ułożyć obrane ugotowane jaja, potem resztę masy. Brzegi mniejszego placka posmarować rozmąconym żółtkiem. Przykryć formę dokładnie zlepiając brzegi. Posmarować resztą

Pełny talerz
Rogaliki serowe z amoniakiem 163

Tak siedzę i siedzę w tym domu i z nudów już sama nie wiem co ze sobą zrobić... Czytamy, rysujemy, budujemy z klocków, szyjemy dla lalek

Czary - gary w kuchni
Ciasto Pani Walewska. 140

Składniki: CIASTO 500 g mąki 220 g masła 6 żółtek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli BEZA 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej MASA 700 ml mleka 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 mały cukier waniliowy 1 laska wanilii (opcjonalnie) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki. Na cieście rozsmarowujemy połowę dżemu, następnie połowę piany i posypujemy ją płatkami migdałowymi. Pieczemy przez około 40 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta pomijając płatki migdałowe(są tylko na górną część ciasta). 1/4 szklanki cukru, cukier

Moje-pitraszenie
Drożdżowa strucla makowa 158

Świąteczna biesiada przy stole nie obędzie się bez pysznej makowej strucli, tym razem z dodatkiem dwukolorowego ciasta drożdżowego, jest prosta w przygotowaniu, bez trudu poradzi sobie z nią każdy. Przepis na dwie średnie strucle. Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej tortowej 35 g świeżych drożdży 350 ml mleka 3,2% 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej 120 g cukru(...)dwie części rozwałkować na dwa prostokątne placki, z ciasta czerwonego zrobić w rekach ruloniki rozłożyć na ukos na białym cieście co 10 cm lekko spłaszczyć wałkiem rozsmarować równomiernie masę makową -zostawiając około 2 cm od brzegów, całość zawijamy formując roladę okręcamy w papier pergaminowy i kładziemy do blaszki do pieczenia, odstawiamy na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy

Wanilia i Kardamon