placek - 3000 przepisów (strona:126/200)

Naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i groszkiem 154

mini porcje gulaszowe. Obsmażyć z każdej strony,dodać czosnek a następnie groszek.Doprawić solą, pieprzem. Dusić całość ok 5 minut. Wyłączyć gaz, dodać jogurt, wymieszać. Gotowy farsz układać na plackach naleśników, delikatnie zawinąć. Obsypać startym serem i wstawić na 1 minutę do mikrofalówki celem roztopienia sera :D Smacznego

MarciochaKucharzy
Szybkie Wrapy z kurczakiem 192

chwilę w lodówce. Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka grillować na grillu elektrycznym, nie dodając tłuszczu. Sałatę posiekać, pomidorki i cebulę pokroić w palsterki Gdy kurczak będzie już gotowy, placki Wrapów podgrzać w grillu Ciepłe wrapy polać ketchupem lub sosem czosnkowym, nałożyć sałatę, kurczaka, pomidorki, papryczkę, cebule i ser... Wszystko dobrze zawinąć i GOTOWE :D   Smacznego

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 196

pracy zakupów...dlatego dziś na śniadanie to co jest w lodówce:D Jajecznica na kiełbasie żywieckiej z Quesadilla z pieczarkami i serem SKŁADNIKI 6 jajek kilka plasterków kiełbasy 1 placek wrapa (tylko tyle nam zostało :) ) kilka pieczarek,  tarty żółty ser ketchup, sól, pieprz,przyprawa do pizzy, masło Podsmażamy na maśle pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie dodajemy rozbite jajka

MarciochaKucharzy
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 146

sól, cukier, kminek, oliwa z oliwek Ciasto na Pite robimy zgodnie z tym przepisem cisto na pite Z tą różnicą, że do przesianej mąki dodajemy łyżkę kminku Formujemy małe placki (ok 15cm).  Pieczemy na kamieniach w temperaturze 250 stopni, aż do zarumienienia. Plastry bakłażana posmarować oliwą i oprószyć solą, pieprzem i suszonymi ziołami z obu stron. Smażyć

MarciochaKucharzy
Placki cukiniowo- ziemniaczane z dwoma sosami 152

Mama przywiozła nam mega cukinie ze swojego ogródka:) mamy jeszcze końcówkę starych ziemniaków. Trzeba to jakoś wykorzystać, dlatego dziś na obiad: Placki cukiniowo- ziemniaczane z salsa pomidorowa oraz jogurtowym sosem czosnkowym Placuszki z cukinii 1 duża cukinie kilka ziemniaków 1 średnia cebula 2 jajka ok. 50 g mąki sól/pieprz olej do smażenia salsa pomidorowa: 2 pomidory kilka

MarciochaKucharzy
Leśna pizza z kurkami, boczkiem i gorgonzolą 244

oliwek i cukier. Wyrabiamy ciasto dodając etapowo zaczyn mleczno-wodny. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione odstawiamy je na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie rozwałkować ciastko na placki. W międzyczasie oczyszczone kurki podsmażamy na patelni z cebulką, po czym doprawiamy solą, pieprzem oraz gałązkami rozmarynu. Zaprawiamy śmietaną z czosnkiem, mieszamy. Na rozwałkowane ciasto nakładamy kurkowy farsz, kładziemy

MarciochaKucharzy
Sajgonki z krewetkami 162

dodajemy przypraw według uznania. Ja dodałam sól, pieprz, utartą kolendrę, kurkumę i papryczkę chilli. Po kolejnej minucie wyłączamy gaz. Papier ryżowy namaczamy kilka sekund w gorącej wodzie. Na miękki placek nakładamy farsz i dokładnie zwijamy (jak krokiety).  Smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Podajemy z sosem pomidorowo-sojowym. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pierniczki na choinkę i nie tylko 171

łyżce) mleka zagniatać ręką ciasto aż będzie średnio twarde i gęste, przypominające ciasto kruche.  Dokładnie wyrabiać rękami, aż będzie gładkie.Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na placek o grubości maksymalnie 1 cm. Foremkami wykrajać z ciasta pierniczki. Aby móc pierniczki powiesić na choince, robimy w nich dziurki wykałaczką przed pieczeniem. Posmarować rozmąconym jajkiem i układać na blasze

MarciochaKucharzy
Pizza na spodzie z cukinii 165

Wymieszać całość. Na  papierze do pieczenia  rozprowadzić „ciasto”. Rozgrzać piekarnik do 180stopni i piec do momentu aż spód pizzy się zarumieni.  Na tak przygotowany już placek, można nakładać ulubione składniki.  Następnie znów wsadzić całość na parę minut do piekarnika. I wyszła prawie dietetyczna pizza :) Mniam Mniam

MarciochaKucharzy
Sezonowe pierogi z truskawkami, mięta i czekoladą 158

międzyczasie można przygotować nadzienie i dodatki oraz wodę do gotowania pierogów. Truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wyłożyć ciasto na stolnicę i  rozwałkowywać  na cienki placek (około 2 - 3 mm). Szklanką wycinać kółka, na środek kłaść kawałek truskawki. Składać ciasto na pół i zlepiać dokładnie brzegi pierogów.   Do wrzącej wody, włożyć pierwszą partię

MarciochaKucharzy
Placki z cukinii i marchewki 144

jakoś zachciało mi się warzywnego obiadku Placki cukiniowo- marchewkowe SKŁADNIKI: 1 duża cukinia 1-2 marchewki tarty ser żółty 1-2 jajka ser feta jogurt typu greckiego klika ogórków gruntowych sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Każde do osobnego naczynia. Cukinie i ogórki oprószyć solą i odstawić do wypocenia się. Odsączyć

MarciochaKucharzy
Naleśniki z mąki kukurydzianej z kurczakiem i brokułami 150

niewielkiej ilości tłuszczu. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze z dodatkiem soli. Dołożyć do kurczaka i dodać 2 łyżki śmietany. Wymieszać.  Rozłożyć farsz na 1/4 placka naleśnika i składać go w trójkąty. Dodaj napis My zjedliśmy z sosem śmietanowo-czosnkowym oprószone szczypiorkiem. Smakowite jedzonko

MarciochaKucharzy
Rosół z mięsnymi pierogami 224

słabo doprawiona doprawić pieprzem. Odstawić na chwilę by się przegryzło Ciasto na pierogi zrobić jak zawsze według znanego i sprawdzonego przepisu: Najlepsze ciasto na pierogi Rozwałkować ciasto na cienki placek. Wyciąć koła niedużą szklanką. Nałożyć sporą ilość farszu i skleić ciasto w sakiewkę. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pierożki zalać gorącym rosołem

MarciochaKucharzy
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 253

godzinę, do czasu aż ciasto znacznie zwiększy objętość. Blat kuchenny lekko podsypać mąką, wyłożyć ciasto i powygniatać jeszcze przez chwilę, pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczyć na niezbyt duży placek by miało wysokość około 2 cm. Ostrą szklanką o dużej średnicy wycinać kółka. Z pozostałego ciasta ulepić kulkę, zagnieść, rozpłaszczyć i powycinać resztę krążków. Krążki rozłożyć równomiernie na stolnicy

MarciochaKucharzy
Pierogi ruskie z sosem z rzeżuchy 199

czasie od razu przystępujemy do robienia ciasta. Mąkę łączymy z łyżką oleju i wyrabiamy z ciepłą ( nie gorącą) wodą. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Wałkujemy je na cienki placek. wycinamy koła i nakładamy na środek kulkę farszu. Składamy na pół, zlepiamy ranty i wykonujemy falbankę. Gotujemy w osolonej wodzie, 2 minuty od wypłynięcia. W tym czasie przygotowujemy

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania